OPROEP. Ben je geslaagd na een moeilijk of speciaal jaar?

De rapporten worden stilaan uitgedeeld en de zomervakantie lonkt. Wij zijn op zoek naar kinderen en jongeren die na een moeilijke of speciale periode geslaagd zijn voor hun jaar.

 

Meer krantenkoppen in België

Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger blijft oude trapgevel van college”

De eerste steen zal ten vroegste voor eind 2025 zijn, maar het collegesiteproject is een stapje dichterbij gekomen. Naar aanleiding van het lopende openbaar onderzoek rond de verkavelingsaanvraag werd donderdag een infomarkt georganiseerd in dienstencentrum ‘t Vijverhof. Daarbij kregen bezoekers ook enkele nieuwe conceptbeeldjes te zien.
The post Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger

Lees meer »

Ringlaan Wenduine vrijdag weer open voor verkeer, werken gaan na de zomer laatste fase in

Sinds september werkt de aannemer in fase 3 op de Ringlaan in Wenduine, tussen de Harpoenlaan en de Leopold II-laan. De afgelopen maanden werden de voetpaden, parkeerstroken en de rijweg hier verder afgewerkt. Tegen vrijdag 28 juni is alles afgewerkt en kan de Ringlaan opnieuw opengesteld worden.
The post Ringlaan Wenduine vrijdag weer open voor verkeer, werken gaan na

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter keert terug naar Tenerife nu drie buren van Marc (71) en Laura (67) zijn opgepakt:“Ze voelde dat het die avond zou mislopen”

Was een gebrek aan geld het motief voor de moord? In het kustdorp Callao Salvaje op Tenerife twijfelen ze er niet aan: de drie verdachten – zij woonden op een boogscheut van elkaar – zaten financieel aan de grond. Het geld dachten ze bij Marc en Laura te vinden. Onze reporter trok opnieuw naar Tenerife en sprak er voor het

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Gevangenenruil: Rusland en Oekraïne wisselen onder meer priesters uit

Rusland en Oekraïne hebben verschillende gevangenen geruild, onder wie ook enkele priesters. De zeldzame ruil van burgers komt na de ruil van tientallen soldaten eerder deze week. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky had vrijdag al bekendgemaakt dat Rusland tien burgers had vrijgelaten. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben Noord-Korea op de vingers getikt om wapenleveringen aan Rusland.

Lees meer »

Monaco belandt op ‘grijze lijst’ van witwasparadijzen

Monaco is op een internationale ‘grijze lijst’ beland van landen die niet genoeg doen tegen witwassen en terrorismefinanciering. Die status kan buitenlandse investeerders huiverig maken om daar zaken te doen, wat grote consequenties kan hebben voor onder meer de bankensector van de dwergstaat aan de Franse Rivièra.

Lees meer »

Ontdek alle West-Vlaamse festivals in dit handige overzicht

Neem je agenda er maar bij, want de festivalzomer is in aantocht. Al wordt het kiezen, want het aanbod in onze provincie is heel groot. Ontdek hier wat de West-Vlaamse festivalzomer in petto heeft. Van Grensrock op 28 juni tot Leffingeleuren in september.
The post Ontdek alle West-Vlaamse festivals in dit handige overzicht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beernemse kringwinkel volledig vernieuwd: “Meer inzetten op beleving”

Vrijdagavond 28 juni is er openingsreceptie en late night shopping bij Kringwinkel ‘t Rad in Beernem. De winkel vernieuwde haar decor en gaat verder op een nieuw elan. Daarbij staat beleving zoals in andere moderne winkels centraal.
The post Beernemse kringwinkel volledig vernieuwd: “Meer inzetten op beleving” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het EK van Koen Casteels doorgelicht: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Nieuwe algemeen directeur van hogeschool VIVES is Kathy Dewitte: “Wil me ten volle inzetten voor deze dynamische en ondernemende hogeschool”

Kathy Dewitte komt aan het hoofd van hogeschool VIVES met meer dan 18.500 studenten, 1700 personeelsleden in zes studiegebieden biotechniek, gezondheidszorg, handelswetenschappen en bedrijfskunde, industriële wetenschappen en technologie, onderwijs en sociaal-agogisch werk en dat op 5 campussen in West-Vlaanderen (Roeselare, Kortrijk, Brugge, Oostende, Torhout).
The post Nieuwe algemeen directeur van hogeschool VIVES is Kathy Dewitte: “Wil me ten volle

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge, exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u zo dadelijk hieronder live bekijken.

Lees meer »

Zelfs tijdens een zware aanval mochten de camera’s blijven draaien: Céline Dion toont schrijnende strijd tegen ziekte in documentaire

“Moeten we de camera’s uitzetten?” Het zijn beklijvende beelden in de documentaire ‘I Am: Celine Dion’: de zangeres die tijdens een acute aanval van haar stiff-person-syndroom tien minuten lang spasmen moet verbijten. Maar net die rauwe realiteit wil Céline Dion (56) aan de mensen tonen, hoe hard ze voor haar leven vecht. Het levert aangrijpende televisie op, waarbij Dion alles

Lees meer »

“Wat doet die Argentijn op een EK?”: uitgeschakelde Schotten woest op referee na niet gefloten penalty

Schotland is kwaad. En dan vooral bondscoach Steve Clarke. Hij heeft antwoorden nodig waarom zijn land een strafschop door de neus zag geboord. En waarom een Argentijn fluit op een Europees kampioenschap. “Hij spreekt waarschijnlijk niet eens onze taal.” Door een late winnende treffer van Hongarije ligt Schotland uit het EK voetbal. Hongarije is met de driepunter zeker van de

Lees meer »