Vestiging van gemeentelijke kleuterschool ’t Belhameltje in Zammelen sluit vrijdag definitief

In Zammelen (Kortessem) zijn de kleuters en het personeel van de vestiging van de gemeentelijke kleuterschool ’t Belhameltje hun allerlaatste week ingegaan. Vrijdag gaat de schoolpoort definitief op slot. Gisteren was er een receptie om het personeel, de ouders en de leerlingen te bedanken. 

Meer krantenkoppen in België

“Ineos is een stelletje ongeregeld. Het presenteert voor deze zo al complexe Tour liefst vier kopmannen”

En plots zei Carlos Rodriguez in de perszaal dat hij mikt op eindwinst in de Tour de France. Een boutade is dat volgens onze analist Michel Wuyts niet. Grootspraak nog minder. “Het moet zijn dat hij in al zijn optimisme kansen ziet.” Maar er is natuurlijk meer. “Want er zijn onderliggende redenen voor Carlos’ uitspatting. Ineos is een stelletje ongeregeld.”

Lees meer »

Vijf doden door botsing trein en bus op spoorwegovergang Slowakije: bus uiteengereten

Op een spoorwegovergang in het zuidwesten van Slowakije zijn een passagierstrein en een bus op elkaar gebotst. Daarbij vielen zeker vijf doden, melden de reddingsdiensten. Volgens het persagentschap ‘TASR’, dat zich baseert op informatie van de politie en spoorwegmaatschappij ZSSK zaten er ruim honderd passagiers in de EuroCitytrein. Het publieke tv-station ‘RTVS’ meldt dat de bus letterlijk uit elkaar werd

Lees meer »

Bange Duivels moeten toernooi heropstarten tegen Frankrijk

België plaatste zich woensdag tegen Oekraïne (0–0) langs een zijdeur voor de achtste finales van het EK. De angst om te verliezen leidde tot een slechte wedstrijd en kostte de Rode Duivels de groepszege. De Belgen moeten hun toernooi heropstarten tegen Frankrijk. Misschien is dat wel een goeie zaak.

Lees meer »

Brussel houdt been stijf en bevestigt dat België-Israël niet achter gesloten deuren kan

De schepen van Sport van de stad Brussel Benoit Hellings (Ecolo) heeft maandagavond na vragen van gemeenteraadsleden gezegd dat het organiseren van de interland België-Israël in kader van de Nations League op 6 september ook niet achter gesloten deuren kan. Het college van burgemeester en schepenen houdt zo het been stijf na druk van onder meer MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, die

Lees meer »

Nieuwe Anna zoektocht voor jonge speurneuzen in Brugse winkelstraten

Deze zomer organiseren Stad Brugge en Uitgeverij Clavis voor de vijfde keer een leuke zoektocht voor gezinnen met jonge kinderen. Het kinderboekenfiguurtje Anna uit de verhalen van Kathleen Amant is jarig en de zoektocht staat volledig in dat thema. In tien etalages kunnen speurders de voorwerpen terugvinden die ze nodig heeft voor haar verjaardagsfeest.
The post Nieuwe Anna zoektocht

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Amerikaanse en Russische Defensieministers spreken elkaar voor eerst in meer dan een jaar

Na Russische dreigementen tegen Washington na de Oekraïense raketaanval op de havenstad Sebastopol, op de door Rusland bezette Krim, hebben de Amerikaanse en Russische ministers van Defensie voor het eerst sinds maart vorig jaar met elkaar gesproken. Rusland wees in dat gesprek op het groeiende risico van een escalatie van de situatie in Oekraïne, in verband met de Amerikaanse wapenleveringen

Lees meer »

“Bart De Wever zet onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil”: Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom vandaag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Familienaam wijzigen in Elsene gratis vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli is het in Elsene mogelijk om je familienaam gratis te veranderen aan een gemeenteloket. Dat kondigt burgemeester Christos Doulkeridis aan op de sociale media. Voorwaarden zijn wel dat je kan kiezen tussen ofwel één van de achternamen van je ouders, ofwel dat je die allebei draagt.

Lees meer »

Vier maanden na huwelijksfeest verwachten Kristel en Regi eerste kindje samen: “Ik sta ervan versteld hoeveel sneller mijn buik nu groeit”

In een post over hun ‘MINI’ sunbreak kondigden Regi en Kristel dinsdag aan dat ze samen een eerste kindje verwachten. Regi’s – nog altijd kersverse – echtgenote reageert vanuit Spanje op het heuglijke nieuws: “Regi is in volle overtuiging dat het een jongen wordt, maar weet niet goed hoe hij met jongens moet omgaan.”

Lees meer »

Céline Dion toont schrijnende strijd tegen ziekte in documentaire: “Ik slikte Valium om optredens door te komen”

“Moeten we de camera’s uitzetten?” Het zijn beklijvende beelden in de documentaire ‘I Am: Celine Dion’: de zangeres die tijdens een acute aanval van haar stiff-person-syndroom tien minuten lang spasmen moet verbijten. Maar net die rauwe realiteit wil Céline Dion (56) aan de mensen tonen, hoe hard ze voor haar leven vecht. Het levert aangrijpende televisie op, waarbij Dion alles

Lees meer »

Zomerbar palmt opnieuw omgeving Sint-Annakapel in: “Ook af en toe evenement”

De pittoreske omgeving van de gerenoveerde Sint-Annakapel vormt tot begin september opnieuw het decor voor een gezellige zomerbar. Drijvende kracht is dit keer Stefanie Van Lierde (26), die er ook de werking als evenementlocatie in goede banen leidt. “De bar zit in een nieuw kleedje en we pakken uit met enkele nieuwigheden”, belooft ze alvast.
The post Zomerbar palmt

Lees meer »

Juf Natalie schrikt niet van Vlaamse toetsen. “Vaak hoor ik: ‘Juf, waarom moeten we dat kunnen? We hebben rekenmachines’”

“Proefwerken worden soms leeg afgegeven of zijn té snel ingevuld.” De mindere resultaten van de Vlaamse toetsen doen juf Natalie Haine (45) niet schrikken. De invloed van ‘schermpjes’ op de taalkennis en aandachtsspanne van onze jeugd zijn voelbaar. Met welke originele oplossing probeert de school van Natalie dat tij te keren?

Lees meer »

Bewoners Wingene en Ruiselede gaan in gesprek tijdens ‘Bespreekb(a)ar’: “Iedereen actief betrekken bij onze toekomst”

CD&V Wingene-Zwevezele-Ruiselede en RKD organiseren op dinsdag 2 juli om 20 uur een ontmoetingsmoment ‘Bespreekb(a)ar’ voor inwoners in zaal Sport en Spel (Tieltstraat 46 A) in Ruiselede.
The post Bewoners Wingene en Ruiselede gaan in gesprek tijdens ‘Bespreekb(a)ar’: “Iedereen actief betrekken bij onze toekomst” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Durex-dieven die in Beernem betrapt werden krijgen drie jaar cel: “Dit zijn duidelijk geen beginnelingen”

Een 29-jarige Oekraïense vrouw en haar 36-jarige Moldavische echtgenoot hebben voor de Brugse rechtbank drie jaar cel gekregen, waarvan twee met uitstel, voor liefst 23 diefstallen bij Colruyt. Daarbij hadden ze het op een heel specifieke buit gemunt.
The post Durex-dieven die in Beernem betrapt werden krijgen drie jaar cel: “Dit zijn duidelijk geen beginnelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »