Technische problemen op Brusselse metrolijnen 1 en 5 na nachtelijke werken

Het metroverkeer op de lijnen 1 en 5 in Brussel tussen Centraal Station en Kunst-Wet is sinds dinsdagochtend ontregeld, waardoor het woon-werkverkeer in volle ochtendspits moeizaam verloopt. Na nachtelijke werken zijn er technische problemen opgedoken, zo is vernomen van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB. 

Meer krantenkoppen in België

De wildgroei van Natuurpunt: hoe een natuurorganisatie dé machtige grootgrondbezitter van Vlaanderen werd

Ze spant rechtszaken aan tegen de bouw van fietsersbruggen, ze sluit stilzwijgend deals in het Oosterweeldossier en door een eindeloze rij aankopen is ze dé private grootgrondbezitter van Vlaanderen. Maar ze zit ook zo ingewikkeld in elkaar dat de Vlaamse overheid haar subsidies tegen het licht wil houden. Wie of wat is Natuurpunt, en hoe is ze zo groot en

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: EBU stelt nieuwe actiepunten voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

VBS Duizendpluspoot wint VRT-wedstrijd en mag naar Olympische Spelen: “Lopen elke dag 1 mijl”

Sport Vlaanderen, MOEV en allerlei Vlaamse topsporters moedigen in aanloop naar de Olympische Spelen alle Vlaamse en Brusselse scholen aan om het olympische gevoel aan te wakkeren. De scholen konden ook deelnemen aan de VRT-wedstrijd ‘Plankgas naar de Spelen’. De finales werden recent in drie steden afgewerkt. De olympische bus trok nadien naar de winnende school, naar Duizendpluspoot in Sint-Eloois-Vijve.

Lees meer »

Laatste tickets voor Jasper Steverlinck op Blender

Voor de eerste editie van Blender bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk de krachten voor een zomerse concertreeks in Bolwerk. Deze muzikale mix serveert 12 concerten van alle genres gedurende drie weken. Op het programma staat onder meer Jasper Steverlinck op donderdag 4 juli vanaf 20 uur. Een goedgevulde bar en foodtrucks zorgen voor extra beleving.
The post Laatste

Lees meer »

Ervaren redder getuigt na overlijden jongetje (7) tijdens schooluitstap: “Een kind in de problemen verdwijnt binnen 20 à 60 seconden onder water”

Toen ze samen een ijsje wouden eten, bleek dat er een kindje ontbrak. Aan de zwemvijver van De Mosten voltrok zich deze week een drama dat iedere ouder, begeleider en redder in het hart treft. Redder Sibian De Gussem maakte al 9 reddingen mee. “Een kind in de problemen verdwijnt binnen 20 à 60 seconden onder water.”

Lees meer »

Boezinge op z’n zondags leidt je langs bijzondere plekjes

Op zondagnamiddag 30 juni kun je Boezinge op z’n Zondags beleven. Wandel 4 of 7 km en geniet tussendoor van allerlei animatie. Of vaar met de kajak of waag je aan het suppen. Fietsers verkennen de omgeving langs 19 km autoluwe paden. Vanaf 16.30 uur strijkt Streekgenot neer met muziek op het Katspel in Boezinge en is
The post

Lees meer »