Ook in de toekomst zal je nog geld kunnen afhalen aan een bankautomaat in Beveren

Ook in de toekomst zal je geld kunnen afhalen in Beveren. Het aantal bankautomaten slinkt en met de automaat van Axa verdwijnt binnenkort de laatste. De stad start binnenkort de onderhandelingen zodat er toch opnieuw een bankautomaat in Beveren komt.

Ria Vanzieleghem (CD&V) maakt zich zorgen over het aantal bankautomaten in Beveren. Ze uitte haar bezorgdheid op de gemeenteraad. “In januari heb ik de vraag gesteld over het drastisch verminderen van het aantal geldautomaten en de vaststelling dat in Beveren binnenkort de laatste geldautomaat definitief verdwijnt. Het hoeft geen uitleg dat dit een drama is voor mensen die minder mobiel zijn en ook lokale handelaars en kwetsbare doelgroepen die niet mee zijn met de digitale sneltrein zijn de dupe van deze besparingsoperatie”, aldus Ria.

“De burgemeester deelde die bezorgdheid en onderstreepte het belang van nabije dienstverlening en beloofde om samen met de banksector naar oplossingen te zoeken. Ik hoop dat die onderhandelingen tot een positief resultaat hebben geleid en ben benieuwd naar het antwoord.”

Bezorgdheid

“De bezorgdheid wordt door veel mensen gedeeld”, aldus burgemeester Kris Declercq. “Het zag er inderdaad naar uit dat er geen bankautomaat zou zijn in Beveren, wat toch een gemeente is met 6.000 mensen en heel wat handels- en horecazaken. We zijn daarom in gesprek gegaan met de verschillende bankfederaties, maar ook met niet bancaire instellingen die bankautomaten installeren. We gaan in de volgende weken de onderhandelingsprocedure opstarten zodat er ook in Beveren bankautomaten blijven bestaan.”

The post Ook in de toekomst zal je nog geld kunnen afhalen aan een bankautomaat in Beveren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels

In Écaussinnes in Henegouwen had onlangs het BK badminton voor senioren plaats. De uitgeweken Brugse Sabine Devooght behaalde in de categorie +M35 dubbel succes en is daarmee eind augustus zeker van deelname aan het Europees kampioenschap.
The post Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Protesten in Kenia draaien uit op chaos, geweld en plunderingen

Na eerdere vreedzame protesten tegen fiscale plannen van de regering is de situatie dinsdag in Kenia ontspoord. Volgens diverse ngo’s vielen minstens vijf doden – andere bronnen maken gewag van acht doden – en een dertigtal anderen raakten gewond nadat de politie manifestanten onder vuur nam. Er zou zowel met rubberen kogels als met scherp zijn geschoten. De voorbije 24

Lees meer »

Zwitserland-Italië ligt al vast, terwijl ‘tabelhelft des doods’ nu al een feit is: ontdek hier de (potentiële) achtste finales

De groepsfase op het EK voetbal loopt op z’n einde. Wat ook betekent dat de affiches van de achtste finales stilaan ingevuld worden. Met Zwitserland-Italië ligt er al één duel vast, en na de verrassende ontknoping in groep D kan het voor België loodzwaar worden. Welke clashes krijgen we vanaf 29 juni? U ontdekt het hieronder, met telkens een update

Lees meer »

Criminele organisatie met vertakkingen in Marseille opgerold in Brussel: “Met geweld wilden ze de drugsmarkt in handen krijgen”

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft een criminele organisatie opgerold die vanuit het beruchte Peterbospark in Anderlecht de hele drugsmarkt in en rond Brussel in handen probeerde te krijgen. “De leden van het netwerk aarzelden niet om gewapend geweld te gebruiken, zelfs poging tot moord en kidnapping, om hun rivalen te intimideren en hen te dwingen terrein op te

Lees meer »

Digitale kaart bundelt voortaan alle skateparken in de regio Midwest

Wie graag gaat skateboarden en in eigen streek wil zien waar er ergens een skatepark is kan voortaan gebruik maken van de handige skatekaart van de regio Midwest. Ze bundelen een zeventiental skateparken en -elementen.
The post Digitale kaart bundelt voortaan alle skateparken in de regio Midwest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordaantal Belgen bezit tweede woning

Al 1,15 miljoen Belgen hebben naast hun eigen woning nog een tweede pand in eigendom. Dat waren er nog nooit zoveel. In vergelijking met 2022 gaat het om een toename met 7 procent, tegenover 2019 zelfs om een klim met 16 procent. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Tijd donderdag op basis van een studie van BNP Paribas Fortis.

Lees meer »

Militaire staatsgreep in Bolivia lijkt afgewend: generaal opgepakt na binnenvallen van presidentieel paleis

De militairen die zich woensdag in Bolivia verzameld hadden bij het presidentieel paleis in La Paz en er door president Luis Arce van beschuldigd werden een staatsgreep te willen plegen, zijn weer vertrokken. Dat deden ze nadat president Luis Arce nieuwe militaire leiders had benoemd te midden van wat regionale leiders hebben veroordeeld als een poging tot staatsgreep.

Lees meer »

Brand in Luikse woontoren eist tweede dodelijk slachtoffer

De brand in een woontoren in Luik van maandag heeft een tweede mensenleven geëist. Dat meldt de Luikse politie. Er liggen nog drie slachtoffers in het ziekenhuis, van wie twee op de afdeling intensieve zorg. “Het gebouw blijft volledig ontoegankelijk voor de bewoners en is onbewoonbaar verklaard”, melden de ordediensten.

Lees meer »