Middagmaal voor kraanman op VRT-werf naar boven gehesen via kraan: “Enkel voor grote boodschap komen ze naar beneden”

Een opvallend beeld op de werf van het nieuwe VRT-gebouw: via de enorme kraan wordt het middagmaal voor de kraanman naar boven gehesen. De kraanman trekt het pakketje binnen en verorbert boven in de kraan zijn maaltijd. "Er is onvoldoende tijd om naar beneden af te zakken", zegt werfleider Frederik Verla. 

Meer krantenkoppen in België

Belgisch koppel en hun baby op nippertje gered uit kolkende rivier in Italië terwijl hun auto wordt meegesleurd door watermassa

Een Belgisch koppel en hun baby zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt toen ze ingesloten raakten door de kolkende watermassa van de Orco-rivier tussen Montanaro en San Benigno Canavese in de regio Piëmont. Reddingswerkers konden het gezin in de nacht van zaterdag op zondag op het nippertje in veiligheid brengen, waarna hun wagen werd meegesleurd door de kracht van het

Lees meer »

KIJK. Kerstman op vakantie in Disneyland Paris

De zomer is nog maar net begonnen, maar nu al duikt de eerste kerstman op. Al is hij uiteraard nog niet aan het werk, maar geniet hij – samen met twee elfjes – van een dagje zomerse vakantiepret in Disneyland Paris. De kerstman gilt de longen uit zijn lijf in de attracties, danst mee tijdens de parade en knuffelt Mickey

Lees meer »

Tropische cycloon Freddy is langst aanhoudende storm ooit geregistreerd

De verwoestende tropische cycloon Freddy, die vorig jaar van Australië naar zuidelijk Afrika raasde, heeft het wereldrecord van de langst aanhoudende tropische cycloon verpulverd. Experts van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) hebben op basis van een uitgebreide analyse officieel vastgesteld dat Freddy 36 dagen lang cycloonkracht had.

Lees meer »

Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen

Op zaterdag 28 september komen de 50-jarigen, met geboortejaar 1974, samen voor een feestelijke reünie. Iedereen die Meulebeke ademt, is welkom. Het organisatiecomité stond tien jaar geleden al in voor een legendarisch feest voor de 40-jarigen.
The post Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners reageren geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou komende week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

Bordeelhouders mogen belastingen cash betalen: “Niemand betaalt hier met de kaart en banken weigeren ons als klant”

Twee bordeelhouders die samen 53 vitrines verhuren in het Antwerpse Schipperskwartier, mogen hun belastingen voortaan cash betalen. Dat heeft een rechter in Brussel beslist. De reden waarom de twee naar de rechtbank stapten is simpel: niemand betaalt er met de kaart. En bovendien heeft de sector het nog altijd lastig om een rekening te kunnen openen bij de bank.

Lees meer »

Jo De Marez stopt bij Club Brugge en wordt TVJO voor RC Harelbeke: “Wou mijn kinderen zien opgroeien”

RC Harelbeke heeft Jo De Marez losgeweekt bij landskampioen Club Brugge, waar hij sportief verantwoordelijke was voor de U8 tot de U12. Vanaf september zal De Marez, praktijkleerkracht in het BUSO, bij de Ratten de functie van jeugdcoördinator vervullen. “Ik wilde niet dat mijn kinderen later zouden zeggen: ‘Mijn papa was er nooit’.”
The post Jo De Marez stopt

Lees meer »

Te min voor ‘Tien om te zien’, maar niet voor ‘De muziekshow’: “Een héél klein beetje respect voor ons, is dat te veel gevraagd?”

“We weten allemaal dat er een nieuwe generatie de plak zwaait.” Nee, een plekje bemachtigen in muziekshows als ‘Zomerhit’ en ‘Tien om te zien’ is niet voor iedereen weggelegd. Daarom is er nu het gloednieuwe ‘De muziekshow’ voor alle artiesten die (alweer) uit de boot vallen. De eerste opnamen zijn gemaakt, maar een tv-zender is er nog niet. Al mag

Lees meer »