OPROEP. Ben je geslaagd na een moeilijk of speciaal jaar?

De rapporten worden stilaan uitgedeeld en de zomervakantie lonkt. Wij zijn op zoek naar kinderen en jongeren die na een moeilijke of speciale periode geslaagd zijn voor hun jaar.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw onrustig in Nieuw-Caledonië

Afgelopen nacht was het opnieuw onrustig in het Franse overzees gebied Nieuw-Caledonië. Het kwam er tot confrontaties tussen de ordediensten en separatisten, dat hebben de plaatselijke autoriteiten gemeld. Gisteren werden de 7 eerder opgepakte activisten voor vervolging naar Frankrijk overgevlogen, onder wie de leider van de protesten, Christian Tein.

Lees meer »

Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is politiecommissaris op rust Edwin Christiaen (67) uit Ieper gestorven. Hij was een fiere gewezen rijkswachter en werd na de politiehervorming commissaris bij de zone Westkust. Edwin werd er directeur Operaties. Begin juli 2015 ging hij met pensioen
The post Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden appeared first on

Lees meer »

Zijn Eric (44) en Eva (46) onschuldige slachtoffers van de drugsoorlog? “Café werd in het verleden al gesloten”

Twee doden waaronder een vrouw en drie gewonden. Dat is de voorlopige tol na de brutale schietpartij op het terras van een café in Brussel-Zuid. Van de daders die op een scooter wegvluchtten, ontbreekt elk spoor. Of er een link is tussen de slachtoffers en het drugsmilieu blijft weliswaar de vraag. “Het kan even goed een vergissing zijn waarbij de

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners reageren geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »

Ultraloper Wannes Wylin vestigt wereldrecord buddylopen (maar moet daarna zelf in rolstoel geduwd worden om 24 uur te halen)

Ultraloper Wannes Wylin (48) uit Landegem, bij Deinze, heeft een nieuw wereldrecord buddylopen of rolstoelduwen op zak. Over 100 kilometer deed hij 12 uur en 2 minuten, een uur sneller dan het vorige wereldrecord. Voor de 2 andere wereldrecords die hij wou breken, moest hij passen. Hij was te uitgeput. Toch is hij niet teleurgesteld. "Ik ben superblij. Ik heb

Lees meer »

Klacht G.C. tegen Krant van West-Vlaanderen bij de Raad voor de Journalistiek ongegrond

De Raad voor de Journalistiek heeft een klacht van G.C. tegen Krant van West-Vlaanderen ongegrond verklaard. Het artikel gaat over een vrouw die jarenlang vrijwilliger was in een dierenasiel en dan veroordeeld werd omdat ze haar hond zo hard had geschopt dat de dierenarts het dier moest laten inslapen. Volgens de voorzitter van dierenasiel is de vrouw te licht gestraft.

Lees meer »