Van discotheek naar wijnproductiecentrum: vervallen dancing ‘De Wielewaal’ in Heuvelland wordt wijnproductiecentrum

De vervallen discotheek ‘De Wielewaal’ in Westouter, bij Heuvelland wordt een wijnproductiecentrum. Het naburige wijndomein Entre-Deux-Monts wil het gebouw verbouwen tot productiesite van lokale wijnen. 

Meer krantenkoppen in België

Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman in Hawaï: “Topsporters steunen Stefaan”

Op donderdagavond 1 augustus beginnen de Kriekefeesten met een Hawaï-party ten voordele van Kriekebewoner Stefaan De Clercq, die op 26 oktober deelneemt aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Stefaan kan rekenen op de steun van sportieve toppers zoals Lies Defreyne en beroepsrenners zoals Yves Lampaert, Tim Declercq en Jordi Warlop.
The post Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman

Lees meer »

Wevelgem is dit najaar de Troosthoofdstad van Vlaanderen: hoogtepunt wordt het slotmoment en het plaatsen van 10.000 kaarsjes

Vorig jaar Troostgemeente, dit jaar Troosthoofdstad van Vlaanderen, een mooi en logisch gevolg van het troostbeleid waar de gemeente deze legislatuur heeft op ingezet. Als Troosthoofdstad vindt hier niet alleen het slotmoment plaats met tal van artiesten, er komen in aanloop naar 1 november ook een hoop troostproducties zoals het plaatsen van meer dan 10.000 kaarsjes.
The post Wevelgem

Lees meer »

SpaceX krijgt opdracht speciaal tuig te ontwikkelen dat ISS na pensioen veilig moet helpen vergaan

Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX moet ervoor zorgen dat het internationaal ruimtestation ISS over een paar jaar veilig ten onder gaat, zo is donderdag bekendgemaakt. Als het zover is, moet het complex verbranden in de dampkring. Het bedrijf van miljardair Elon Musk heeft nu officieel de opdracht gekregen om daar een vaartuig voor te ontwikkelen en te bouwen.

Lees meer »

Bert en Hanne zijn nieuw Poorterspaar van Sint-Pietersparochie: “In de finale ebde de stress snel weg”

De Kuurnse Sint-Pietersparochie heeft een nieuw poorterspaar. Nadat vrijdagavond de eerste proef werd afgenomen van de negen kandidaten, volgde op zaterdagavond de finale van de verkiezing, afgewisseld met optredens van The New Sint-Pieters Collection. Uiteindelijk werden Bert Deroo (52) en Hanne Simoens (37) in de late uurtjes uitgeroepen tot het nieuwe poorterspaar van het Sint-Pietersfestival.
The post Bert en

Lees meer »

Feestelijke opening van Wijn aan Zee in Nieuwpoort: “Met onze ervaring als sommeliers weten we precies wat de klanten zoeken”

Dit weekend was het feest in Nieuwpoort: de officiële opening van de nieuwe Wijn aan Zee winkel werd gevierd. Na de afbraak van de oude zaak, zijn sommeliers Karim Vliegen (53) en Joke Dierickx (48) verhuisd naar hun nieuwe locatie aan de Albert I laan 49, strategisch gelegen tussen Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad.
The post Feestelijke opening van Wijn aan

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Noodtoestand in Zuid-Korea door extreem weinig geboortes: “Niet genoeg naar vrouwen geluisterd”

Zuid-Korea heeft de noodtoestand uitgeroepen omdat het geboortecijfer zo laag is dat de president zich zorgen maakt over het voortbestaan van het land. Bij dat noodplan horen (nog maar eens) maatregelen om het aantal geboortes op te krikken. Maar of die iets zullen uithalen, is maar de vraag. "Vrouwen zeggen dat er onvoldoende naar hen geluisterd is", zegt freelance journalist

Lees meer »

Meester Henk neemt na 40 jaar afscheid van basisschool Immaculata in Sint-Michiels: “Geen enkele dag met tegenzin naar school gegaan”

Jabbekenaar Henk D’hiet (61) is aan zijn laatste dagen bezig als meester van het zesde leerjaar van basisschool Immaculata in Sint-Michiels. Hij kon in januari al met pensioen gaan, maar koos ervoor om het schooljaar uit te doen, zodat hij samen met zijn leerlingen de deur achter zich kan dichttrekken. “Ik was pas 19 toen ik voor de klas stond.”<br

Lees meer »

1 persoon overleden en 3 mensen in kritieke toestand na brand in Kennedytoren in Luik, brandweer doorzoekt nog enkele verdiepingen

Bij de brand in de Kennedytoren in Luik is 1 persoon overleden en zijn 3 mensen in kritieke toestand. Dat zegt de brandweerkapitein tijdens een persconferentie. De hulpdiensten hebben de hele nacht naar slachtoffers gezocht. Er moeten nog 3 verdiepingen doorzocht worden. In totaal zijn 14 mensen naar het ziekenhuis overgebracht en zijn 252 bewoners geëvacueerd.

Lees meer »