Nergens zonder weg in Gent

20:30 Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert. 

Meer krantenkoppen in België

DIKKE zet de Fox-tent op zijn kop op Couleur Café

Biggie van de Wijk noemde de Belgisch-Marokkaanse mijnwerkerszoon uit Lummen zichzelf, maar je kent hem tegenwoordig vooral als DIKKE, een adjectief dat hij zelf ooit op zijn postuur plakte. Nu doen wij het op de show die hij op Couleur Café heeft gegeven.

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Let een beetje op elkaar, ik reken op u”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op "meer dan 5.000 dagen" als premier en overloopt daarbij de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren. Tegelijk heeft hij een boodschap voor zijn opvolger: "Samen sta je sterker dan alleen".

Lees meer »

Tanguy Ottomer stelt zijn boek ‘Knokke-Heist Boulevard Nostalgie’ voor: “Nostalgische kijk op mijn jeugd”

In het majestueuze decor van de Magrittezaal in het Knokse Casino stelde de Antwerpse auteur en stadsgids Tanguy Ottomer zijn boek ‘Knokke-Heist Boulevard Nostalgie’ voor. Het nostalgische boek brengt je terug naar de hoogdagen van de badplaats, toen wereldsterren en kunstenaars als Niki de Saint Phalle en Keith Haring er flaneerden. “In mijn kinder- en jeugdjaren kwam ik ieder weekend

Lees meer »

Verborgen speeleiland Wildernis krijgt nieuwe infrastructuur voor en door kinderen

Wildernis, het verborgen speeleiland in het Gebroeders Van Raemdonckpark, wordt voorzien van een volledig nieuwe infrastructuur. Dat gebeurt niet enkel voor de kinderen, maar ook door de kinderen tijdens het Wildernis Bouwfestival, startend op 26 augustus.
The post Verborgen speeleiland Wildernis krijgt nieuwe infrastructuur voor en door kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Koeien zoeken naar afkoeling en baden pootje in de IJzer

Niet alleen de mensen krijgen het warm door de zomerse temperaturen, maar ook de koeien in de weiden langs de IJzer zoeken afkoeling. Zoals hier in Pollinkhove bij Lo-Reninge. Enkele koeien lieten er zich verleiden om pootje te baden in de rivier. Het is alvast een mooi beeld.
The post Koeien zoeken naar afkoeling en baden pootje in de

Lees meer »

Europese afgang dreigt voor Didier Reynders: MR-politicus pas derde in eerste ronde voor topjob

Belgisch Eurocommissaris Didier Reynders (MR) dreigt dan toch niet de nieuwe secretaris-generaal van de Raad van Europa te worden. Dat verneemt onze redactie uit goede bron. Tijdens de eerste ronde van de plenaire vergadering strandde hij op de laatste plek met 70 stemmen. De voormalige Zwitserse president Alain Berset kreeg 92 stemmen achter zijn naam. Om 19.30 uur is er

Lees meer »

Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand”

Op zaterdag 29 juni opende Pieter Warlop de automatenshop Twenty4Seven. Met de automatenshop krijgt het voormalige kantoor van Liantis, na een paar jaar leegstand, een nieuwe bestemming. De shop vind je in het centrum van Poperinge, Burg. Bertenplein 10.
The post Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het EK voor telegeleid wagen

Roeselare Sinds vijf jaar racet Racing Club Roeselare met telegeleide wagens op het gloednieuwe circuit op het einde van de Kachtemsestraat, pal langs de E403. Eind augustus organiseren ze het EK, komend weekend komt een internationaal gezelschap kennismaken met het circuit. Een kijkje gaan nemen is gratis.
The post “Formule I in het klein”: Racing Club Roeselare organiseert het

Lees meer »