Straks nieuwe geldautomaten in Wervik: “Aantrekkelijk voor de stad”

In de Vlamingenstraat, pal in het stadscentrum van Wervik, komt er een Bancontact CASH-punt. Aan deze geldautomaat zullen klanten van Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC geld kunnen opnemen Wie klant is bij één van die banken kan ook het saldo op de rekening raadplegen of er cash geld op storten. Daarmee zal het probleem voor de handelaars die cash ontvangen opgelost zijn.

“Dit initiatief zal niet alleen het gemak voor onze inwoners vergroten, maar ook bijdragen tot de moderne en toekomstgerichte infrastructuur van Wervik”, zegt burgemeester Youro Casier (Vooruit).

“Ondanks het feit dat meer burgers overschakelen naar digitaal bankieren, is er nog de behoefte om vlot aan cash geld te geraken. Met de komst van dit nieuwe punt houden we onze stad aantrekkelijk voor zowel bewoners als bezoekers. Het vergemakkelijkt financiële transacties en draagt bij aan de dynamiek van ons centrum.”

Onder de naam Batopin bundelen de grootbanken hun krachten voor de bouw van een nieuw, geoptimaliseerd netwerk van neutrale CASH-punten. De automaten zijn niet verbonden aan een bepaalde bank en zijn gemakkelijk te herkennen aan het vertrouwde Bancontact-logo.

Kantoren dicht

De bankkantoren in de Tabaksstad kenden sedert vorig jaar een hele evolutie. Zo ging het kantoor van ING in de Leiestraat volledig dicht en staat het pand te koop. Wat verderop sloten in oktober de loketten van KBC en staan er nu enkel nog automaten. En op de Steenakker ging enkele maanden geleden het kantoor van BNP Paribas Fortis dicht.

Momenteel bevindt het dichtste Bancontact CASH-punt zich in de Rijselstraat in het naburige Menen en moeten handelaars die klant zijn van bijvoorbeeld ING naar daar rijden. Binnenkort hoeft dat dus niet langer. “Het schepencollege heeft recent de omgevingsvergunning voor het wijzigen van de voorgevel en het plaatsen van publiciteit goedgekeurd”, zegt de burgemeester. “De geplande openingsdatum van het Bancontact CASH-punt is momenteel nog niet gekend.”

Batopin huurt het pand in de Vlamingenstraat. Alle info op www.batopin.be

The post Straks nieuwe geldautomaten in Wervik: “Aantrekkelijk voor de stad” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dood Arian (6) één en al mysterie: “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”, klinkt

Lees meer »

Generaal opgepakt na poging tot staatsgreep in Bolivia

De militairen die zich woensdag in Bolivia verzameld hadden bij het presidentieel paleis in La Paz en er door president Luis Arce van beschuldigd werden een staatsgreep te willen plegen, zijn weer vertrokken. Dat deden ze nadat president Luis Arce nieuwe militaire leiders had benoemd te midden van wat regionale leiders hebben veroordeeld als een poging tot staatsgreep.

Lees meer »

Coupplegers Bolivia voor zes maanden vastgezet

Het Boliviaanse ministerie van Justitie heeft vrijdag drie hoge militairen die achter de mislukte coup van woensdag zaten voor zes maanden vastgezet. Onder hen is generaal Juan José Zúñiga, die de leiding zou hebben gehad over de beoogde staatsgreep.

Lees meer »

Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem, Deerlijk en Kortrijk

Een 28-jarige Roemeen heeft voor de Brugse rechtbank 180 uur werkstraf gekregen voor uitbuiting van werkkrachten in de bouwsector. Zijn 58-jarige vader kreeg vijftien maanden cel, waarvan twee effectief. Een meevaller, want ze riskeerden zes jaar cel. De financiële aderlating is anderzijds zwaar.
The post Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem,

Lees meer »

Iedereen klaar voor ‘Boezinge op z’n Zondags’: wandelen, fietsen en varen langs verborgen plekjes

Zondag 30 juni wordt een hoogdag voor de Ieperse deelgemeente Boezinge en zijn vele verenigingen. Op ‘Boezinge op z’n Zondags’ kunnen bezoekers wandelen, fietsen en varen met het hele gezin langs de verborgen plekjes van Boezinge.
The post Iedereen klaar voor ‘Boezinge op z’n Zondags’: wandelen, fietsen en varen langs verborgen plekjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Joppe De Roeck uit De Haan genoot van zon, zee én strand, én vertrekt naar huis met foto bij Marie Verhulst van ‘Samson & Marie’

De vijftienjarige Joppe De Roeck uit De Haan beleefde een mooie dag op het strand van De Haan. Joppe vertoefde daar in leuk vrouwelijk gezelschap. De namiddag sloten ze plots af met een foto bij Marie Verhulst, bekend van ‘Samson & Marie’, maar ook van de Play4-reeks ‘De Verhulstjes’.
The post Joppe De Roeck uit De Haan genoot van

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Witsel mee op trainingsveld daags voor clash met Frankrijk

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, momenteel wordt er getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt Frans bondscoach

Lees meer »