Aannemer (36) gaat ervandoor met voorschot van klanten: mildere straf in beroep

Een 36-jarige Bruggeling is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel. Een man uit Beernem nam de aannemer in de arm voor de aanleg van de oprit, maar na de betaling van het voorschot bleven de werkzaamheden stilliggen. De aannemer gebruikte het geld bovendien voor andere zaken.

Steve S. (36) uit Brugge kreeg een celstraf met uitstel voor misbruik van vertrouwen. De aannemer werd gecontacteerd door een man uit Beernem voor de aanleg van de oprit. De zaak kreeg echter een juridisch staartje toen het slachtoffer in oktober 2022 een klacht indiende bij de politie.

S. startte in januari 2022 met de werkzaamheden aan de oprit. Zo werd de oprit volledig uitgegraven. De man en zijn echtgenote gingen bij een bouwfirma langs om tegels te kiezen en betaalden de aannemer ook 5.400 euro voor de bestelling van de gekozen tegels. Daarna bleef het echter windstil: de werken werden niet hervat en ook de aannemer bleef smoesjes verzinnen. Uiteindelijk kwam het koppel er achter dat bij de bouwfirma nooit een bestelling werd geplaatst voor de tegels. De man beriep zich op zijn zwijgrecht tijdens zijn verhoor.

Verzet

De rechter legde aannemer S. bij verstek een celstraf van zes maanden effectief op, maar daar ging de man zelf niet mee akkoord. Hij tekende verzet aan en kreeg daarom een nieuw proces. Tijdens die zitting in beroep deelde de aannemer mee dat hij het geïnde geld zou terugbetalen. De rechter besloot daarom dinsdagochtend om de effectieve celstraf om te zetten in zes maanden cel met uitstel.

The post Aannemer (36) gaat ervandoor met voorschot van klanten: mildere straf in beroep is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Iddy Decock houdt Sint-Pieterswijkfeesten recht: “Laat me maar uitbollen zoals een oldtimer”

Al meer dan twintig jaar is Iddy Decock dé steunpilaar van de Sint-Pieterswijkfeesten, die van vrijdag 5 tot zondag 7 juli opnieuw 6.000 à 7.000 mensen zullen lokken naar het Zaalhof. Maar met zijn 74 lentes op de teller beseft de gepensioneerde landmeter dat hij niet eeuwig de wijkkermis recht kan houden.
The post Iddy Decock houdt Sint-Pieterswijkfeesten recht:

Lees meer »

Stad zet Eendracht Aalst uit stadion en jeugdcomplex, exact 105 jaar na oprichting: “Zo leid je geen club, zo is voetbal geen feest”

De stad Aalst heeft de beheersovereenkomst met voetbalclub Eendracht Aalst voor zowel het jeugdcomplex Zandberg als het Pierre Cornelisstadion beëindigd. Dat besluit is met unanimiteit genomen door de Aalsterse gemeenteraad. “Nu alles wijst in de richting van degradatie, werken we aan een alternatief plan”, aldus burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA).

Lees meer »

Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt”

Vrijdag 28 juni zijn de nieuwe sessies gestart om langs de Leieboorden in Kortrijk in het huwelijk te treden. En al meteen stonden er zes op het programma. Een van de zes koppels waren Céline en Dieter.
The post Trouwseizoen langs de Leieboorden in Kortrijk op gang getrapt: “Een uitgelezen locatie die tot de verbeelding spreekt” appeared first on

Lees meer »

Het Achterland stelt sterke productie ‘De Ballroombeker’ voor, geschreven door West-Vlaming Jeroen Maes

De zomerkomedies van producent Het Achterland in het Fakkeltheater zijn uitgegroeid tot een authentieke Antwerpse zomertraditie. ‘De Ballroombeker’ zal vanaf 28 juni 2024 maar liefst zeven weken te zien zijn in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Regisseur Jeroen Maes schreef een heerlijke, zwoele danskomedie voor de hoofdcast met o.a. Ann van den Broeck, Carry Goossens, Karin Jacobs en Vicky

Lees meer »