Team Burgemeester Kortrijk lanceert negen jonge kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen

Vandaag heeft Team Burgemeester Stadslijst voor Kortrijk (TBSK) negen jonge kandidaten gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Deze enthousiaste en diverse groep jongeren is vastberaden om de toekomst van Kortrijk vorm te geven door in gesprek te gaan met alle Kortrijkse jongeren. Hun ontmoetingsplek wordt ‘Bar Futur’ op de Vlasmarkt, die vanaf 28 juni elke vrijdag geopend zal zijn.

Bar Futur: de nieuwe ontmoetingsplek

Het voormalige nachtcafé Timmy’s wordt tijdelijk omgedoopt tot Bar Futur, een initiatief van de jonge kandidaten van TBSK. Dit café zal fungeren als ontmoetingsplek waar Kortrijkse jongeren kunnen samenkomen voor een drankje en een goed gesprek. De feestelijke opening vindt plaats op vrijdag 28 juni, met om 16u twee gratis vaten bier.

Arthur Vandenbulcke, een van de kandidaten, benadrukt het belang van jongeren in de politiek: “De toekomst is aan de jeugd. Daarom is het noodzakelijk om rekening te houden met de uitdagingen waar jongeren mee geconfronteerd worden en hun visie op de toekomst van Kortrijk.” Vandenbulcke nodigt alle jonge Kortrijkzanen uit om hun ideeën en dromen te delen in Bar Futur.

De thema’s die hoog op de agenda staan bij de jonge kandidaten van TBSK zijn onder andere betaalbaar wonen, veiligheid en klimaat. Bar Futur zal daarom avonden organiseren rond deze en andere belangrijke onderwerpen zoals jong ondernemerschap, veilig uitgaan en Kortrijk als studentenstad. Daarnaast zullen er ook ludieke evenementen plaatsvinden, zoals een cursus pinten tappen in samenwerking met Bockor, een quizavond en een gamingtoernooi.

De negen jonge kandidaten van TBSK

Romy Hollevoet (20) – Student Pedagogische Wetenschappen, actief in Heule.Manon Bayart (22) – Masterstudent Vergelijkende Politiek, voormalig scoutsleidster.Chaimae El Massaoul (22) – Masterstudent Vergelijkende en Internationale Politiek, met ervaring in het Europees Parlement en Vlaams Jeugdparlement.Abdelouarete Benammar (23) – Student Internationale Politiek, voormalig KSA-leider.Hannes Catanzaro (29) – Horecaondernemer, bekend van Frites Unique, pleit voor minder regelgeving en eerlijk beleid voor ondernemers.Sien Vandevelde (29) – Gemeenteraadslid, zet zich in voor betaalbare kinderopvang en wonen.Dalmar Yussuf (30) – Werkt bij Agristo, richtte vzw Nieuwkomers op om nieuwkomers te ondersteunen.Arthur Vandenbulcke (33) – Kabinetsmedewerker, organiseert festivals en wil impact hebben op het klimaatbeleid en betaalbaar wonen.Mathieu Delberghe (33) – Uitbater van café het Paleitje, zet zich in voor ondersteuning van ondernemingen en kwetsbare Kortrijkzanen.

The post Team Burgemeester Kortrijk lanceert negen jonge kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlak voor ‘Met vier in bed’ is Alex voor de vierde keer hervallen: “Het leven gaat gewoon verder”

In een nieuwe aflevering van ‘Met vier in bed’ vertrekken de B&B-uitbaters op een unieke treinreis in Landen, waar Jo samen met zijn vrouw Hilde Station Racour uitbaat. Gedurende het programma wordt Jo echter vergezeld door hartsvriendin Alex. Maar vlak voor hun deelname kreeg die laatste echter slecht nieuws. “Op 1 januari heeft ze mij verteld dat ze voor de

Lees meer »

Fietser (79) sterft bij aanrijding op drukke steenweg: “Dit moet stoppen, er moet iets aan de verkeersveiligheid worden gedaan”

Op het kruispunt van de Bevelsesteenweg en Gestselsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) is woensdagnamiddag een 79-jarige fietstoerist om het leven gekomen bij een aanrijding met een bestelwagen. Het ging niet om het eerste zware ongeval op die plaats. Buurtbewoners willen dat er snel maatregelen worden getroffen. Op acht jaar tijd vielen er al vijf doden.

Lees meer »

Bewoners Wingene en Ruiselede gaan in gesprek tijdens ‘Bespreekb(a)ar’: “Iedereen actief betrekken bij onze toekomst”

CD&V Wingene-Zwevezele-Ruiselede en RKD organiseren op dinsdag 2 juli om 20 uur een ontmoetingsmoment ‘Bespreekb(a)ar’ voor inwoners in zaal Sport en Spel (Tieltstraat 46 A) in Ruiselede.
The post Bewoners Wingene en Ruiselede gaan in gesprek tijdens ‘Bespreekb(a)ar’: “Iedereen actief betrekken bij onze toekomst” appeared first on KW.be.

Lees meer »