Werken Ringlaan Wenduine gaan na de zomer laatste fase in

Sinds september werkt de aannemer in fase 3 op de Ringlaan, tussen de Harpoenlaan en de Leopold II-laan, in Wenduine. De afgelopen maanden werden de voetpaden, parkeerstroken en de rijweg hier verder afgewerkt. Tegen vrijdag 28 juni is alles afgewerkt en kan de Ringlaan opnieuw opengesteld worden.

Ook de werken van fase 4, iets verderop tussen de Leopold II-laan en Drift kunnen bijna afgerond worden. Sinds januari werd er een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd, werd de rijweg vernieuwd en kwam er een voetpad, fietspad en parkeerstrook. Ook deze werken worden nog voor de start van de zomervakantie afgerond. Tijdens de zomermaanden juli en augustus wordt er niet gewerkt op de Ringlaan.

Fase 5

Na de zomervakantie start de aannemer dan met de vijfde en laatste fase van de werken. Vanaf maandag 2 september tot eind 2024 wordt het Hoppinpunt aangelegd, op het kruispunt met de Leopold II-laan. Fase 5 wordt in twee deelfases uitgevoerd, om de hinder voor de omgeving te beperken. Het gemotoriseerde verkeer naar de Smet de Naeyerlaan rijdt om via de Parklaan en Park Leopold II. Verkeer vanuit Blankenberge naar De Haan rijdt om via de Smet de Naeyerlaan en Leopold II-laan. Deze omleidingen gelden van begin september tot begin november.

The post Werken Ringlaan Wenduine gaan na de zomer laatste fase in is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Herstellingswerken aan Moulin Rouge begonnen

De Moulin Rouge, het wereldberoemde cabaret-theater in Parijs, krijgt zijn iconische wieken terug. In april vielen de wieken van de rode molen bovenop het gebouw plotseling naar beneden, maar maandag zijn de herstelwerkzaamheden begonnen.

Lees meer »

Finland begint met (beperkte) vaccinatie tegen vogelgriep

Finland start met een beperkte vaccinatiecampagne tegen vogelgriep. Dat heeft het Finse Instituut voor Volksgezondheid en Welzijn aangekondigd. De vaccins zijn bedoeld voor personen die een hoger risico lopen. Volgens persbureau Reuters wordt Finland het eerste land dat dergelijke vaccins aan mensen zal toedienen.

Lees meer »

Afgeronde analyse spreekt boekdelen: nog eens 13.000 rijksregisternummers en 555 rekeningnummers blijken gestolen bij cyberaanval Limburg.net 

292.734 slachtoffers. Dat is de eindbalans van de cyberaanval bij afvalintercommunale Limburg.net in december van vorig jaar. Limburg.net en het externe expertenbureau Ernst & Young zijn klaar met de analyse van de hack. Wat blijkt: nog eens 13.000 rijksregisternummers en 555 rekeningnummers extra zijn buitgemaakt. 11.000 van die rijksregisternummers komen van klanten die in 2016 in Bilzen geregistreerd stonden.

Lees meer »

Met Villa Bonnie openen John (55) en Nathalie (54) nieuw hotel in Knokke-Heist: “Alles is vernieuwd. Enkel de muren bleven staan”

Het laatst overgebleven hotel in Duinbergen heeft een nieuwe naam én is na acht maanden renovatie weer klaar om gasten te ontvangen. John Proot (55) en Nathalie Claeys (54) verbouwden de witte villa volledig naar hun smaak en doopten haar Villa Bonnie. “De huiselijke sfeer staat hier centraal. Voor de inrichting gingen we alle spullen zélf zoeken. Tot in Marrakesh

Lees meer »

Grootste mannelijke hond ter wereld sterft op driejarige leeftijd

Hij werd genoemd naar het hoofdpersonage van ‘Home Alone’, Kevin. De Duitse dog uit het Amerikaanse West Des Moines in de staat Iowa was de grootste mannelijke hond ter wereld. Maar nu is hij niet meer. Het dier stierf onverwacht op driejarige leeftijd, slechts enkele maanden na de vorige recordhouder.

Lees meer »

Mysterieus skelet uit eeuwenoude Brugse loden grafkist geïdentificeerd: krijgsheer Boudewijn I van Assebroek

Na een jaar onderzoek hebben wetenschappers achterhaald wie er in de eeuwenoude loden grafkist zit, die tijdens de werken voor de expohal BRUSK in Brugge aangetroffen werd. Het gaat om Boudewijn I, heer van Assebroek, een krijgsheer uit de dertiende eeuw. “Het belang van deze ontdekking kan moeilijk onderschat worden, ze levert info over een periode waarover voor Brugge minder

Lees meer »