N-VA Middelkerke trekt met eigen lijst naar kiezer zonder Lijst Dedecker

De lokale N-VA-afdeling in Middelkerke zal in oktober met een eigen lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen, zonder Lijst Dedecker. Dat heeft de partij maandagavond besloten. In de gemeente werd gesproken over een samengaan van beide partijen, maar dat wordt nu uitgesloten.

Bij de verkiezingen in juni was Jean-Marie Dedecker nog onafhankelijk lijsttrekker op de West-Vlaamse Kamerlijst van N-VA, maar in oktober zullen de lokale partijen N-VA Middelkerke en Lijst Dedecker de krachten niet bundelen. Dat heeft de lokale N-VA-afdeling maandag besloten. Voormalig gedelegeerd bestuurder van NMBS Marc Descheemaecker zal de lijst van N-VA trekken.

Volgens Het Laatste Nieuws stoot het N-VA tegen de borst dat Dedecker bereid is het cordon sanitaire te doorbreken in oktober. Dedecker gaf eerder al aan open de staan voor een coalitie met Vlaams Belang. “Dit is een positieve keuze, niet tegen iets of iemand, maar voor Middelkerke. We reiken de hand aan alle inwoners en partijen die Middelkerke mooier en sterker willen maken”, zegt Descheemaecker.

Op de lijst van N-VA Middelkerke is ook plaats voor enkele onafhankelijke kandidaten. “Politiek moet dichter bij de mensen staan. Daarom nodigen we onafhankelijke kandidaten uit om zonder partijbinding mee te werken voor een beter Middelkerke”, zegt ondervoorzitter van de lokale afdeling Jan Gebbert.

The post N-VA Middelkerke trekt met eigen lijst naar kiezer zonder Lijst Dedecker is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Mijn boodschap? Grijp je kans om geschiedenis te schrijven!”: Marc Degryse vindt dat Rode Duivels er vol in moeten geloven

Binnen minder dan twee uur start Frankrijk-België en onze analist Marc Degryse neemt in een nieuwe ‘Deviltime’-Q&A’ nog even de tijd om vragen van de HLN-lezers te beantwoorden. Welke indruk maakt bondscoach Domenico Tedesco tijdens het toernooi op hem? Welke spelers zou hij aanduiden om een strafschop te nemen in een eventuele penaltyreeks? En welke Rode Duivels zijn tot nu

Lees meer »

Afdeling pediatrie van ziekenhuis in Veurne krijgt opfrisbeurt met figuren van Studio 100 dankzij schenkingen

Dankzij een schenking van Vrije Basisschool De Droomvlieger en de bijdrage van Plopsa ziet de afdeling pediatrie en de kinderbox op de spoedafdeling van AZ West Veurne er veel leuker en kindvriendelijker uit voor jonge ziekenhuispatiëntjes. De kleuters en leerlingen lagere school van De Droomvlieger die erbij waren op de officiële opening, waren alvast dolenthousiast.
The post Afdeling pediatrie

Lees meer »

Taboe sneuvelt: federale regering gaat asielzoekers tijdelijk in vijf Brusselse hotels opvangen

Jarenlang was het ‘een rode lijn’ voor CD&V-voorzitter Sammy Mahdi: geen hotelplaatsen voor asielzoekers. Maar omdat anders 728 vrouwen en kinderen op straat moeten slapen, regelt federaal staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) nu toch hotelbedden voor hen. Dat staat te lezen in haar nota aan de ministerraad, die HLN kon inkijken. Welk prijskaartje hangt aan deze

Lees meer »

Beruchte tafelschuimer met voorliefde voor zware streekbieren daagt opnieuw niet op voor nieuw proces

Beruchte tafelschuimer Bart V. (46) uit Kortrijk daagde niet op voor een nieuw proces wegens flessentrekkerij in Kortrijk. Voor vier onbetaalde rekeningen in Kortrijk en Gent riskeert hij zes maanden celstraf en een boete van 4.000 euro.
The post Beruchte tafelschuimer met voorliefde voor zware streekbieren daagt opnieuw niet op voor nieuw proces appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit is Oliver, de nieuwe vriend van ‘Temptation’ Megan: “Dit is zijn eerste relatie, maar hij is op alle vlakken perfect”

“Wat ik nu voel: dat heb ik écht nog nooit eerder meegemaakt.” Wie er nog aan twijfelde: Megan Desaever is verliefd. De realityster uit ‘Temptation Island’ en ‘Ex on the Beach: Double Dutch’ verloor haar hart aan Oliver, die ze leerde kennen op vakantie op Ibiza. In dit interview vertelt de Belgische beauty hoe die ontmoeting tot stand kwam, wat

Lees meer »

Goldband stelt tweede album voor, na gemengde reviews: “We moeten daar niet lullig over doen: uiteraard worden we liever opgehemeld”

58 seconden. Meer tijd hadden Karel Gerlach (30), Milo Driessen (31) en Boaz Kok (34) niet nodig om hun concert in de Genkse C-Mine uit te verkopen. Vanavond speelt het drietal ten dans, en stellen ze hun nagelnieuwe album ‘Samen Tegen Elkaar’ voor. Een album waarin hun eigen twijfels vervat zitten. “We wéten dat voldoende slaap en weinig alcohol goed

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »