Van een betonnen gracht tot de Tour: het revalidatiedagboek van pechvogel Steff Cras

 

Steff Cras (28) lag erbij “als in een badkuip”. Samen met Remco Evenepoel en Jonas Vingegaard ging ook hij begin april tegen de grond in het Baskenland. Met een gebroken rib, acht gebroken dwarsuitsteeksels en een geperforeerde long begon een race tegen de tijd richting Tour.

 

Meer krantenkoppen in België

Vijftien jaar geleden moest Anita haar dochter Yasmine afgeven: “Ze heeft nooit gezegd dat ze het leven niet meer aankon”

Voor Walter (86) en Anita Rens (83) is het vandaag geen dag als alle andere. Het is precies 15 jaar geleden dat hun jongste dochter Hilde, zoals zangeres Yasmine echt heette, uit het leven stapte. De tijd heelt beslist niet alle wonden. “Over Hilde praten blijft erg emotioneel. Ik ben daar dan dagen niet goed van”, laat Anita ons weten.

Lees meer »

Politie gaat in Lievegem extra toezicht houden op plaatsen waar veel overlast is

In Lievegem gaat de politie extra toezicht houden op plekken waar veel overlast en vandalisme is, zoals op speelpleintjes, sportsites en in de stationsbuurt. De voorbije jaren stelde de gemeente een stijgend aantal meldingen van overlast vast. Daarom werden er een tijdje geleden al tientallen extra camera’s geplaatst. "Maar het is ook belangrijk om zichtbaar aanwezig te zijn om de

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Ik was volledig in fout”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De vrouw viel daarbij met haar 5-jarige kleinzoon in het water. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de

Lees meer »

Geen uitslaande vlammen, maar daarom niet minder gevaarlijk: hoe gaan hulpdiensten tewerk bij brand als in Luikse woontoren?

Het waren spectaculaire beelden van hoe bewoners van de Luikse Kennedytoren maandagavond werden geëvacueerd met hoge brandweerladders en helikopters. Maar hoe pakken de hulpdiensten zo een brand in een torengebouw aan, welke middelen kunnen ze inzetten, en vooral: wat kan je als bewoner doen als je gevangen zit op de drieëntwintigste verdieping?

Lees meer »

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

“De Triënnale nodigt uit om de schoonheid van de stad te (her)ontdekken”: Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck doen Kortrijkse erfgoedparels ontluiken

Morgen wordt de Triënnale in Kortrijk afgetrapt. Een vuurdoop waar curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck erg naar uitkijken. Het thema van de Triënnale is dit jaar ‘After Paradise’. “We waren het eens dat een paradijs niet blijft duren en dat we ons zorgen moeten maken over de toekomst van de planeet.”
The post “De Triënnale nodigt uit om

Lees meer »