Shooters wordt ‘Sfeer- & poolcafé d’Elice’: “Er komt een lounge, open podium en zelfs een mancave”

Elice Puype (36) uit Lauwe neemt vanaf 1 juli Shooters aan de Oude-Vestingsstraat over. Op 20 juli volgt het afscheidsfeestje ‘Fin de Shooters’ om op 18 augustus met nieuwe naam en vernieuwd concept de deuren te openen van Sfeer- & poolcafé d’Elice. “De sfeer wordt huiselijker. Het kantinegevoel moet eruit en de sfeer erin.”

Elice was al even aan het uitkijken naar een eigen zaak. “Ik sta al sinds mijn vijftiende in de horeca en ben twee jaar geleden binnengerold in Dudu op de Heuleplaats. Daar stond ik halftijds achter de bar, aangevuld met de winkel en atelier van Slagerij Rik. Ik wou graag mijn eigen café uitbaten. Dudu deed ik met hart en ziel, maar het is natuurlijk leuker als je dat voor je eigen horecazaak mag doen. Ik ben een ondernemend iemand en kijk er enorm naar uit.”

“Dudu deed ik met hart en ziel, maar het is natuurlijk leuker als je dat voor je eigen horecazaak mag doen”

Het poolconcept sprak Elice aan, een hobby die ze ook zelf graag beoefent. “Het recent vernieuwde pand van 800 m² heeft ook enorm veel potentieel. De waaier aan mogelijkheden trokken me over de streep om de sprong te wagen. De 13 pooltafels en verzorgde rokersruimte blijven, maar de kleinere spelen – zoals tafelvoetbal, tapbiljart en flipperkast – krijgen een andere locatie in het pand zodat ik kan uitbreiden met een lounge, open podium voor spontane jamsessies en zelfs een mancave die je zal kunnen afhuren met eigen pooltafel, bar en zetel. Een ideaal hoekje voor een vrijgezellen- of personeelsfeest. Daarnaast komt er een meerbeurtenkaartsysteem waardoor je goedkoper zal kunnen poolen.”

“De waaier aan mogelijkheden trokken me over de streep om de sprong te wagen”

Zoals de nieuwe naam doet vermoeden, wil Elice haar zaak sfeervoller maken met knusse zithoekjes, zetels, veel planten en de houtelementen meer naar voor laten komen. “Voor sommigen wordt het een grote verandering, maar ik denk voor veel mensen wel een verbetering. Ik heb al vast cliënteel ontmoet en ze zijn blij met de frisse wind. Ik hoop ook meer 35+’ers te bereiken met de aanpassingen. Er komt eveneens een uitgebreidere kaart aan cocktails en wijnen, en iets specialere bieren. Daarnaast zal je hier ook een hapje kunnen eten. Voor de kleine honger tapasplankjes en voor de grote honger huisbereide macaroni met hesp of zalm en lasagne bolognese of veggie.”

The post Shooters wordt ‘Sfeer- & poolcafé d’Elice’: “Er komt een lounge, open podium en zelfs een mancave” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hij leek een succesvolle advocaat met dure auto’s, vastgoed en een jacht. Toen kwam de waarheid aan het licht

Een joviale dorpsadvocaat uit Merksem, waar de gewone werkmens aanklopte voor huurgeschillen, echtscheidingen of erfeniskwesties. Meester Marc Gadisseur (65) genoot een onberispelijke reputatie, tot hij in 2019 ontmaskerd werd als een meedogenloze oplichter. Hij lichtte zijn cliënten op voor meer dan 12 miljoen euro, om zijn honger naar luxe te stillen.

Lees meer »

Brusselse korpschef wil bredere aanpak van drugsgeweld: “Mensen zonder papieren aan het station: dat is een soort VDAB voor drugsbendes”

Om drugsgeweld aan te pakken, zoals de schietpartij in Sint-Gillis gisteren, moet je niet alleen kijken naar politie en justitie, vindt Jurgen De Landsheer, korpschef politiezone Brussel-Zuid. Een maatschappijbrede preventie tegen drugsgebruik en begeleiding van de "zwakke schakels in onze maatschappij", daarop moeten we inzetten, vindt hij.

Lees meer »

Agenten niet veroordeeld voor valsheid in geschrifte tijdens moordonderzoek: “Redelijke termijn overschreden”

Geert Vanweehaeghe zat vier jaar onschuldig in de cel nadat hij onder druk bekentenissen aflegde voor de moord op zijn partner Caroline Vyncke. Twee agenten werden vervolgd voor valsheid in geschrifte omdat ze in een proces-verbaal bepaalde passages weglieten waaruit bleek dat Vanweehaeghe onder druk gezet werd. De feiten dateren echter al van 2011, volgens de rechter te lang geleden

Lees meer »

Alle verdachten in Panama Papers-zaak vrijgesproken van witwassen

Alle 28 verdachten in een witwaszaak die volgde op de gelekte Panama Papers zijn vrijdag vrijgesproken. Een rechter in Panama-Stad oordeelde dat niet volgens de regels is omgegaan met het bewijsmateriaal afkomstig van de servers van advocatenkantoor Mossack Fonseca. Andere bewijsstukken waren volgens haar niet overtuigend genoeg om crimineel gedrag van de beklaagden vast te stellen.

Lees meer »

Maak kennis met Caroline haar ‘Tuin van de toekomst’

Dit jaar is ‘water’ het thema op de Open Tuindagen van de Landelijke Gilde, en ook deze keer zetten Caroline Blanckaert en Cris Huyghebaert hun tuinpoortje open voor bezoekers.
The post Maak kennis met Caroline haar ‘Tuin van de toekomst’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vliegtuig met Assange aan boord geland op Amerikaans grondgebied

Het vliegtuig met aan boord WikiLeaks-oprichter Julian Assange is woensdag (plaatselijke tijd) geland op het eiland Saipan, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marianen. Die eilandengroep is Amerikaans grondgebied. Om 9 uur (1 uur Belgische tijd) moet Assange voor de rechter verschijnen om de deal met de Amerikaanse justitie te bekrachtigen.

Lees meer »

Leerlingen met beperking van Ter Bruyninge beleven de dag van hun leven met ritje op de motor: “Bang? Neen! Waarom zou ik?”

Toen de Kortrijkse school Athena Campus Ter Bruyninge aan de Motoclub Blue Angels vroeg om voor een groep jongeren met een beperking een motorritje te organiseren, aarzelden ze geen seconde. Een twintigtal jongeren durfde het aan om mee te rijden.
The post Leerlingen met beperking van Ter Bruyninge beleven de dag van hun leven met ritje op de motor:

Lees meer »

Vzw Weg-Wijs helpt kwetsbare mensen in Zwevegem: “We brengen culturen samen”

Begin juli 2021 werd de vzw Weg-Wijs opgericht. “We willen mensen uit kansengroepen, met bijzondere aandacht voor kinderen en gezinnen, samen met een ‘wegwijzer’ (lees: vrijwilliger) op weg helpen, zeg maar wegwijs maken in een aantal belangrijke domeinen zoals taal, integratie, huisvesting… en hen zo begeleiden naar een actief burgerschap”, vertelt ons Marc Claeys.
The post Vzw Weg-Wijs helpt

Lees meer »

Diksmuide investeert verder in veilige en comfortabele beleving in het waterlandschap langs de IJzer

Diksmuide en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om dat extra in de verf te zetten, komen er zeven rust- en belevingspunten langs de IJzer. Ook het houten fiets- en wandelpad langs de IJzerdijk wordt uitgebreid tot aan de Paxpoort bij de IJzertoren. Het lokaal bestuur kon rekenen op de steun van De Vlaamse Waterweg nv, de provincie West-Vlaanderen, Toerisme

Lees meer »

Voor het eerst neemt klassiek bellen met gsm af

De traditionele sms’jes zijn al langer op de terugweg, en nu is ook het klassieke bellen met de gsm op zijn retour. Het mobiele spraakvolume is in 2023 voor het eerst gedaald, met 3,7 procent naar 20,86 miljard minuten. Dat meldt het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie BIPT.

Lees meer »