Politie gaat in Lievegem extra toezicht houden op plaatsen waar veel overlast is

In Lievegem gaat de politie extra toezicht houden op plekken waar veel overlast en vandalisme is, zoals op speelpleintjes, sportsites en in de stationsbuurt. De voorbije jaren stelde de gemeente een stijgend aantal meldingen van overlast vast. Daarom werden er een tijdje geleden al tientallen extra camera’s geplaatst. "Maar het is ook belangrijk om zichtbaar aanwezig te zijn om de overlast terug te dringen", zegt Geert Van Hoecke van politiezone Deinze-Zulte-Lievegem. 

Meer krantenkoppen in België

Heulse Freinetschool zoekt na een jaar al tweede vestiging: “Poer is een groeiproces”

Het eerste jaar zit erop voor freinetschool Poer. Nu zijn ze op zoek naar een tweede vestigingsplaats. Dat is opgelegd door de overheid. Een volwaardige school moet 140 leerlingen hebben. “We willen onze school, Poer, kleinschalig houden met maximum 90 leerlingen. Daarvoor zijn we genoodzaakt een tweede vestiging te openen”, vertelt coördinator Jeska Verthé (34).
The post Heulse Freinetschool

Lees meer »

KIJK. Duitse waaghalzen die Antwerpse kathedraal beklommen, waagden zich eerder ook al aan zendmasten en spookschip

De Duitsers die eerder gespot werden met levensgevaarlijke stunts op de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen, zijn niet aan hun proefstuk toe. Op hun YouTube-kanaal wordt duidelijk dat de waaghalzen eerder ook zendmasten en koeltorens beklommen in verschillende landen. Hoogtevrees is voor hen duidelijk geen probleem, zo is in de filmpjes te zien hoe ze stunts uithalen boven een afgrond.

Lees meer »

KIJK. Nederlandse urbexer vindt spookstad in droogste woestijn op aarde, waar de röntgentoestellen nog in het ziekenhuis staan

Urban Explorer Bob Thissen neemt ons mee naar enkele verlaten dorpen in de Atacama-woestijn in Chili. Dat is de droogste plek op aarde. In de 19e en 20e eeuw waren er veel dorpen in de woestijn, voornamelijk bevolkt door mensen die in nabijgelegen mijnen werkten. De meeste van die dorpen zijn spooksteden geworden. Al zijn sommige dorpen niet écht verlaten,

Lees meer »

Mauro (13) uit Deerlijk mag zich nu ook opmaken voor een rol in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’: “Ik zie het helemaal zitten”

Enkele weken nadat hij te horen kreeg dat hij de rol van Janneman Darling, de oudste broer van Wendy, mag vertolken in de musical ‘Peter Pan’ van Deep Bridge, mag Mauro Degroote (13) uit Deerlijk zich nu ook opmaken om aan te treden in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ van REP Entertainment in Nederland.
The post Mauro

Lees meer »

Koeien zoeken naar afkoeling en baden pootje in de IJzer

Niet alleen de mensen krijgen het warm door de zomerse temperaturen, maar ook de koeien in de weiden langs de IJzer zoeken afkoeling. Zoals hier in Pollinkhove bij Lo-Reninge. Enkele koeien lieten er zich verleiden om pootje te baden in de rivier. Het is alvast een mooi beeld.
The post Koeien zoeken naar afkoeling en baden pootje in de

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Breekt het cordon in Middelkerke? Lijst Dedecker en N-VA trekken in oktober apart naar de kiezer (ondanks laatste verzoeningspoging)

Opschudding aan de kust, want maandagavond heeft de lokale N-VA-afdeling in Middelkerke unaniem beslist om apart op te komen bij de lokale verkiezingen. Bijgevolg staan Lijst Dedecker en N-VA in oktober lijnrecht tegenover elkaar in de strijd om de sjerp in de badstad. Dat burgemeester Jean-Marie Dedecker de deur openhoudt voor lokale samenwerking met het Vlaams Belang, stoot de N-VA’ers

Lees meer »

Zorgbedrijf Harelbeke en LDC De Parette trakteren de clubwerkingen op een barbecue: “Dit hebben ze verdiend”

Zorgbedrijf Harelbeke en Lokaal Dienstencentrum De Parette hebben alle leden van de twaalf clubwerkingen uitgenodigd op hun jaarlijkse barbecue en dit ter gelegenheid van 25 jaar De Parette. Ruim 130 leden tekenden present.
The post Zorgbedrijf Harelbeke en LDC De Parette trakteren de clubwerkingen op een barbecue: “Dit hebben ze verdiend” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS verwerpt ‘socialemediazaak’: overheid mag bedrijven vragen om inhoud te verwijderen

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft een zaak verworpen die was gericht tegen de wijze waarop de overheid zich bemoeit met socialemediabedrijven. Het hof concludeerde dat de staten en socialemediagebruikers die naar de rechter waren gestapt niet hebben aangetoond dat ze zelf gedupeerden zijn, berichten Amerikaanse media. Daarom wordt de zaak verder niet behandeld.

Lees meer »