Twaalf koppels hernieuwen hun huwelijksgeloften in Oostendse Japanse Tuin: “Ons geheim? Elkaar blijven verrassen”

Op zaterdag 22 juni gaven veertien koppels elkaar in het bijzijn van vrienden en familie opnieuw het ja-woord in het prachtige decor van de Japanse Tuin. Eerder dit jaar bood Stad Oostende Oostendse huwelijksparen de kans om hun geloften te hernieuwen in een unieke locatie. “Ons vervelen? Helemaal niet! We genieten nog elke dag van elkaars gezelschap”, klinkt het bij het echtpaar Hans (76) en Rita (68).

Nog steeds erg verliefd

Hans Pauwels (76) en Rita Coucke (68) stapten 46 jaar geleden in het huwelijksbootje. Het echtpaar baatte 30 jaar lang bakkerij De Korenbloem in Oostende uit. “De bakkerij was van mijn ouders. Mijn papa, Firmin, was er in 1951 mee gestart en wij hebben het dan overgenomen. Ondertussen zijn Rita en ik al jaren op pensioen. Ons vervelen? Helemaal niet! We genieten nog elke dag van elkaars gezelschap”, vertelt Hans en geeft zijn vrouw een lieve kus.

“We gaan elke week gaan dansen in zaal Ten Stuyver in de Stuiverstraat. Dansen houdt ons jong. We hebben ondertussen al veel vrienden leren kennen door te dansen”, vult Rita aan.

“Onze trouwdag was een fantastische dag. We zijn heel blij dat we onze geloften hebben hernieuwd, want we zien elkaar nog altijd heel graag. Onder mijn pseudoniem ‘Bakkertje’ plaats ik posts van onze avondturen op Facebook. Deze dag zal zeker een plaatjes krijgen op mijn pagina”, juicht Hans.

Trouwfoto’s in Noordzee

Ook Veerle (39) en Nicolas (39) zijn een mensenleven bij elkaar. “We zijn al 24 jaar samen en 13 jaar getrouwd. Omwille van onze job hebben we een tijd in het binnenland gewoond, maar we hebben wel onze trouwfoto’s in de Noordzee genomen. Jawel, in het koude water van de Noordzee”, lacht Veerle. “Ons geheim? We blijven elkaar verrassen.”

Nicolas klikt. “Ineens kwam Veerle thuis met het idee om onze huwelijksgeloften te hernieuwen. Eigenlijk is het wel fijn dat we onze twee prachtige dochters, Nelle (9) en Janne (5), hierbij kunnen betrekken. Door ruimte voor liefde te maken, tonen we dat je elkaar echt wel graag kan blijven zien.” (Zana Bulteel)

The post Twaalf koppels hernieuwen hun huwelijksgeloften in Oostendse Japanse Tuin: “Ons geheim? Elkaar blijven verrassen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Veilinghuis Flanders Auctions in Wingene viert 25ste verjaardag: “Design is het antiek van vandaag”

Veilinghuis Flanders Auctions bestaat 25 jaar en dat verdient een nostalgische terugblik. “Ik kocht mijn eerste kast toen ik amper 23 jaar was”, herinnert stichter Pol Desmet zich nog. “Van het een kwam het ander en voor ik het wist zat ik voltijds in Franse rommelmarkten en antiekbeurzen rond te neuzen.” Vandaag worden Pol en Hilde Desmet geholpen door zonen

Lees meer »

Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn

Vladslo heeft er een nieuw speelplein bij. Het speelterrein ligt in de Beerststraat, net tegenover de vrije basisschool, op een terrein dat eigendom is van lokaal dienstencentrum De Klaproos.
The post Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ouders van Philippos (20) die door groep jonge mannen werd doodgeslagen in Duitsland, kapot van verdriet: “Hij is in koelen bloede vermoord”

Het tragische lot van de 20-jarige Philippos T. heeft heel Duitsland geschokt. Hij overleed dinsdag aan zijn verwondingen nadat hij was geslagen en geschopt door een groep jonge mannen in een park in Bad Oeynhausen nabij Bielefeld. De pijn en het verdriet van de ouders is ondraaglijk. “Philippos was de beste jongen van de wereld”, vertelde zijn vader tijdens een

Lees meer »

Vlaming Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond de Vlaming Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

Jonge moeder (23) schudt vier maanden oude baby ‘uit frustratie’ hersenletsel: “Ik had nochtans eerst tot tien geteld”

Een 23-jarige jonge moeder uit Oudenburg staat voor de strafrechter omdat ze haar vier maanden oude dochtertje een hersenletsel schudde. “Ze leerden me tot tien te tellen als ik gefrustreerd was. Dat heb ik toen ook gedaan, maar ze stopte niet met huilen”, sprak de jonge moeder. Opvallend: omdat een deskundige liefst drie jaar wachtte met zijn verslag, werd ‘slechts’

Lees meer »

Meester Henk neemt na 40 jaar afscheid van basisschool Immaculata in Sint-Michiels: “Geen enkele dag met tegenzin naar school gegaan”

Jabbekenaar Henk D’hiet (61) is aan zijn laatste dagen bezig als meester van het zesde leerjaar van basisschool Immaculata in Sint-Michiels. Hij kon in januari al met pensioen gaan, maar koos ervoor om het schooljaar uit te doen, zodat hij samen met zijn leerlingen de deur achter zich kan dichttrekken. “Ik was pas 19 toen ik voor de klas stond.”<br

Lees meer »

Juwelier Filip (56) na zes jaar vrijgesproken voor doodschieten van vluchtende overvaller: “Hij handelde uit een macht waaraan hij niet kon weerstaan”

Zes jaar geleden schoot hij in shock een vluchtende overvaller neer die voor een half miljoen euro aan juwelen had gestolen. Vandaag werd de Gentse juwelier Filip Moens (56) door het hof van beroep in Gent vrijgesproken. De juwelier reageert in een eerste korte reactie opgelucht. “Maar eigenlijk zijn er in deze zaak alleen maar verliezers.”

Lees meer »