President Ruto belooft stevig op te treden tegen “geweld en anarchie” in Kenia

De Keniaanse president William Ruto wil hard optreden tegen de “georganiseerde criminelen” die dinsdag de antiregeringsprotesten hebben gebruikt om “geweld en anarchie” te stichten. Dat heeft hij dinsdag verklaard in een toespraak naar aanleiding van de onrust in het Oost-Afrikaanse land.

 

Meer krantenkoppen in België

Durex-dieven die in Beernem betrapt werden krijgen drie jaar cel: “Dit zijn duidelijk geen beginnelingen”

Een 29-jarige Oekraïense vrouw en haar 36-jarige Moldavische echtgenoot hebben voor de Brugse rechtbank drie jaar cel gekregen, waarvan twee met uitstel, voor liefst 23 diefstallen bij Colruyt. Daarbij hadden ze het op een heel specifieke buit gemunt.
The post Durex-dieven die in Beernem betrapt werden krijgen drie jaar cel: “Dit zijn duidelijk geen beginnelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Driedubbel jubileumfeest in het Kasteel van Moerkerke: twee broers en één zus Cocquyt trouwden 50 jaar geleden

In het Kasteel van Moerkerke vonden op verkiezingszondag 9 juni drie huwelijksjubileumfeesten tegelijk plaats. Op zich misschien niet zo bijzonder, was het niet dat het ging om twee broers en een zus uit dezelfde familie Cocquyt. Ze trouwden allen in hetzelfde jaar 1974 en groeiden allen op op de ouderlijke boerderij in Uudsdale bij Moerkerke.
The post Driedubbel jubileumfeest

Lees meer »

“We zijn financieel kerngezond”: burgemeester Stephan Mourisse (LVP) lovend over jaarrekeningen van gemeente en OCMW

Terwijl de Rode Duivels hun wedstrijd tegen Oekraïne afwerkten, kwam de gemeenteraad woensdag bijeen. Financieel directeur Joost Sampers gaf een overzicht van de jaarrekeningen van de gemeente en het OCMW.
The post “We zijn financieel kerngezond”: burgemeester Stephan Mourisse (LVP) lovend over jaarrekeningen van gemeente en OCMW appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijkse stadsbrouwerij Ruimtegist sluit tweede crowdfundingsronde af en haalt € 35.000 op

Brouwers Arn Simoens (38) en Egbert Glorieux (38) lanceerden voor hun stadsbrouwerij Ruimtegist een tweede crowdfunding. “We hebben met deze tweede crowdfundingsronde verder kunnen b(r)ouwen en zijn over gans Vlaanderen beschikbaar met onze Kortrijkse bieren. Deze campagne schreven 142 mensen zich in en verzamelden we een totaal van € 35.000 euro aan inkomsten”, vertelt Arn enthousiast.
The post Kortrijkse

Lees meer »

Federale regering wordt geen minikabinet, maar volwaardige regering

Er komt een regering met volheid van bevoegdheden en dus geen minikabinet. Dat staat in de informateursnota van Bart De Wever. Nu hij verveld is tot preformateur gaan N-VA, CD&V, Vooruit, MR en Les Engagés elkaar al in groep in de ogen kijken. Of nadien de onderhandelingen echt al beginnen, zal op 10 juli moeten blijken.

Lees meer »

Jan Van Steenbergen neemt afstand van Vlaams Belang in Turnhout en zetelt als onafhankelijke na ‘interne strubbelingen’

In Turnhout moet Vlaams Belang het de komende maanden met 1 zetel minder doen in de gemeenteraad. Jan Van Steenbergen maakte via sociale media bekend dat hij voortaan als onafhankelijke wil zetelen. Van Steenbergen krijgt geen plekje meer op de lijst van Vlaams Belang voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Hij wil zijn zitje ook niet teruggeven aan Vlaams Belang maar

Lees meer »

Ex-gevangenen over verblijf in transitiehuis: “Als dier vrijgelaten uit gevangenis, dankzij deze plek weer mens geworden” 

"Ik ben als een dier vrijgelaten uit de gevangenis, maar dankzij het transitiehuis weer een mens geworden." Dat vertelt een ex-gevangene aan VRT NWS. In Leuven opent vandaag een nieuw transitiehuis, het derde in ons land. In totaal zijn er nu 47 plekken beschikbaar. Gedetineerden kunnen er samen het laatste deel van hun straf uitzitten. Enkele ex-deelnemers van zo’n transitiehuis

Lees meer »