Twee jaar effectieve celstraf door vulgaire berichten naar justitieassistente

Een 29-jarige Oostendenaar is door de Brugse correctionele rechtbank alsnog tot twee jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld voor een gewapende overval. S.L. kreeg in eerste instantie twee jaar cel met uitstel, maar hij leefde zijn voorwaarden niet na. De beklaagde bestookte zijn justitieassistente met schunnige berichten.

S.L. en zijn broer vielen op 3 februari 2022 met een mes en een hamer een café in Oostende binnen. De uitbater kreeg een vuistslag in het gezicht, waarna ze met enkele honderden euro’s aan de haal gingen. Voor die gewapende overval werden de Oostendse broers in mei 2022 veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden.

Op 25 mei 2023 veroordeelde de Brugse correctionele rechtbank de broers L. opnieuw tot diezelfde straf. In de weken voor de gewapende overval hadden ze immers ook al vijf inbraken en twee pogingen daartoe op de kerfstok. Het duo viseerde horecazaken in Gistel, Oudenburg en Ichtegem.

Het openbaar ministerie vorderde in beide dossiers de herroeping van het probatie-uitstel. In december 2023 stuurde S.L. op vijf uur tijd immers meer dan dertig vulgaire berichten naar zijn justitieassistente. Volgens het openbaar ministerie ging het om buitengewoon schunnige teksten. Zo zou de beklaagde nogal expliciet uit de doeken gedaan hebben hoe hij de vrouw seksueel zou bevredigen. L. verontschuldigde zich nog op de zitting van de probatiecommissie, maar de vertrouwensbreuk bleek te groot. Bovendien stuurde hij de berichten onder invloed van drugs en alcohol, waardoor hij zijn voorwaarden schond.

De verdediging vroeg tevergeefs om de Oostendenaar toch nog een allerlaatste kans te geven. Volgens meester Maya Vanden Bogaerde is haar cliënt nog steeds bereid om te vechten tegen zijn verslavingen. L. zou hervallen zijn toen hij zijn werk kwijtraakte en zijn relatie op de klippen liep. Naar eigen zeggen stuurde de beklaagde de vulgaire berichten toen hij al vier dagen wakker was door cocaïne en whisky.

In het dossier van de inbraken doet de rechter op 27 juni uitspraak.

The post Twee jaar effectieve celstraf door vulgaire berichten naar justitieassistente is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee duo’s werpen zich in de strijd om covoorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het covoorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Alcoholslot voor trucker na nachtje met bijna 2,5 promille: “Denken aan je inkomen? Dat had je zelf moeten doen”

“Ik ben vrachtwagenchauffeur, denk alstublieft aan mijn inkomen.” De smeekbede van 61-jarige man viel bij de Kortrijkse politierechter in dovemansoren nadat hij met 2,46 promille achter het stuur was gekropen. “Wie denkt dan aan de veiligheid van de anderen?”, vroeg de politierechter zich af.
The post Alcoholslot voor trucker na nachtje met bijna 2,5 promille: “Denken aan je inkomen?

Lees meer »

11.000 fans feesten mee met Joost Klein op Genk on Stage tijdens eerste Belgische optreden na Songfestival: “Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam

Tijdens een infomoment op woensdag 26 juni, heeft ’t Saam haar ambitieuze plannen voor een nieuwe schoolcampus gepresenteerd. Een 80-tal geïnteresseerden waren aanwezig op het infomoment. Deze nieuwe campus zal de krachten van de huidige locaties bundelen om een innovatieve en toekomstgerichte leeromgeving te creëren.
The post Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam appeared first

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

“Wie is Michael van Gerwen?” en “Waar kan ik tekenen voor mijn scheiding?”: Van den Bergh en Huybrechts dollen gelukzalig na 8-2-derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »