Socialistisch ziekenfonds pleit voor betere terugbetaling van medicatie tegen ADHD: “Mensen vallen uit de boot”

Het socialistisch ziekenfonds Solidaris pleit ervoor om medicatie tegen ADHD beter terug te betalen. Nu worden alleen de meest gebruikte geneesmiddelen deels terugbetaald door de ziekteverzekering, maar daardoor krijgen patiënten niet altijd het medicijn voorgeschreven dat voor hen het best werkt en de minste bijwerkingen veroorzaakt. Kiezen ze toch voor een niet-terugbetaald geneesmiddel, dan kunnen de kosten oplopen. 

Meer krantenkoppen in België

Criminele organisatie met vertakkingen in Marseille opgerold in Brussel: “Met geweld wilden ze de drugsmarkt in handen krijgen”

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft een criminele organisatie opgerold die vanuit het beruchte Peterbospark in Anderlecht de hele drugsmarkt in en rond Brussel in handen probeerde te krijgen. “De leden van het netwerk aarzelden niet om gewapend geweld te gebruiken, zelfs poging tot moord en kidnapping, om hun rivalen te intimideren en hen te dwingen terrein op te

Lees meer »

“IS pleegde 4.100 moorden sinds ‘nederlaag’ in 2019”

Leden van Islamitische Staat (IS) hebben nog 4.100 moorden gepleegd sinds de terreurgroep in 2019 door een coalitie onder leiding van de Verenigde Staten werd verjaagd uit het gebied dat de groep controleerde in Syrië. Dat meldt de ngo Syrian Observatory for Human Rights, die vanuit het Verenigd Koninkrijk de mensenrechten in Syrië monitort.

Lees meer »

“Ik was me zo aan het concentreren dat het mij was ontgaan”: Fien schrijft geschiedenis met recordscore in ‘Blokken’

Ze speelt zo snel dat je de blokjes amper ziet vallen en zelfs Ben Crabbé wist niet wat hij zag. Kandidaat Fien Amant (26) vestigde dinsdag een waanzinnig record in ‘Blokken’ door in de tweede ronde maar liefst 600 punten te scoren. Wij spraken met de Aalsterse quizzer, die opvallend nuchter blijft bij haar prestatie. Ze blikt ook vooruit op

Lees meer »

Recordaantal Belgen bezit tweede woning

Al 1,15 miljoen Belgen hebben naast hun eigen woning nog een tweede pand in eigendom. Dat waren er nog nooit zoveel. In vergelijking met 2022 gaat het om een toename met 7 procent, tegenover 2019 zelfs om een klim met 16 procent. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Tijd donderdag op basis van een studie van BNP Paribas Fortis.

Lees meer »

Nieuwe parkeerverwijsborden voor nog betere parkeerervaring in Brugge

Binnenkort zullen ‘parkeerverwijsborden van de derde generatie’ op strategische invalswegen richting de publieke parkings in het centrum aan bestuurders op voorhand informatie geven over de beschikbaarheid van parkeerplaatsen. De werkzaamheden starten in augustus en tegen november moet alles operationeel zijn.
The post Nieuwe parkeerverwijsborden voor nog betere parkeerervaring in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »