1 Young Theatre brengt eerste voorstelling in OCAR

Met 1YT, 1 Young Theater, is de stad een nieuwe toneelvereniging rijker.

“Velen van ons hebben toneelervaring als freelancer en al jaren horen we de klaagzang van de gevestigde toneelverenigingen dat ze aan bloedarmoede lijden, een nijpend tekort aan spelers. Maar als je als jonge gast aanklopt bij die groepen, krijg je meestal nul op het rekest”, zegt voorzitter Frederik Marichal. “Ik vermoed dat de keuze van hun stukken nu eenmaal minder jonge acteurs vraagt maar die zijn er wel en ze willen doodgraag het podium op, ook al is het maar voor een bijrolletje.”

19 actieve leden

“Daarom hebben we maar zelf een nieuwe vereniging opgericht”, vervolgt Marijke Vancoillie. “We zijn de voorbije jaren op bezoek gegaan in scholen en de mond-aan-mond-reclame heeft er voor gezorgd dat we nu 19 jonge leden hebben die regelmatig repeteren in de lokalen van De Durvertjes in Beveren.”

“Met Je Moeder zijn we eindelijk aan onze eerste eigen productie toe”, vertelt Warre Verschueren die niet minder dan drie rollen speelt. “Bereid je maar voor op een voorstelling die je zal raken op alle mogelijke manieren. Het stuk gaat over pubers en hun ouders en de conflicten tussen hen. De tekst is van de Nederlandse Sofie Tseng en laat ons veel vrijheid om het verhaal naar onze hand te zetten.”

Jeugdbestuur

“We vinden het belangrijk dat onze spelers heel veel inspraak hebben in de werking van 1YT, we hebben zelfs een apart jeugdbestuur. Dat wordt volgend jaar nog opgedreven want dan willen we een eigen toneelstuk schrijven en spelen. Met 1YT on tour zullen we in 2025 met zes jonge acteurs toneel brengen in de huiskamers”, besluit Marijke Vancoillie.

‘Je Moeder’ wordt gespeeld op 29 en 30 juni in O. C. A. R. in Rumbeke telkens om 19.30 uur. Een kaartje kost 10 euro, een VIP-ticket 30 euro en reserveren kan via Whatsapp op 0496-794291.

The post 1 Young Theatre brengt eerste voorstelling in OCAR is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sciensano waarschuwt voor toegenomen activiteit van teken

Er is een hoog risico op de aanwezigheid van teken in de natuur. Daarvoor waarschuwt het gezondheidsinstituut Sciensano. De Sciensano-meter, die weergeeft hoe groot het risico is op teken, staat voor het eerst dit jaar in het rood. Dat duidt op een hoog risico en een piekperiode van het tekenseizoen.

Lees meer »

Biden geeft toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”: “Als je een klap krijgt, sta je weer op”

Een dag na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump (78) heeft de Amerikaanse president Joe Biden (81) een toespraak gehouden op een campagnebijeenkomst in de staat North Carolina. Biden reageerde op de kritiek op het “rampzalige” debat en gaf toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”. “Maar ik weet wel hoe ik de waarheid moet zeggen en

Lees meer »

Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met taart ter gelegenheid van zijn 400ste huwelijk in 12 jaar legislatuur

Zaterdagvoormiddag 29 juni werden Jonas Byttebier en Leen Naeyaert in het huwelijk verbonden in het gemeentehuis van Ingelmunster. Voor dit jonge koppel volgde er nog iets extra, want burgemeester Kurt Windels had taart voorzien omdat hij op dat moment voor de 400ste keer in 12 jaar tijd een huwelijk voltrok.
The post Burgemeester Kurt Windels uit Ingelmunster trakteert met

Lees meer »

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »

Mysterieus skelet uit eeuwenoude Brugse loden grafkist geïdentificeerd: krijgsheer Boudewijn I van Assebroek

Na een jaar onderzoek hebben wetenschappers achterhaald wie er in de eeuwenoude loden grafkist zit, die tijdens de werken voor de expohal BRUSK in Brugge aangetroffen werd. Het gaat om Boudewijn I, heer van Assebroek, een krijgsheer uit de dertiende eeuw. “Het belang van deze ontdekking kan moeilijk onderschat worden, ze levert info over een periode waarover voor Brugge minder

Lees meer »