Zeker vijf doden na overstromingen in China

In het bergachtige centrum van China heeft zware regenval al vijf mensenlevens geëist. Dat melden de staatsmedia. Het land maakt een zomer door die door extreme weersomstandigheden wordt gekenmerkt.

 

Meer krantenkoppen in België

Stroompanne bij Cambio opgelost: autodelen in Vlaanderen wordt hervat

Autodeel-bedrijf Cambio lag zondag urenlang plat. Hierdoor was het nergens in Vlaanderen nog mogelijk om deelauto’s te gebruiken. Rond 14.30 uur werd het probleem verholpen en kon het autodelen weer hervatten. “Door het slechte weer in Duitsland was er een grote stroompanne”, klinkt het bij Geert Gisquière, directeur van Cambio.

Lees meer »

Tot vier jaar cel voor inbrekers die op kerstavond werden betrapt

De Brugse strafrechter heeft een 24-jarige Noord-Macedoniër veroordeeld tot vier jaar effectieve gevangenisstraf voor vier woninginbraken en een gelijkaardige poging. Zijn drie Italiaanse kompanen kregen mildere straffen. De bende liep op kerstavond tegen de lamp in Knokke-Heist.
The post Tot vier jaar cel voor inbrekers die op kerstavond werden betrapt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tekening van Klaas Verplancke siert opnieuw de cover van The New Yorker

De Zwevegemse illustrator Klaas Verplancke kreeg op vrijdag 21 juni een origineel en leuk cadeau voor zijn zestigste verjaardag: de hoofdredacteur van The New Yorker meldde hem dat zijn tekening ‘Chilling’ in juli op de cover van dit gerenommeerde Amerikaanse kunstmagazine zal prijken. Het is de tweede keer dit jaar dat deze eer de West-Vlaamse tekenaar te beurt valt.

Lees meer »

Gemeentebestuur installeert 6 ANPR-camera’s in Westende

Net zoals in Middelkerke regelen enkele ANPR-camera’s binnenkort de mobiliteit en toegang tot de Westendse zeedijk. Als de nutswerken afgerond zijn, installeert het gemeentebestuur er 6 exemplaren ter hoogte van de Oceaanlaan, De Kwinte, de Flandrialaan, de Arendlaan, het Rauschenbergplein/Priorijlaan en de Mezenlaan. De zeedijk is met gemotoriseerd vervoer altijd toegankelijk tussen 6 en 10
The post Gemeentebestuur installeert

Lees meer »

Pittem lanceert luierbank om ongebruikte luiers in te zamelen

Vanaf nu vind je op vijf locaties in Pittem en Egem een luierbank voor ongebruikte luiers. Het gemeentebestuur wil met dit initiatief de gezinnen in de gemeente die het financieel moeilijk hebben, ondersteunen. Onder het motto ‘Is het luiertje te klein, maak een ander kleintje blij’ roept Pittem haar inwoners op om ongebruikte luiers te deponeren in de daarvoor bestemde

Lees meer »

Klacht G.C. tegen Krant van West-Vlaanderen bij de Raad voor de Journalistiek ongegrond

De Raad voor de Journalistiek heeft een klacht van G.C. tegen Krant van West-Vlaanderen ongegrond verklaard. Het artikel gaat over een vrouw die jarenlang vrijwilliger was in een dierenasiel en dan veroordeeld werd omdat ze haar hond zo hard had geschopt dat de dierenarts het dier moest laten inslapen. Volgens de voorzitter van dierenasiel is de vrouw te licht gestraft.

Lees meer »

“IS pleegde 4.100 moorden sinds ‘nederlaag’ in 2019”

Leden van Islamitische Staat (IS) hebben nog 4.100 moorden gepleegd sinds de terreurgroep in 2019 door een coalitie onder leiding van de Verenigde Staten werd verjaagd uit het gebied dat de groep controleerde in Syrië. Dat meldt de ngo Syrian Observatory for Human Rights, die vanuit het Verenigd Koninkrijk de mensenrechten in Syrië monitort.

Lees meer »

Aartsbisschoppen schuldig aan discriminatie nadat ze zus van Chris Dusauchoit niet laten deelnemen aan diakenopleiding: “Dit is historisch”

De burgerlijke rechtbank in Mechelen heeft zich vanmiddag uitgesproken over de zaak van Veer Dusauchoit (62), zus van Chris Dusauchoit, tegen de Kerk. De vrouw uit Herent wilde een opleiding tot diaken volgen, maar werd tot twee keer toe geweigerd door aartsbisschoppen Jozef De Kesel en Luc Terlinden. “Discriminatie”, vindt de rechtbank nu, die ook benadrukt dat het met deze

Lees meer »

Laatste brood is gebakken bij Lagrainge in Sint-Baafs-Vijve: “Duizenden klanten bediend”

De laatste broden uit de oven, de laatste broodronde, de laatste klanten in de winkel: het was begin deze week voor alles de laatste keer bij Brood & Banket Lagrainge in de Nieuwstraat in Sint-Baafs-Vijve. Bakker Peter en echtgenote Mia hebben voorgoed de winkel gesloten.
The post Laatste brood is gebakken bij Lagrainge in Sint-Baafs-Vijve: “Duizenden klanten bediend” appeared

Lees meer »