Na drie jaar dan toch uitbaters voor Carrefour Express op Burg in Torhout

Het was de bedoeling om in het voorjaar van 2021 een Carrefour Express op de Burg te openen, maar het liep even anders. De warenhuisketen heeft ruim drie jaar geduldig moeten zoeken naar zelfstandige franchisehouders om de zaak uit te baten. Die zijn nu eindelijk gevonden.

Yasin Mohammadi en zijn vrouw Fawzia Sahar, beiden afkomstig uit Afghanistan, runnen sinds vorige week de winkel met een oppervlakte van een kleine 400 m². Met als grote troef de uitgebreide openingsuren: elke dag van 7 tot 20 uur, ook op zon- en feestdagen.

Afghaans koppel

Yasin (27) en Fawzia (24) wonen in Roeselare en spreken heel behoorlijk Nederlands. Hij verblijft al tien jaar in België, zij drie jaar. Een vriendelijk koppel, dat er allesbehalve tegenop ziet om de handen uit de mouwen te steken. “We hebben iemand vast in dienst, maar zullen ook altijd zelf in de zaak aanwezig zijn”, zegt Yasin.

“Het zijn lange dagen, vaak van 5 uur ‘s morgens tot rond 21 uur ‘s avonds. Veel bewoners uit de buurt zijn blij dat de Carrefour Express eindelijk open is. Zeker ouderen en mensen die minder mobiel zijn. Ons aanbod is ruim, met ook heel wat voordelige Carrefour-huismerken.”

“De winkel is perfect voor de dagelijkse benodigdheden en voor wie last minute nog iets nodig heeft, bijvoorbeeld op zondag. We hebben een groot assortiment bio- en vegetarische artikelen, ter plaatse afgebakken brood, kip aan ‘t spit, verse koffie om ter plaatse te drinken of mee te nemen en noem maar op. Het is de eerste dagen al flink druk geweest en daar zijn we blij om.”

22 jaar Schaubroeck

De Carrefour Express is gevestigd in het pand waar de befaamde Versmarkt Schaubroeck 22 jaar succes heeft gekend: tot september 2010. Daarna is de voedingszaak nooit meer echt van de grond gekomen. De overnames kenden geen succes en het gebouw stond soms lange perioden leeg. Vóór Carrefour er begin 2021 de voorbereidingen trof om er een Express in onder te brengen, was er nog een Poolse supermarkt actief.

The post Na drie jaar dan toch uitbaters voor Carrefour Express op Burg in Torhout is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Gevangenenruil: Rusland en Oekraïne wisselen onder meer priesters uit

Rusland en Oekraïne hebben verschillende gevangenen geruild, onder wie ook enkele priesters. De zeldzame ruil van burgers komt na de ruil van tientallen soldaten eerder deze week. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky had vrijdag al bekendgemaakt dat Rusland tien burgers had vrijgelaten. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben Noord-Korea op de vingers getikt om wapenleveringen aan Rusland.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen. Trump: “Grote overwinning voor grondwet en democratie”

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »

Reconstructie van moord op Maria duurt twee uur, toch blijven er onduidelijkheden: “Enkele cruciale elementen van die fatale nacht herinnert Ali zich niet”

De Mechelse onderzoeksrechter heeft maandag een reconstructie gehouden van de moord op de 43-jarige Maria G. Zij werd in haar appartement in Beerzel met messteken om het leven gebracht door haar echtgenoot Ali G. (62). De man reageerde emotioneel tijdens de reconstructie en hij herinnerde zich ook niet alles van die fatale nacht.

Lees meer »

Schrijnwerker krijgt 6 jaar cel omdat hij klant neersteekt in Zemst

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een schrijnwerker veroordeeld tot 6 jaar cel omdat hij een klant uit Weerde (Zemst) die weigerde te betalen neerstak met een koksmes van 17 centimeter lang. "Hij vond enkele honderden euro’s voldoende om een mensenleven te ontnemen, een ernstige straf is dus nodig", klonk het bij de rechter.

Lees meer »