Vierde editie van BeneFIETS in Deerlijk voor goed doel: “Succesformule blijft behouden”

Samen met een groepje enthousiastelingen organiseert Phyline De Cauderlier op zondag 30 juni de vierde uitgave van het evenement BeneFIETS. De opbrengst is ten voordele van het Dieter De Cauderlierfonds voor hersentumoren.

Op 25 augustus zal het precies zeven jaar geleden zijn dat Dieter De Cauderlier op 32-jarige leeftijd overleed. Dieter groeide op tot een sociale, actieve gast in Deerlijk en werkte als gemeentearbeider, maar in maart 2015 veranderde alles voor hem. Na een plotse epileptische aanval stelden artsen een hersentumor vast. Dieter ging de strijd aan en won die ook, maar in 2017 nam de ziekte opnieuw de bovenhand met een fatale afloop.

“Om het onderzoek naar hersentumoren een duwtje in de rug te geven, organiseerden wij, als familie en vrienden, in 2016 een benefietevenement”, verduidelijkt Phyline De Cauderlier. “Onder het motto bewegen is gezond ontstond het idee om een fiets- en wandeldag te organiseren. Dat leidde uiteindelijk tot BeneFIETS. Dieter was een fervente wielertoerist en zo werd hij ook betrokken in het eerste BeneFIETS-avontuur.”

Succesformule

“Het werd een succes en in 2018 kwam er een tweede uitgave. De opbrengst van beide edities werd het startbedrag voor de oprichting van Dieter De Cauderlierfonds voor hersentumoren, of kortweg Dieters Fonds. De derde uitgave van BeneFiets moest in 2020 worden afgeblazen omwille van de coronacrisis en vond plaats in 2022. Dit jaar zijn we aan de vierde BeneFIETS toe.”

“Ook dit keer gaat de opbrengst integraal naar hetzelfde doel. De beproefde succesformule blijft behouden: fietsen of wandelen voor het goede doel of gewoonweg langskomen en genieten van spijs, drank en live muziek op ons hopelijk zonnige terras. De Kazerne in het centrum van de gemeente is the place to be. Er kan gestart worden tussen 8 en 14.30 uur. Voor de wandelaars is er een fotozoektocht van 5 kilometer en een wandeling van 15 kilometer. Ook de fietsers komen aan hun trekken. Er zijn voor hen drie tochten voorzien: 15 kilometer, 35 kilometer (met tussenstop) en 70 kilometer (met bevoorrading). We hopen nu nog op een ruggensteuntje van de weergoden zodat het weer een topeditie wordt.”

The post Vierde editie van BeneFIETS in Deerlijk voor goed doel: “Succesformule blijft behouden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Griekse kapitein blijft aangehouden na afsteken vuurwerk op jacht

De kapitein en de eerste officier die vuurwerk afstaken op een jacht in Griekenland, zijn opgesloten in de gevangenis in afwachting van hun proces. Ze worden beschuldigd van brandstichting op het eiland Hydra. Volgens juridische bronnen ontkennen de twee mannen en de volledige bemanning alle betrokkenheid.

Lees meer »

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »

Aannemer (36) gaat ervandoor met voorschot van klanten: mildere straf in beroep

Een 36-jarige Bruggeling is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel. Een man uit Beernem nam de aannemer in de arm voor de aanleg van de oprit, maar na de betaling van het voorschot bleven de werkzaamheden stilliggen. De aannemer gebruikte het geld bovendien voor andere zaken.
The post Aannemer (36) gaat ervandoor met voorschot van klanten:

Lees meer »

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’ op radio én tv: “Toen de baas me belde dacht ik: ik ben ontslagen”

Een feestelijke aflevering opgenomen in ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden uit pure onvrede zelf, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Maar het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen

De gemeenteraad keurde de aankoop van 1,8 hectare te bebossen grond goed. De gemeente wil hier de komende drie jaar werk maken van een nieuw bos, dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. De aankoop werd in de gemeenteraad wel met de kleinst mogelijke meerderheid goedgekeurd.
The post Gemeente De Haan koopt grond aan om te bebossen appeared first on

Lees meer »

“Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”: 11.000 fans feesten mee met Joost Klein tijdens eerste optreden in ons land na Songfestival

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Juwelier Filip (56) die vluchtende overvaller doodschoot na zes jaar vrijgesproken: “Hij handelde uit een macht waaraan hij niet kon weerstaan”

Zes jaar geleden schoot hij in shock een vluchtende overvaller neer die voor een half miljoen euro aan juwelen had gestolen. Vandaag werd de Gentse juwelier Filip Moens (56) door het hof van beroep in Gent vrijgesproken. De juwelier reageert in een eerste korte reactie opgelucht. “Maar eigenlijk zijn er in deze zaak alleen maar verliezers.

Lees meer »