Sint-Margrietfeesten te Nieuwenhove-Waregem

Tijdens het weekend van 19 tot en met 21 juli organiseert “VZW Feestcomité Nieuwenhove” opnieuw de Sint Margrietfeesten. Alle activiteiten gaan door in en rond de feesttent die geplaatst wordt op de speelkoer van de Vrije Bassisschool te Nieuwenhove.

“We verwelkomen jullie dit jaar graag weer voor een gezellig weekend vol leuke activiteiten,” vertelt bestuurslid, Vicky Deblock. “Op vrijdag is er de openingsnamiddag met live optreden, de motor-avondrit, de Margrietjesworp voor de kleinsten met daarop aansluitend een kinderfuif en een DJ-contest. Op zaterdagmiddag staat de Sint Bernarduskaarting en gezinswandeling gepland en ‘s avonds ontvangen we 3 Vlaamse knallers en partyband de Faute Bendt voor de gratis showavond.”

“Op zondag kunnen mensen zich inschrijven voor de reuze BBQ ‘s middags en daarnaast is er opnieuw een openluchtrommelmarkt met straattheater van ‘s morgensvroeg tot in de late namiddag. De kinderen kunnen zich uitleven op de verschillende springkastelen doorheen het volledige weekend.”

Een uitgebreid programma

“Dit jaar starten de Margrietfeesten om 14 uur met de openingsnamiddag met een optreden van Little Dixie op vrijdag,” doet Vicky het volledige programma uit de doeken. “Voor de vijfde keer wordt er een motor-avondrit georganiseerd door de Waregemse Motorvrienden. Het betreft een rit rond de 100 kilometer. Inschrijven kan hiervoor tussen 17 uur en 20 uur.”

“Om 18 uur is er de opening van de kermis en de “Margrietjesworp” met een (lekkere) prijs voor ieder kind. Aansluitend hierop kunnen de kindjes zich uitleven op de kinderfuif van Kidsdisco.be. ’s Avonds is er opnieuw een DJ-contest gepland. Iedereen is welkom om te stemmen voor de beste DJ en te genieten van een avond vol muziek en ambiance.”

“Op zaterdag is er doorlopend de Sint-Bernarduskaarting. Van 13 uur tot 15 uur kan je ook inschrijven voor de gezinswandeling vol leuke opdrachtjes en met versnaperingen voor onderweg. Vanaf 20 uur heeft het feest comité een showavond met gratis optredens voorzien met Garry Hagger, Yves Segers en Laura Lynn. We sluiten af met de Faute Bendt.”

“Om 11 uur zondagmorgen gaan de tentzeilen terug open voor de receptie met aperitiefconcert voor alle inwoners van Nieuwenhove gevolgd door de reuze BBQ met frietjes. Er is doorlopend een rommelmarkt in de centrumstraten. Tijdens de rommelmarkt zijn er op meerdere tijdstippen straattheater-acts te zien. Het weekend afsluiten doen we met open Café. Tijdens het hele weekend kunnen de kinderen terecht op de verschillende kermisattracties.”

The post Sint-Margrietfeesten te Nieuwenhove-Waregem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zijn Eric (44) en Eva (46) onschuldige slachtoffers van de drugsoorlog? “Café werd in het verleden al gesloten”

Twee doden waaronder een vrouw en drie gewonden. Dat is de voorlopige tol na de brutale schietpartij op het terras van een café in Brussel-Zuid. Van de daders die op een scooter wegvluchtten, ontbreekt elk spoor. Of er een link is tussen de slachtoffers en het drugsmilieu blijft weliswaar de vraag. “Het kan even goed een vergissing zijn waarbij de

Lees meer »

Wie zijn Gretchen Whitmer en Gavin Newsom, de mogelijke alternatieven voor Biden?

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: organisatie stelt actieplan voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Na ‘Familie’ verbrak Silvia Claes zo goed als alle contact: voormalige actrice werkt nu in een bibliotheek

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) zijn nergens te bespeuren. Ze werden wel gevraagd, maar beiden hebben zo hun redenen om ‘Familie’ achter zich te

Lees meer »