Toch twee jaar effectieve celstraf voor ripdeal in Oostende

De Brugse strafrechter heeft een 26-jarige Oostendenaar alsnog tot twee jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld voor zijn aandeel in een ripdeal. De kompaan van Robin D. deelde zelfs een messteek uit aan het slachtoffer. De beklaagde kreeg van het hof van beroep een straf met uitstel, maar leefde zijn voorwaarden niet na.

Robin D. was een vaste klant van Steven D. en hij maakte ook op 14 januari 2021 in Oostende een afspraak om cannabis te kopen. De beklaagde had echter op voorhand al beslist niet voor de drugs te betalen. Tijdens de ripdeal haalde zijn kompaan Christian D. uit met een mes, waardoor het slachtoffer levensbedreigende verwondingen opliep aan zijn nier.

Volgens de verdediging ontstond het plan voor de ripdeal omdat Robin D. een beperkte lening aan zijn kompaan niet kon terugbetalen. Naar eigen zeggen wist hij niet dat Christian D. een mes had meegenomen. De verdediging stuurde aan op een voorwaardelijke straf, maar de rechter veroordeelde hem op 30 augustus 2021 tot 37 maanden effectieve gevangenisstraf. Christian D. kreeg toen zelfs vijf jaar effectieve celstraf opgelegd.

Robin D. ging met succes in beroep tegen zijn veroordeling. Het Gentse hof van beroep veroordeelde hem in mei 2022 immers tot twee jaar gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Het openbaar ministerie vorderde eind mei 2024 echter de herroeping van het probatieuitstel. Ondanks meerdere verwittigingen bleef de Oostendenaar immers cannabis gebruiken. De verdediging vroeg tevergeefs om de beklaagde toch nog een allerlaatste kans te geven.

Door zijn druggebruik vroeg het OM ook in een ander dossier de intrekking van zijn voorwaarden. D. kreeg in januari 2022 van het Gentse hof van beroep voor geweldpleging twaalf maanden cel met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Ook die straf werd dinsdagochtend omgezet in een effectieve bestraffing.

The post Toch twee jaar effectieve celstraf voor ripdeal in Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zwitserland-Italië ligt al vast, terwijl ‘tabelhelft des doods’ nu al een feit is: ontdek hier de (potentiële) achtste finales

De groepsfase op het EK voetbal loopt op z’n einde. Wat ook betekent dat de affiches van de achtste finales stilaan ingevuld worden. Met Zwitserland-Italië ligt er al één duel vast, en na de verrassende ontknoping in groep D kan het voor België loodzwaar worden. Welke clashes krijgen we vanaf 29 juni? U ontdekt het hieronder, met telkens een update

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om covoorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het covoorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

“We zijn voor niemand bang”: ex-Genkspeler Hagi viert groepswinst met Roemenië na gelijkspel (1-1) tegen het ook geplaatste Slovakije

Slovakije kon zijn perspectief op de groepswinst niet waarmaken – die is voor Roemenië na de onderlinge 1-1. Beide teams vierden de KO-fase met dat gelijkspel, maar niet dat ze het op een akkoordje gegooid hadden. De VAR bepaalde mee het resultaat met een discutabele strafschop die Razvan Marin voor Roemenië kon omzetten: “We hebben miljoenen Roemenen blij gemaakt.” De

Lees meer »

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »

Pleegkinderen blijven steeds langer bij pleeggezin

Het aantal kinderen en jongeren die een plek vonden in een pleeggezin, steeg afgelopen jaar tot 11.169. Pleegkinderen kunnen bovendien steeds langer op de ondersteuning van hun pleeggezin rekenen. Bij langdurige pleegzorgsituaties blijven kinderen gemiddeld meer dan 7 jaar in een pleeggezin. Dat meldt het Agentschap Opgroeien.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

Bij een aanval voor de Israëlische ambassade in de Servische hoofdstad Belgrado is zaterdag een politieagent gewond geraakt en de aanvaller doodgeschoten. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? viel een aanvaller een beveiligingsagent bij de ambassade aan met een kruisboog. De agent raakte daarbij gewond. Andere agenten openden daarop het vuur op de aanvaller, die het niet overleefde.

Lees meer »