Vier nieuwkomers en vier politieke anciens op lijst TEAM8710

TEAM8710 maakt acht kandidaten bekend van haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 in Wielsbeke. “We presenteren graag vier nieuwe dames met pit en vier anciens met heel wat politieke ervaring”, zegt voorzitter Frédéric Depypere.?

De eerste nieuwkomer is Valerie Allaert (46) uit Ooigem, gehuwd met Stefaan Huits en mama van twee kinderen. Ze werkt als administratief medewerker en preventieadviseur in verschillende scholen in Wielsbeke, Sint-Baafs-Vijve en Oostrozebeke. Ze is lid van de schoolraad van VTI Tielt, ploegverantwoordelijke bij de U18B van Bobcat Wielsbeke en Mooimaker in de gemeente. “Met mijn beroepservaring en positieve ingesteldheid wil ik mijn schouders zetten onder het ambitieuze project van TEAM8710.”

Ook Nele Landuyt (46) woont in Ooigem, in de ondertussen gekende Schaapdreef. Zij heeft twee kinderen en was meer dan tien jaar lid van het Ooigemse oudercomité. “Aan politiek doen, dat is het algemeen belang steeds laten primeren. In onze wijk is dit momenteel niet het geval met de ‘paaltjeshistorie’. Ik wil dat er werk gemaakt wordt van veilige woonbuurten in onze gemeente.”

Dochter van

Heleen Lippens (22) uit Sint-Baafs-Vijve kreeg politiek met de paplepel ingegoten, want zij is de dochter van schepen Daisy Haydon. Heleen heeft net haar bachelor Industrieel Productontwerp op zak met een focus op circulariteit en duurzaamheid. Nu is ze klaar om haar eerste politieke stappen te zetten. Heleen ademt cultuur als bestuurslid en trompettist van de Koninklijke Harmonie Steeds Beter. “Ik engageer mij voor een gemeente die zorgt voor haar verenigingen. Ook het gemeentelijke cultuurbeleid moet voor mij hoog op de agenda blijven staan met een creatieve samenwerking tussen jong en oud.”

De laatste nieuwkomer is Sabrina Decavele (45) uit Wielsbeke. Zij is gehuwd met David Vandekerkhove en heeft twee kinderen. Zij werkt als consulent bij CM in Waregem en Kortrijk. “Mee naar oplossingen zoeken voor de problemen waarmee mensen geconfronteerd worden, dat is de hoofdtaak van een gemeentebestuur. Ik denk graag mee over waar we in de toekomst met de gemeente naartoe moeten.”

Gevestigde waarden

Gemeenteraadslid Danny Vanhoutte (57) uit Wielsbeke is de mobiliteitsexpert van de partij. Hij werkt bij het Agentschap Wegen en Verkeer en is bestuurslid bij KSC Wielsbeke en Net@Work. Hij zetelt ook in de gemeentelijke mobiliteitsraad. Danny is gehuwd met Sabine Hoste, vader van twee kinderen en opa van drie kleinkinderen. “Dat er grote mobiliteitsproblemen zijn in onze gemeente, valt niet te ontkennen. We moeten dringend werken maken van een nieuw mobiliteitsplan.”

Wielsbekenaar Geert Snoeck (59) brengt maar liefst 24 jaar ervaring in de OCMW-raad en de gemeenteraad mee. Hij is gehuwd met Carine Lareu, die gekend is als barmedewerker in het lokaal dienstencentrum in Wielsbeke, en heeft twee dochters. Hij is erevoorzitter van De Zonne, de vereniging voor mensen met een beperking, lid van de algemene vergadering van Mivalti en KWB. “Mijn hart ligt bij het OCMW. Zorgen voor mensen die het minder goed hebben, daar wil ik verder aan meewerken.”

Jarenlange ervaring

Nog een Wielsbekenaar die we graag voorstellen: Gaby Benoit (68), gehuwd met Monique Claerhout en vader van twee dochters en opa van vier kleinkinderen. Wie regelmatig een toneelstuk meepikt in de gemeente, moet Gaby kennen van bij De Kallegasten. Hij is ook medewerker van de Juliaan Claerhout-kring. Politiek draait hij al mee sinds 2003 als achtereenvolgens gemeenteraadslid, OCMW-raadslid en lid van het bijzonder comité sociale dienst. “Wielsbeke moet zich verder als cultuurminnende gemeente op de kaart blijven zetten. Daarnaast moet er voldoende aandacht zijn voor de zwaksten in onze maatschappij.”

Tot slot stelt TEAM8710 ook graag Carlos Verbrugghe voor, met zijn 74 jaar de nestor van de lijst. Hij is de partner van Frida Marijsse, vader van één zoon en opa van twee kleinkinderen. Carlos was 14 jaar lang voorzitter van de gemeenteraad en gaf de voorzittershamer in 2020 door aan Frédéric Depypere. Beroepshalve was hij onderwijzer in Wielsbeke. Hij is lid van de Juliaan Claerhout-kring, Okra, Natuurpunt De Torenvalk, WTC Ooigem en de biljartclub in WZC Ter Lembeek. “Het is fijn om vast te stellen dat de ploeg van TEAM8710 mijn jarenlange ervaring verder wil benutten. Ik ben dan ook graag kandidaat op de lijst.”

The post Vier nieuwkomers en vier politieke anciens op lijst TEAM8710 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Allemaal blablabla”: vader (43) krijgt 4 jaar cel voor seksueel misbruik zwakbegaafde dochtertjes én mag hen 10 jaar niet meer zien

“Het zijn allemaal leugens, allemaal blablabla. En daardoor zit ik vast.” De 43-jarige O.L. uit Koksijde die eerder wél toegaf dat hij zijn twee zwakbegaafde dochtertjes jarenlang seksueel had misbruikt, trok dat achteraf weer in. Sterker nog: hij sneerde op het proces naar zijn eigen kinderen. De rechters veegden alles wat hij verklaarde van tafel en gaven hem vier jaar

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Eerste Loop van de Rostn op Kachtem Ommegang: “Attentie voor alle deelnemers”

Op vrijdagavond 28 juni organiseert Ivac samen met de Bende van de Rostn voor het eerst het loopevent ‘Loop van de Rostn’ tijdens het kermisweekend van Kachtem Ommegang. Ivac wenste op vrijdagavond te organiseren en de Bende van de Rostn zocht nog naar een sportief event op vrijdagavond. Door de handen in elkaar te slaan hadden beide verenigingen een oplossing

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Nieuw toerismebureau in Zomerloos officieel geopend: “We willen bezoekers verleiden”

Met Visit Gistel heeft de stad een gloednieuw interactief toeristisch infocentrum geopend. Hoe je het ook draait of keert: voor een relatief kleine stad is dit een zeer knap project. “We willen bezoekers verleiden om nieuwe dingen te ontdekken.”
The post Nieuw toerismebureau in Zomerloos officieel geopend: “We willen bezoekers verleiden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Nederland is een gaaf land, dat komt uit de grond van mijn hart”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op “meer dan 5.000 dagen” als premier en overliep de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren zoals de toeslagenaffaire en de crash van het vliegtuig MH17.

Lees meer »

Stadsbestuur Oostende vraagt extra subsidies voor restauratie Thermae Palace Hotel: “De brokken vallen eraf, de tijd dringt”

Het Oostendse schepencollege heeft een brief geschreven naar formateur Matthias Diependaele om meer centen te vragen voor de restauratie van het Thermae Palace dossier. Er werd een bedrag van 12 miljoen euro toegezegd, maar dat is volgens het schepencollege niet genoeg.
The post Stadsbestuur Oostende vraagt extra subsidies voor restauratie Thermae Palace Hotel: “De brokken vallen eraf, de tijd

Lees meer »