Tot vier jaar cel voor inbrekers die op kerstavond werden betrapt

De Brugse strafrechter heeft een 24-jarige Noord-Macedoniër veroordeeld tot vier jaar effectieve gevangenisstraf voor vier woninginbraken en een gelijkaardige poging. Zijn drie Italiaanse kompanen kregen mildere straffen. De bende liep op kerstavond tegen de lamp in Knokke-Heist.

Bij inbraken in Knokke-Heist en Damme werden op 17 december 2023 onder andere zes horloges en cash geld gestolen. In de buurt werd telkens een verdachte Alfa Romeo Stelvio gespot. Toen het voertuig op 24 december opnieuw opdook in Knokke-Heist, werden de vier beklaagden ingerekend. In de wagen werden valse nummerplaten en inbrekersmateriaal aangetroffen. Even daarvoor probeerde de bende in te breken in een appartement in Knokke.

Dankzij verder onderzoek konden de beklaagden gelinkt worden aan twee gelijkaardige feiten in Londerzeel en Keerbergen. Op 21 december gingen ze daar eveneens met geld, juwelen en uurwerken aan de haal. Ten slotte moest het viertal zich ook verantwoorden voor de vernieling van de afsluiting van een tennisclub in Duinbergen.

Procureur Emilie Lingier merkte op dat Luka G. (24) in 2021 al twee jaar cel kreeg voor inbraken. In die omstandigheden werd ditmaal vier jaar effectieve gevangenisstraf gevorderd voor de Noord-Macedoniër uit Wezet (Visé). Ook de broers Gimmy (28) en Remi J. (27) zijn geen onbekenden voor het gerecht. De Italiaanse Luikenaars hing 40 maanden effectieve celstraf boven het hoofd. Voor de Italiaan Franco B. (38) werd drie jaar effectieve gevangenisstraf gevorderd.

De verdediging benadrukte dat de beklaagden de gestolen horloges ondertussen teruggegeven hebben. Ze wilden hun oprechte spijt ook tonen door al 5.500 euro te verzamelen om de burgerlijke partijen af te betalen. Hun advocaten drongen daarom aan op een straf met uitstel, al dan niet onder voorwaarden. Tijdens de pleidooien werd meermaals opgemerkt dat de beklaagden al bijna zes maanden in voorhechtenis zitten.

De rechter veroordeelde Luka G. uiteindelijk tot vier jaar effectieve gevangenisstraf. Remi J. kreeg 40 maanden cel, waarvan tien maanden met uitstel. Ten slotte werden Franco B. en Gimmy J. veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel.

The post Tot vier jaar cel voor inbrekers die op kerstavond werden betrapt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belfius krabbelt terug met klimaatdoelstellingen

Belfius heeft begin dit jaar beslist om zich terug te trekken uit het Science Based Targets Initiative (SBTi), een milieucertificeringsproces. Dat schrijft Le Soir maandag. Dat initiatief is een wereldwijde referentie voor bedrijven die de klimaatdoelen willen naleven die in 2015 op de top in Parijs werden afgesloten.

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

Smoorverliefde ‘Temptation’ Megan stelt haar nieuwe vriend voor: “Ik wilde niet té hard van stapel lopen, maar…”

“Wat ik nu voel: dat heb ik écht nog nooit eerder meegemaakt.” Wie er nog aan twijfelde: Megan Desaever is verliefd. De realityster uit ‘Temptation Island’ en ‘Ex on the Beach: Double Dutch’ verloor haar hart aan Oliver, die ze leerde kennen op vakantie op Ibiza. In dit interview vertelt de Belgische beauty hoe die ontmoeting tot stand kwam, wat

Lees meer »

Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ bijna direct: vier maanden cel voor twee onbetaalde etentjes in Oostende

Nadine W. (54) bracht in totaal 2,5 jaar achter de tralies door voor talloze feiten van tafelschuimerij. In maart herwon ze haar vrijheid, maar al snel herviel ze in haar oude gewoontes. Dat levert haar nu opnieuw vier maanden cel op.
The post Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ bijna direct: vier maanden cel voor twee onbetaalde

Lees meer »

PADI SHOW-medewerker Obi Carrein uit Wevelgem stelt zijn foto’s van internationale reizen tentoon op het Zandsculpturenfestival in Middelkerke

Het Zandsculpturenfestival in Middelkerke ontvouwt zich deze zomer tot de toegangspoort naar niet één, maar vele bijzondere werelden. Dit jaar worden de bezoekers meegenomen op een imaginaire wereldreis. Je stelt je reis zelf samen. Wil je een farao in Egypte of wilde dieren in Afrika zien? Of bezoek je liever de Taj Mahal, Japanse tempels of het Paaseiland? Of vlieg

Lees meer »

Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd”

Vandaag is de eerste van twee dagen Rammstein op de evenementenweide Nieuwe Koers. Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, vraagt Politie Oostende concertgangers om hun trip goed voor te bereiden. Algemeen advies: neem het openbaar vervoer of de fiets.
The post Politie Oostende herhaalt oproep voor Rammstein-concerten: “Plan je trip en kom op tijd” appeared first on

Lees meer »

Ex-gevangenen over verblijf in transitiehuis: “Als dier vrijgelaten uit gevangenis, dankzij deze plek weer mens geworden” 

"Ik ben als een dier vrijgelaten uit de gevangenis, maar dankzij het transitiehuis weer een mens geworden." Dat vertelt een ex-gevangene aan VRT NWS. In Leuven opent vandaag een nieuw transitiehuis, het derde in ons land. In totaal zijn er nu 47 plekken beschikbaar. Gedetineerden kunnen er samen het laatste deel van hun straf uitzitten. Enkele ex-deelnemers van zo’n transitiehuis

Lees meer »