OC De Vonke in Heule pakt uit met kinderfestival ‘Boink4’

Op zaterdag 29 juni kunnen de kinderen terug ‘boinken’. Na drie succesvolle jaren organiseert de OC-raad van het ontmoetingscentrum De Vonke voor de vierde maal het springkastelenfestival Boink. Liefst 22 springkastelen in al zijn vormen palmen de Heulse Kasteelstraat, het evenementenplein en een deel van het park in. “Het blijft een goed concept dat we blijven behouden”, zegt Nic Cattebeke van de OC-raad.

Om diverse redenen is Boink4 een week vroeger dan de vorige edities. “Dit omdat de examens dan gedaan zijn, er anders al veel kinderen vertrokken zijn op reis en daarnaast is er ook de 80ste Watermolenfeesten in Heule-Watermolen”, legt Nic uit.

Een dag lang kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar er na hartenlust springen en zotte toeren uithalen op de springkastelen. Het hart van Heule wordt terug omgetoverd tot een heus springkastelenparadijs. In het aanbod zitten enkele extra toppers zoals de tiger run, jungle run en de tractor run. Kortom, ieder kind vindt er zeker zijn favoriete springkasteel.

Succes verder zetten

De organisatoren mikken weer op een massale opkomst. “Vorig jaar kwamen 250 kinderen genieten. Dit was een pak meer dan de vorige edities. We hopen dit jaar het succes verder te zetten. Iedereen is er welkom. Het is terug alleen kinderen aan de macht op onze vierde editie van het springkastelenfestival Boink. Uiteraard denken we ook aan de ouders. Zij kunnen gezellig terrassen bij de bar op het evenementenplein. We vinden het belangrijk dat iedereen betrokken is bij Boink. Wij zorgen ervoor dat alle kinderen en ouders zich amuseren”, zegt bestuurslid Nic Cattebeke.

“Het wordt ongetwijfeld weer een topper. Bij regenweer kunnen we het alleen maar zoveel mogelijk droog houden. Er zijn maar enkele overdekte kastelen. Helaas kunnen we Boink niet binnen organiseren maar we hebben eieren naar de Arme Klaren gebracht voor goed weer”, knipoogt Nic. “Hopelijk zijn ze ons goedgezind. De bar kunnen we verhuizen naar binnen in het kasteel.”

Het springkastelenfestival Boink4 en straks de kindertheaterkampen zijn de laatste activiteiten van de huidige OC-raad.

BOINK4 Springkastelenfestival: zaterdag 29 juni, ’t Kasteel Heule van 10 uur tot 12.30 uur en van 14 uur tot 16.30 uur. Inschrijven kan via www.kortrijk.be/boink of ter plaatse. Deelnameprijs is 6 euro.

The post OC De Vonke in Heule pakt uit met kinderfestival ‘Boink4’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

Didier Reynders stevent af op nieuwe nederlaag: liberaal eindigt laatste in eerste ronde voor Europese topjob

Belgisch Eurocommissaris Didier Reynders (65) dreigt dan toch niet de nieuwe secretaris-generaal van de Raad van Europa te worden. Dat verneemt onze redactie uit goede bron. In de eerste ronde van de verkiezing strandde hij op de laatste plaats. De Zwitserse oud-president Alain Berset haalde de meeste stemmen. In de loop van de namiddag wordt een tweede stemronde georganiseerd waaruit

Lees meer »

Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap”

Wist je dat… Gistel al zestig jaar verbroedert met het Duitse dorpje Aulendiebach. Volgende maand plant het comité dan ook feest dat vier dagen duurt. “Door de coronacrisis moesten we langer wachten dan normaal om nog eens samen te komen.”
The post Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap” appeared first on

Lees meer »

Biden geeft toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”: “Als je een klap krijgt, sta je weer op”

Een dag na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump (78) heeft de Amerikaanse president Joe Biden (81) een toespraak gehouden op een campagnebijeenkomst in de staat North Carolina. Biden reageerde op de kritiek op het “rampzalige” debat en gaf toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”. “Maar ik weet wel hoe ik de waarheid moet zeggen en

Lees meer »

“Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”: 11.000 fans feesten mee met Joost Klein tijdens eerste optreden in ons land na Songfestival

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man uit Koksijde na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er zijn geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.
The post Vermiste

Lees meer »

LIVE ZWITSERLAND – ITALIË (18u). Spalletti rekent op Bastoni en Mancini in de defensie, geblesseerde Dimarco haakt af

Zwitserland kon op dit EK voetbal tegen Duitsland even dromen van groepswinst, maar de 1-1 van Füllkrug verwees hen naar de tweede plaats. Bij de Italianen was het dan weer bibberen tot in het absolute slot: Zaccagni trapte zijn ploeg tegen Kroatië pas in de laatste minuut naar de tweede plaats in hun groep. Kunnen de troepen van Spalletti zich

Lees meer »