Van kubben tot De Comedioten: 47ste Bilkhagefeesten bieden een ruim programma aan

Op 29 en 30 juni en 1 juli hebben in en rond het Soba de 47ste Bilkhagefeesten plaats, deze keer letterlijk de start van het verlof.

Er wordt begonnen op zaterdagvoormiddag met de ruilbeurs voor champagnecapsules, ondertussen toch al de 11de editie van deze toch wel populaire verzamelbeurs”, vertelt voorzitter Tony Van Den Hende. “De 15de Vlaamse Kermis op ’t Pleintje start om 15 uur met een heleboel oude leuke spelletjes voor jong en oud. Iedereen heeft prijs, maar plezier en een leuke babbel met de buren blijven toch de voornaamste ingrediënten.”

Rustpuntje

“Het derde Bilkhaags kubbtornooi blijft het sportieve element van deze feesten”, gaat Tony Van Den Hende verder. “Inschrijven kan nog altijd via [email protected]. Ook portrettekenen blijft op het programma staan. Dit wordt verzorgd door Sob’Art, de kunstkring die zijn thuishaven heeft in het Soba en die nog maar net een succesvolle tentoonstelling in Het Koetshuis achter de rug heeft. Gratis voor iedereen die wil geportretteerd worden.”

“Het rustpuntje op zondagmorgen is de Heilige Mis in de Kapel van de Sint-Petrusschool, opgedragen door E. H. Deken Laridon”, pikt secretaris Dirk Demeulemeester in. “Het aperitief is de aanloop naar Soba’s feestbarbecue. Daarna gaat de wandelzoektocht van start. Het wordt een gezinsvriendelijke, rustige tocht van ongeveer 5 kilometer met speelse proefjes voor jong en oud. De prijsuitreiking van deze leuke trip, met afzonderlijke prijzen voor de jonge deelnemers, is zowel voor de deelnemers als voor de bestuursleden meteen een rustige uitloper van een zware, maar fijne zondag. De vinkenliefhebbers worden op maandagmorgen verwacht om 9 uur in de Tijmlaan, op wandelafstand van de inschrijvingsplaats, om hun liedjes ten gehore te brengen. In de namiddag kunnen de senioren genieten van het optreden van De Comedioten, een gloednieuw komisch Waregems duo dat nu ook eens in eigen streek de kans krijgen om zijn kwaliteiten te bewijzen. Bilkhagenaar, Waregemnaar, iedereen is welkom op de 47ste Bilkhagefeesten op 29 en 30 juni en 1 juli in en rond het Soba op De Bilkhage.”

Bijkomende informatie over de feesten kun je altijd bekomen op www.bilkhage.be.

The post Van kubben tot De Comedioten: 47ste Bilkhagefeesten bieden een ruim programma aan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oud-burgemeester Marc Wackenier telt zich opnieuw verkiesbaar in Alveringem: “Deze keer zetel ik sowieso, ook in de oppositie”

Oppositiepartijen PRO en Onafhankelijk kiezen ervoor om samen op één lijst te staan. Ze trekken met veel nieuwe mensen en onder een nieuwe naam naar de verkiezing. Op dinsdagavond 25 juni gaven ze het startschot van hun nieuw project. De lijst is vandaag nog niet compleet; dertien van de zeventien plaatsen zijn ingevuld. Wel al zeker is dat Oud-burgemeester Marc

Lees meer »

BEKIJK: Kajakken in het groen op de Demer tussen Herkenrode en Kuringen

Vanaf vandaag kan je kajakken aan de abdij van Herkenrode in Hasselt. Tijdens een tochtje van anderhalf uur vaar je tussen de bomen en het riet tussen de abdij van Herkenrode en Kuringen. "We nemen even pauze tijdens het broedseizoen, maar het is wel de bedoeling dat dit een blijvertje is", zegt Paul Lambrechts, directeur van de abdijsite.

Lees meer »

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Partijlid roept Canadese premier Trudeau op om stap opzij te zetten, na teleurstellend verkiezingsresultaat in Toronto

Het Canadese parlementslid Wayne Long van de liberale partij heeft zijn premier Justin Trudeau in een e-mail aan andere partijleden laten weten dat het "tijd is voor verandering". Volgens Long kan de premier niet aanblijven, nadat de liberalen een tussentijdse verkiezing in de stad Toronto hadden verloren. Trudeau laat weten dat hij naar de frustraties van de bevolking luistert, maar

Lees meer »

Mark Rutte officieel benoemd tot nieuwe NAVO-baas

Uittredend Nederlands premier Mark Rutte is officieel benoemd als de volgende secretaris-generaal van de NAVO. De Nederlander volgt op 1 oktober Jens Stoltenberg op aan het hoofd van het westerse militaire bondgenootschap, laat de NAVO weten.

Lees meer »