Mega-opdracht voor kunstenaar Lisa-Marie Billiet

Onze Krak van Ruiselede en kunstenaar Lisa-Marie – gekend om haar oeuvre met dieren – heeft er een mega-opdracht opzitten.

“Ik kreeg de opdracht van bouwbedrijf Beeuwsaert Construct uit Ledegem, om een blauwe neushoorn te schilderen op een doek van twee op twee meter. Dat heb ik nog nooit gedaan”, vertelt Lisa-Marie.

Beeuwsaert heeft een blauwe neushoorn als bedrijfslogo en toevallig had Lisa-Marie al eens zo’n doek op klein formaat gemaakt. “Het idee is eigenlijk gegroeid tijdens de kunstmarkt Art Blanche in Ruiselede”, weet Lisa-Marie.

Maandagavond 24 juni werd het doek geleverd. “Personeel van het bedrijf stond me al op te wachten en in een mum van tijd hing het doek op zijn juiste plaats. Zaakvoerder Jeroen Beeuwsaert was erg enthousiast over het resultaat. Ik ben enorm tevreden.” (GGM)

The post Mega-opdracht voor kunstenaar Lisa-Marie Billiet is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG NEDERLAND-OOSTENRIJK (18u). “Van links! Naar rechts!”: dolenthousiaste Oranje-fans zetten ook Berlijn op stelten

Onze noorderburen kijken in hun laatste groepswedstrijd Oostenrijk in de ogen. Nederland is intussen zeker van een plekje in de achtste finales van het EK. Maar Oranje wil zich ongetwijfeld kronen tot groepswinnaar, daarvoor rekent het alvast op aanvaller Memphis Depay. “Zonder een goede Memphis zal het moeilijk zijn om ver te komen”, vertelde Koeman op de persconferentie.

Lees meer »

Opblaasbootje met 350 kilo coke: Nederlander (31) betrapt en probeert zwemmend te vluchten

Een Nederlandse drugscrimineel is maandag gearresteerd in het Britse Suffolk nadat hij werd betrapt op het smokkelen van 350 kilo cocaïne met een opblaasbootje. De drugs hadden een straatwaarde van 37 miljoen pond, omgerekend bijna 44 miljoen euro. De 31-jarige Nederlander probeerde volgens de Britse veiligheidsdienst nog te ontsnappen door naar de kust te zwemmen, maar werd uiteindelijk toch gevat.

Lees meer »

Bistro Van Gogh ziet concertgangers van Rammstein graag komen: “Het zijn heel productieve dagen voor ons”

De Torhoutsesteenweg werd ter hoogte van de Duinkerkseweg donderdag vanaf 16 uur afgesloten voor het concert van Rammstein. Bistro Van Gogh is daardoor niet meer bereikbaar voor klanten, maar daar had de zaak geen last van. In plaats van bij de pakken te blijven zitten, plaatsten ze buiten een barbecue en verkopen ze hotdogs, braadworsten en drankjes aan de vele

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt nieuwe evacuatie van Khan Younis en Rafah

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

“Om Brahim op zijn bakkes te slaan kwam ik met plezier terug”: maar maakt Niko ook comeback in seizoensfinale ‘Familie’?

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om hen

Lees meer »

Buurtbewoners genieten van Rammstein met zelfgebouwde stellingen: “Zelf voor ambiance zorgen in plaats van zagen”

De sfeer zat er goed in bij de gasten van Luc en Monique uit Oostende donderdagavond. Hun tuin grenst aan de Oostendse evenementenweide waar Rammstein gisteren optrad. Ze konden van dichtbij de opbouw volgen en Luc bouwde ondertussen zelf zijn eigen VIP-tribune, zitplaatsen inbegrepen. “We maken er hier ook een feest van.”
The post Buurtbewoners genieten van Rammstein met

Lees meer »

Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap”

Wist je dat… Gistel al zestig jaar verbroedert met het Duitse dorpje Aulendiebach. Volgende maand plant het comité dan ook feest dat vier dagen duurt. “Door de coronacrisis moesten we langer wachten dan normaal om nog eens samen te komen.”
The post Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap” appeared first on

Lees meer »

“Mijn boodschap? Grijp je kans om geschiedenis te schrijven!”: Marc Degryse vindt dat Rode Duivels er vol in moeten geloven

Binnen minder dan twee uur start Frankrijk-België en onze analist Marc Degryse neemt in een nieuwe ‘Deviltime’-Q&A’ nog even de tijd om vragen van de HLN-lezers te beantwoorden. Welke indruk maakt bondscoach Domenico Tedesco tijdens het toernooi op hem? Welke spelers zou hij aanduiden om een strafschop te nemen in een eventuele penaltyreeks? En welke Rode Duivels zijn tot nu

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde

Brandweer Westhoek moest zaterdagavond met een zonaal klimteam uitrukken naar het Ieperse Bellewaerde Park. Daar was de attractie El Valador vastgelopen op een hoogte van tien meter. In totaal werden 37 mensen geëvacueerd.
The post Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan

Club Brugge heeft de komst van de 24-jarige Argentijn Zaid Romero bekendgemaakt. Romero, een linksvoetige centrale verdediger, ondertekende een contract tot 2028 bij blauw-zwart.
The post Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Achter de schermen van musical ‘Sneeuwwitje’: “Gert Verhulst heeft een belangrijke bijdrage geleverd”

Vijfentwintig jaar na de première keert de allereerste musical van Studio 100 terug naar het toneel. Meer dan honderd crewleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om ‘Sneeuwwitje’ opnieuw tot leven te wekken. Wij namen een kijkje achter de schermen met producer Lore Hias, regisseur Stefan Staes en acteur Manu Van Acker. “Alles wordt gebudgetteerd, tot elk broodje en elke

Lees meer »

Na ‘Familie’ verbrak actrice Silvia Claes zo goed als alle contact en maakte opvallende carrièreswitch

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) zijn nergens te bespeuren. Ze werden wel gevraagd, maar beiden hebben zo hun redenen om ‘Familie’ achter zich te

Lees meer »