8 millimeter lang en bron van Krim-Congo-hemorragische koorts: bezorgdheid over Hyalomma-teken in Zuid-Frankrijk

In Zuid-Frankrijk heerst bezorgdheid over een virus dat de Hyalomma-teek verspreidt. Met een lengte van 8 millimeter is die teek 2 keer groter dan de gemiddelde teek in België. Naast de ziekte van Lyme verspreidt de Hyalomma-teek ook de Krim-Congo-hemorragische koorts (CCHF). 

Meer krantenkoppen in België

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Prins Harry moet vernietigde berichtjes terug boven tafel zien te krijgen voor rechtszaak tegen ‘The Sun’

De Britse prins Harry (39) moet aan de rechter uitleggen waarom berichten die hij uitwisselde met de ghostwriter van zijn memoires zijn vernietigd. Ook heeft de hertog van Sussex de opdracht gekregen om te proberen de berichtjes terug te halen, dat werd volgens Britse media gezegd tijdens een hoorzitting in zijn zaak tegen de Britse uitgever News Group Newspapers (NGN).

Lees meer »

Golf, dodelijke oneliners, maar vooral gênante vertoning voor president: dit moet u weten over het debat tussen Joe Biden en Donald Trump

Het debat tussen huidig president Joe Biden en zijn voorganger Donald Trump is donderdagnacht uitgedraaid op een nachtmerrie voor de Democraten. Een warrige Biden kon de Amerikaanse kiezers absoluut niet overtuigen dat hij in staat is om het zwaarste ambt ter wereld nog vier jaar uit te oefenen; een voor zijn doen beheerste Trump moest zijn tegenstander enkel zichzelf in

Lees meer »

Benefietconcert in de Sint-Pieterskerk in Tielt voor huizenproject in Oeganda

Op maandag 1 juli kan je in de Sint-Pieterskerk in Tielt terecht voor een bijzonder benefietconcert. ‘Een reis door de tijd’ wordt georganiseerd door Harmonie van Hoop. De opbrengst wordt geschonken aan priester-missionaris Sander Kesseler, die momenteel werkzaam is in Oeganda. “We hebben financiële hulp nodig om huizen opnieuw op te bouwen. De steun kan echt het verschil maken.”

Lees meer »

Staatssecretaris de Moor (CD&V) wil asielzoekers onderbrengen in hotels: “Geen extra plaatsen, maar overname contracten”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) wil dat de federale overheid asielzoekers gaat onderbrengen in hotels. Dat blijkt uit nota die Het Laatste Nieuws kon inkijken. Nu brengt het Brussels gewest al 650 mensen onder in hotelkamers, maar de contracten met die hotels lopen af. De Moor stelt voor dat de federale overheid ze overneemt.

Lees meer »

Straks weer zwemmen en suppen in de zwemzone aan de Coupure in Brugge

Van zaterdag 29 juni tot en met zondag 1 september kunnen liefhebbers van openwaterzwemmen opnieuw een frisse duik nemen in de zwemzone aan de Coupure. Zwemmen kan er elke dag gratis, van 13 tot 20 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Recreatieve zwemmers en ervaren afstandszwemmers hebben er elk hun afgescheiden zone.
The post Straks weer zwemmen

Lees meer »

Aanslag in Servië: man schiet politieagent in nek met kruisboog aan Israëlische ambassade, dader is doodgeschoten

In de Servische hoofdstad Belgrado heeft een man aan de Israëlische ambassade een kruisboogpijl in de nek van een politieagent geschoten. De agent kon de dader nog doodschieten, voor hij in levensgevaar naar ziekenhuis werd overgebracht. De Servische minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? spreekt van een terroristische aanslag. Er zijn meerdere mensen opgepakt.

Lees meer »

Genk werkt aan nieuwe regels rond logementen: “Vergunningen van 10 naar 5 jaar en meer controle”

Genk werkt aan een nieuwe regelgeving rond logementen. Zo wil het stadsbestuur de termijn van de vergunningen terugbrengen van 10 naar 5 jaar. Daarnaast zullen logementen vanaf nu ook een attest moeten hebben dat expliciet aantoont dat ze de Vlaamse Codex Wonen naleven. Er komt ook een moraliteitstest voor uitbaters van logementen. De nieuwe regelgeving zal wel voor de volgende

Lees meer »