Wie wordt Wieltjesambassadeur 2024 in Menen: Emma, Aili of Laetitia?

Nayla Breyne was vorig jaar de allereerste Wieltjesambassadeur. De stad Menen gaat nu op zoek naar haar opvolger. Met Emma Foulon, Laetitia Laevens en Aili Deweerd dingen deze keer drie dames naar de genderneutrale eretitel van de stad.

“We hebben uitsluitend vrouwelijke kandidaten, ondanks het feit dat er ook enkele mannen geïnformeerd hebben. Het allerbelangrijkste echter is dat we drie kandidaten hebben. Zo belooft het een spannende maar faire verkiezing te worden”, zegt schepen van evenementen Kasper Vandecasteele.

De verkiezing vindt plaats op zaterdag 31 augustus in de nieuwe cultuurtempel de Sint-Franciscuskerk. Wie bij de jury de meeste punten scoort met een persoonlijke voorstelling, een eigen act, praktische proeven en een kennistest over Menen, en ook nog eens opvalt door spontaniteit, wordt uitgeroepen tot nieuwe Wieltjesambassadeur. Samen met de Vicewieltjesambassadeur mag ze een jaar lang de stad Menen vertegenwoordigen op tal van evenementen. Het duo wordt tijdens de Wieltjesfeesten op zaterdag 7 september officieel aangesteld, met de Wieltjesworp als allereerste taak.

De drie kandidates

Kinderverzorgster Emma Foulon (25) uit Menen was 2 jaar geleden eerste eredame van Wieltjesprinses Jill Ponnet. Nu waagt ze opnieuw haar kans. “Ik vond dat toen zo plezant dat ik besliste om nog eens mee te doen. De locatie en de proeven zullen anders zijn, maar ik denk wel dat er toch vergeleken zal worden met twee jaar geleden. Dat zorgt wel voor wat extra druk.”

Tandartsassistente Laetitia Laevens (26) uit Menen wil met haar deelname uit haar comfortzone treden. “Vroeger zou ik dat nooit gedurfd hebben, maar Cassandra Vens overtuigde me en zei dat het een goede ervaring was. Ik ben joviaal, geëngageerd en hoop een meerwaarde aan het Meense stadsleven te geven.”

Met haar 17 jaar is Aili Deweerd uit Menen de jongste kandidate. Met de Chiro, krachtbal, fitness en dansen als hobby is ze erg sportief. “In het MSKA Roeselare volg ik de studierichting Defensie en Veiligheid. Vorig jaar was ik nog te jong om mee te doen aan de verkiezing. Maar Ik wou dat absoluut eens doen en dus stelde ik me dit jaar kandidaat. Ik vind het alvast een leuke ervaring”, zegt ze. (Carlos Berghman)

The post Wie wordt Wieltjesambassadeur 2024 in Menen: Emma, Aili of Laetitia? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en start campagne: “Wij zijn de enige centrumpartij en willen geen lokale Vivaldi-regering”

N-VA trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met op de lijst veel zelfstandigen, ondernemers en mensen uit de zorgsector. Bij gewezen parlementslid Manu Beuselinck kriebelt het want hij keert terug als lijstduwer. En er zijn pittige woorden voor de huidige coalitie waarvan N-VA deel uitmaakt. “De doorsnee Oostendenaar voelt zich vergeten”, luidt het.
The post N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en

Lees meer »

“Élke Belg heeft onze groenten al gegeten”: Agrokom uit Staden teelt jaarlijks véértien miljoen komkommers

De zomermaanden staan traditioneel synoniem met een wat meer nieuwsluwe periode, maar voor Nico Perneel uit Staden is het elke dag komkommertijd. Letterlijk, want met zijn bedrijf Agrokom teelt hij jaarlijks gemiddeld veertien miljoen komkommers. En dat doet hij op een zo duurzaam mogelijke manier. “Lekkere groenten op een ecologische manier op de markt brengen, dát is onze missie.” Om

Lees meer »

De grote Rock Werchter-parkeergids: “Op deze plek kan je je wagen zelfs nog gratis kwijt”

Nu de parkeerterreinen in en om Werchter er verzopen bijliggen, rijst de vraag waar je in hemelsnaam kan parkeren als je volgende week naar Bruce Springsteen of Rock Werchter gaat. “Parkeer je wagen aan het station van Aarschot, op 10 kilometer afstand”, adviseert organisator Live Nation. Maar wat zijn de andere opties? Is een gekocht parkeerticket een garantie op een

Lees meer »

Man aangehouden voor drugs, wapens en gestolen voertuig na succesvolle actie van politiezone Grensleie

De politiezone Grensleie in Menen heeft een man gearresteerd die verdacht wordt van drugs, wapens en een gestolen voertuig. Dat gebeurde na een huiszoeking van de Gespecialiseerde Interventie Cel van de politiezone. De man werd meteen voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die besloot om hem aan te houden en in voorlopige hechtenis te plaatsen in de gevangenis van Ieper.
The

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »

Winnen en bidden: clash met Frankrijk of héél gunstig parcours voor de Duivels? Ontdek hier de (potentiële) achtste finales

De groepsfase op het EK voetbal loopt op z’n einde. Wat ook betekent dat de affiches van de achtste finales stilaan ingevuld worden. Met Zwitserland-Italië ligt er al één duel vast, en na de verrassende ontknoping in groep D kan het voor België loodzwaar worden. Welke clashes krijgen we vanaf 29 juni? U ontdekt het hieronder, met telkens een update

Lees meer »