Parijzenaar (40) vrijgesproken van vermeende oplichting houtbedrijf: “Verhaal kan kloppen”

Een 40-jarige man die in de ruime regio rond Parijs woont is vrijgesproken op verdenking van oplichting van houtbedrijf Omniplex in Harelbeke. Daar werd een factuur van 60.000 dollar vervalst maar de rechter oordeelde dat K.K. daarvoor geen schuld treft. “Zijn verhaal is plausibel”, oordeelde de rechter.

Houtbedrijf Omniplex uit Harelbeke diende in 2021 klacht neer bij de politie. “Ze werkten al jaren samen met een bedrijf uit Maleisië voor bestellingen en kregen plots te horen dat een factuur van 60.000 dollar niet betaald was”, sprak de procureur.

“Uit onderzoek bleek dat er een hacking was gebeurd op het e-mailaccount en een factuur onderschept en vervalst werd. Zo werd het rekeningnummer gewijzigd en werd de 60.000 dollar op een ander rekeningnummer gestort. Uit onderzoek bleek dat het geld via twee andere rekeningen dan op Duitse bankrekening terechtkwam van de 40-jarige K.K.”

De man en zijn advocaat betwisten evenwel alles. “Hij heeft een geestesstoornis, zou een hacking totaal niet kunnen uitvoeren en is hier zelf het slachtoffer van. Zijn heuptas met identiteitskaart werd in Parijs gestolen na een reis in Mali, maar daarvan deed hij geen aangifte. Wellicht hebben de dieven zijn identiteitskaart gebruikt om een aanvraag bij die Duitse bank te doen om een rekening te openen. Zijn handtekening daarop komt niet overeen met die van hem. En bovendien is hij zelf nog nooit in Duitsland geweest.” De rechter vond het verhaal plausibel en sprak hem vrij. (JH)

The post Parijzenaar (40) vrijgesproken van vermeende oplichting houtbedrijf: “Verhaal kan kloppen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De Triënnale nodigt uit om de schoonheid van de stad te (her)ontdekken”: Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck doen Kortrijkse erfgoedparels ontluiken

Morgen wordt de Triënnale in Kortrijk afgetrapt. Een vuurdoop waar curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck erg naar uitkijken. Het thema van de Triënnale is dit jaar ‘After Paradise’. “We waren het eens dat een paradijs niet blijft duren en dat we ons zorgen moeten maken over de toekomst van de planeet.”
The post “De Triënnale nodigt uit om

Lees meer »

Paradise City klokt af op 43.000 bezoekers

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Op zaterdag waren er een aantal stevige regenbuien, maar die zaten de positieve energie waar het festival voor bekendstaat, niet in de weg.

Lees meer »

Carl Devos scherp over fouten bij verkiezingen: “Als die niet correct verlopen zijn, moeten er nieuwe komen”

Dat bij de verkiezingen minstens 2.171 kiezers de verkeerde elektronische stembiljetten kregen, kan gevolgen hebben voor de zetelverdeling. Kan dat ook tot nieuwe verkiezingen leiden? Welke partijen weten zich benadeeld? En welke lessen vallen hieruit te trekken? Politicoloog Carl Devos (UGent) kent de antwoorden: “Dit zou tot grote ongerustheid moeten leiden.”

Lees meer »

Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is politiecommissaris op rust Edwin Christiaen (67) uit Ieper gestorven. Hij was een fiere gewezen rijkswachter en werd na de politiehervorming commissaris bij de zone Westkust. Edwin werd er directeur Operaties. Begin juli 2015 ging hij met pensioen
The post Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden appeared first on

Lees meer »

“Dit is een kwestie van fatsoen”: N-VA en Vooruit Houthulst laken plotse overstap van hun raadsleden

De aankondiging van Lijst Burgemeester op 1 juni in aanwezigheid van gemeenteraadsleden Julie Descheppere (N-VA) en Peter Van Ryckeghem (Vooruit) is bij hun respectievelijke partijen als een donderslag bij heldere hemel gekomen. Maar schepen Olivia Masselin (Vooruit) en Filip Vanhevel (N-VA) gooien de handdoek niet in de ring en zijn nog altijd van plan om lijsten in te dienen.

Lees meer »

Jobcafé bij Politie Oostende op maandag 8 juli

Op maandag 8 juli van 18 tot 20 uur organiseert Politie Oostende in het hoofdkantoor in de Lijndraaiersstraat 5 een jobcafé. In een gemoedelijke sfeer kunnen geïnteresseerden in gesprek gaan met collega’s en alle job- en carrièremogelijkheden binnen de politiezone ontdekken.
The post Jobcafé bij Politie Oostende op maandag 8 juli appeared first on KW.be.

Lees meer »