Vermoedelijke schutter gaat vrijuit nadat verdwaalde kogel onschuldige vrouw raakt bij afrekening in drugsmilieu in Brussel

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een twintiger uit Sint-Jans-Molenbeek vrijgesproken voor een poging tot doodslag in de Matonge-wijk. De man zou bij een afrekening in het drugsmilieu het vuur hebben geopend op een rivaal, waarbij ook een onschuldige omstander werd geraakt. Volgens de rechtbank is er echter een gebrek aan bewijs. 

Meer krantenkoppen in België

Zeven gestrande kajakkers gered op de Lesse

Drie kajakkers zijn zondagavond in de Lesse gered door de brandweer. De drie verloren rond 17.30 uur hun boten na de dam van Villatoile in Dinant en strandden in het midden van de rivier, meldt woordvoerder Patrice Liétart van de brandweerzone Dinaphi.

Lees meer »

PADI SHOW-medewerker Obi Carrein uit Wevelgem stelt zijn foto’s van internationale reizen tentoon op het Zandsculpturenfestival in Middelkerke

Het Zandsculpturenfestival in Middelkerke ontvouwt zich deze zomer tot de toegangspoort naar niet één, maar vele bijzondere werelden. Dit jaar worden de bezoekers meegenomen op een imaginaire wereldreis. Je stelt je reis zelf samen. Wil je een farao in Egypte of wilde dieren in Afrika zien? Of bezoek je liever de Taj Mahal, Japanse tempels of het Paaseiland? Of vlieg

Lees meer »

Leerlingen VTI Sint-Lucas geven Geluwse vredesboom nieuw leven: “Haal stukje erfgoed in huis”

Van een stil aandenken aan het oorlogsgeweld, tot een handig item dat in ieder huishouden een plaats verdient. De rode beuk, die ooit in de schaduw van de Sint-Dionysiuskerk stond, kreeg dankzij de leerlingen van het VTI Sint-Lucas een nieuw leven. “Wie een stukje erfgoed in huis wil halen, kan dat tijdens de Gapersfeesten.”
The post Leerlingen VTI Sint-Lucas

Lees meer »

Countryster Willie Nelson (91), bekend van zijn hit ‘On the Road Again’, annuleert shows op doktersadvies

Willie Nelson (91), bekend van zijn nummers ‘On the Road Again’, ‘Always on My Mind’ en ‘Blue Eyes Crying in the Rain’, heeft op advies van zijn dokter een aantal optredens geannuleerd. De 91-jarige countrylegende moet rust nemen, maar hoopt volgende week alsnog aan te sluiten bij een Amerikaanse festivaltour, waar hij een van de headliners is.

Lees meer »

Bewoners grijpen snel in na brand in veranda achter woning in Ichtegem

Op de Torhoutbaan in Ichtegem brak maandagochtend brand uit in een veranda achter een woning. De bewoners merkten dit zelf tijdig op en konden snel ingrijpen met een tuinslang om erger te voorkomen. De brandweer bluste nog na.
The post Bewoners grijpen snel in na brand in veranda achter woning in Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hunter Biden mag niet meer optreden als advocaat in Washington DC

Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, beschikt in Washington DC niet meer over een vergunning om zijn beroep als advocaat uit te oefenen. Een rechter in de Amerikaanse hoofdstad heeft beslist die vergunning te schorsen, zo meldt de nieuwszender CNN dinsdag. Mogelijk zal die schorsing ook elders in de VS worden uitgevoerd.

Lees meer »

Gemeenteplein in Knokke-Heist wordt belevingsplein met veel groen en speelse waterpartijen

In Knokke-Heist is het nieuwe Gemeenteplein voorgesteld aan de omwonenden. Zo’n 200 geïnteresseerden daagden op om de plannen voor de renovatie van ‘de groentemarkt’, zoals het plein in de volksmond wordt genoemd, te bekijken. Verschillende experten van zowel het gemeentebestuur, studiebureau Sweco als het AGSO Knokke-Heist waren aanwezig om vragen te beantwoorden en extra toelichting te geven over het project.<br

Lees meer »