Tot 21 maanden cel voor geweldpleging met ijzeren staaf

De Brugse strafrechter heeft een jonge Tunesiër bij verstek veroordeeld tot 21 maanden effectieve gevangenisstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen en illegaal verblijf. Hamdi W. en zijn kompaan gingen een andere man zonder papieren met een ijzeren staaf te lijf. Het openbaar ministerie had twee jaar cel gevorderd.

De feiten speelden zich in de nacht van 10 op 11 februari af ter hoogte van het Marie-Joséplein in Oostende. Drie mannen zonder papieren kregen het rond 4 uur ‘s nachts om onduidelijke redenen met elkaar aan de stok. Tijdens dat conflict kreeg het slachtoffer schoppen en werd hij zelfs geslagen met een ijzeren staaf. Het slachtoffer liep verwondingen op aan zijn hoofd, maar verkeerde niet in levensgevaar.

De Tunesiër Hamdi W. en de Libiër Wahid Z. (37) konden snel opgepakt worden op verdenking van poging tot doodslag. De onderzoeksrechter besliste echter om enkel de Libische man aan te houden. Op basis van de botscan was het immers onduidelijk of de Tunesische verdachte meerderjarig of toch minderjarig is. W. mocht beschikken en liet op 28 mei verstek gaan voor zijn proces.

Voor de geweldpleging hing beide beklaagden twee jaar effectieve gevangenisstraf boven het hoofd. De verdediging van Z. vroeg echter de vrijspraak voor de opzettelijke slagen en verwondingen. Volgens meester Suzy Cooleman zou haar cliënt zich enkel verdedigd hebben toen de beklaagden werden aangevallen door het slachtoffer. Bovendien zou W. de ijzeren staaf gehanteerd hebben.

De rechter veroordeelde Hamdi W. uiteindelijk tot 18 maanden effectieve gevangenisstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen. Wahid Z. kreeg voor die feiten een jaar cel, waarvan enkel de voorhechtenis effectief. Beide beklaagden werden voor illegaal verblijf ook veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf, maar voor Z. werd die straf met uitstel opgelegd.

The post Tot 21 maanden cel voor geweldpleging met ijzeren staaf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Britse toerist (56) sterft na beklimming Vesuvius in hitte van 40 graden

De 56-jarige Brit Mark John Irwin is zondag om het leven gekomen in Italië tijdens zijn vakantie. Hij bezocht met zijn gezin de vulkaan Vesuvius bij Napels tijdens een hittegolf met temperaturen tot 40 graden. Vermoedelijk begaf zijn hart het op het moment dat hij de top bereikte. Irwin is al de zevende toerist die bezwijkt in de Zuid-Europese hitte.

Lees meer »

Noord-Korea vuurt ballistische raket af in zee

Noord-Korea heeft een ballistische raket in zee afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap woensdag, op basis van het Zuid-Koreaanse leger. Ook Japan bevestigt dat een raket werd afgeschoten, en heeft het over een “mogelijke ballistische raket vanuit Noord-Korea”.

Lees meer »

Politie vindt stilstaande wagen met draaiende moter en dronken bestuurder slapend achter het stuur op Expressweg in Waregem

Met draaiende motor, lichten in werking maar wel in slaap achter het stuur. In die toestand kon een 50-jarige automobilist langs de Expressweg in Waregem aangetroffen worden. Hij bleek teveel gedronken te hebben.
The post Politie vindt stilstaande wagen met draaiende moter en dronken bestuurder slapend achter het stuur op Expressweg in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Enkele dagen na babyborrel overleed baby J. in crèche, nu zijn zaakvoerster en twee medewerkers schuldig bevonden: “Gebrek aan voorzorg en voorzichtigheid”

De Mechelse correctionele rechtbank heeft de zaakvoerster en twee kinderverzorgers van kindercrèche Het Peuterpaleisje in Puurs (Puurs-Sint-Amands) schuldig bevonden aan de onvrijwillige dood van een drie maanden oude baby. Het kindje lag bijna twintig minuten op zijn buikje, waardoor het geen lucht meer kreeg en uiteindelijk enkele dagen later stierf.

Lees meer »

Kylian Mbappé: “Voetballen met masker is absolute horror. Het lijkt wel alsof ik dit EK in 3D speel”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken, net zoals hij zei dat spelen met een masker alles behalve een pretje is. Mbappé

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Na zonneschijn komt regen: KMI kondigt onweerscode oranje af

Vandaag start meestal zonnig met in het zuiden al wel meer wolkenvelden. In de loop van de dag neemt de bewolking overal toe en wordt het wisselend bewolkt. Enkele buien of een onweer zijn al hier en daar mogelijk in de namiddag. Vanavond en vannacht trekt een onweerszone over het zuiden van het land, mogelijk met hevige rukwinden en hagel,

Lees meer »