Voorlopig geen geluidsflitspaal in Roeselare, stad volgt situatie wel op de voet

In Roeselare worden er voorlopig geen geluidsflitspalen geïnstalleerd, wat niet wegneemt dat de problematiek niet op de voet wordt gevolgd. De stad volgt de evoluties op.

In enkele steden werden onlangs geluidsflitspalen geïnstalleerd. Gerdi Casier (Vooruit) polste of er ook in Roeselare plannen in die richting zijn. “Steden die het geluid van wilde knalpotten grondig beu zijn, overwegen de aanschaf en het plaatsen van geluidsflitspalen. Brussel en Gent gaan voorop in deze wens en zij volgen daarom goed op wat er in Frankrijk en Nederland aan het gebeuren is. De Belgische wetgeving is overduidelijk: brommers, motoren en auto’s mogen niet meer dan 95 decibel produceren. Met deze technologie kunnen voertuigen die de geluidslimiet overschrijden opsporen en bestraffen? Wordt dit ook in Roeselare als een mogelijke noodzaak gezien?”

Patsers

“Het is een aandachtspunt dat we al een hele tijd volgen”, stelt burgemeester Kris Declercq (CD&V). “Als een van de eerste steden kwamen we met een reglement dat ons toeliet om voertuigen van de zogenaamde patsers in beslag te nemen. Andere steden zijn ons daarin gevolgd. De algemene wetgeving rond geluidsflitspalen ligt nog niet vast. We merken dat de problematiek de laatste jaren wat stilgevallen is, ook al zijn er heel veel controles op wagens en brommers. We blijven het idee van een geluidsflitspaal opvolgen, omdat het een bijkomend instrument kan zijn om de problematiek aan te pakken.”

The post Voorlopig geen geluidsflitspaal in Roeselare, stad volgt situatie wel op de voet is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rob Merchie (35) kijkt uit naar zijn derde Tour als verzorger van Remco Evenepoel: “Hij is eigenlijk ook maar een gewone mens”

Rob Merchie (36) uit Otegem begint dit weekend aan zijn derde Ronde van Frankrijk als verzorger bij Soudal-Quick-Step, de ploeg van Remco Evenepoel. “Als personeel zo’n evenement van dichtbij mogen meemaken, dat is heel speciaal”, vertelt de ex-jeugdwielrenner van KSV Deerlijk.
The post Rob Merchie (35) kijkt uit naar zijn derde Tour als verzorger van Remco Evenepoel: “Hij is

Lees meer »

Twintigers Ward en Jelle bemannen Bar De Oosthoek in De Panne: “Steken graag de handen uit de mouwen”

Er staan twee nieuwe, jonge gezichten achter de toog van de voormalige Dbar bij de sporthal, die wordt omgedoopt tot Bar De Oosthoek. “Wij zijn allebei geïnteresseerd in sport en steken graag de handen uit de mouwen”, zeggen uitbaters Ward Riecherts en Jelle Vanwachtendonck.
The post Twintigers Ward en Jelle bemannen Bar De Oosthoek in De Panne: “Steken graag

Lees meer »

Geen Zomerfeesten meer op Kasteeldomein De Lovie in Poperinge, maar wel Goesting in de Zomer: “Opbrengst is voor goed doel”

Op zondag 30 juni, van 11:00 tot 18:00 uur kan je doorlopend genieten van hartige en zoete hapjes en lekkers voor de dorst op het Kasteeldomein van De Lovie, Krombeekseweg. Er zijn muzikale noten van The Pebble Head Jam, Il Sogno, Bal Merklez en Red Legs.
The post Geen Zomerfeesten meer op Kasteeldomein De Lovie in Poperinge, maar wel

Lees meer »

Jonge moeder (23) schudt vier maanden oude baby ‘uit frustratie’ hersenletsel: “Ik had nochtans eerst tot tien geteld”

Een 23-jarige jonge moeder uit Oudenburg staat voor de strafrechter omdat ze haar vier maanden oude dochtertje een hersenletsel schudde. “Ze leerden me tot tien te tellen als ik gefrustreerd was. Dat heb ik toen ook gedaan, maar ze stopte niet met huilen”, sprak de jonge moeder. Opvallend: omdat een deskundige liefst drie jaar wachtte met zijn verslag, werd ‘slechts’

Lees meer »

Festival Dranouter viert 50-jarig jubileum met foto-expo en boek: “De expo is een wandeling door het dorp waardoor je de geschiedenis van het festival ontdekt”

Festival Dranouter bestaat dit jaar 50 jaar. Dat vieren ze onder meer met een fototentoonstelling buiten. De mooiste foto’s van over de jaren heen staan opgesteld in het dorp. Daar zitten zowel foto’s tussen van artiesten, maar ook van de sfeer en eet- en drankstanden. Er is ook een bijhorend fotoboek verkrijgbaar.

Lees meer »