Meester Henk neemt na 40 jaar afscheid van basisschool Immaculata in Sint-Michiels: “Geen enkele dag met tegenzin naar school gegaan”

Jabbekenaar Henk D’hiet (61) is aan zijn laatste dagen bezig als meester van het zesde leerjaar van basisschool Immaculata in Sint-Michiels. Hij kon in januari al met pensioen gaan, maar koos ervoor om het schooljaar uit te doen, zodat hij samen met zijn leerlingen de deur achter zich kan dichttrekken. “Ik was pas 19 toen ik voor de klas stond.”

Onmiddellijk nadat hij in 1981 afstudeerde aan de normaalschool in Torhout kon hij aan de slag in het Sint-Lodewijkscollege. “Ik heb één jaar lesgegeven in de Spoorwegstraat, waar ik iemand verving die zijn legerdienst vervulde. Ik was pas 19 jaar toen ik al voor de klas stond. Het jaar daarna mocht ik starten in Immaculata en ik ben er nooit meer weggegaan. Ik werd aangeworven door zuster Marie-Jeanne, die me onmiddellijk op het hart drukte dat een klas geen jeugdbeweging was. Het was een andere tijd, maar daarom niet minder leuk en boeiend. Er was geen computer, elke ochtend werd er een weesgegroetje gezegd en rapporten schreven we met de hand. Een leraarsruimte was er niet, maar we kregen elke dag opgewarmde soep van de zusters.”

Jong van hart

Meester Henk stond als klastitularis in verschillende leerjaren en was niet bang voor een nieuwe uitdaging. In 2006 werd hij verantwoordelijk voor veiligheid en preventie op school en enkele jaren later maakte hij de overstap naar het zesde leerjaar. “Het waren telkens serieuze aanpassingen, maar ik heb er nooit tegen opgezien om een tandje bij te steken als het de kinderen en de school ten goede kwam. Ik ben geen enkele dag met tegenzin naar school gekomen. Ik zal het lesgeven en de spontaniteit van de kinderen missen, want het contact met die jonge gasten zorgt ervoor dat je als leraar jong van hart blijft.”

Altijd weekend

“Binnenkort is het altijd weekend”, lacht Henk D’hiet. “Dat wordt uiteraard wat wennen, maar ik zal mijn dagen ongetwijfeld goed kunnen vullen. Sporten en reizen staan hoe dan ook op het programma. Daarnaast zal ik met volle teugen genieten van ons eerste kleinkindje. Vrijwilligerswerk in het Permekemuseum en bij Natuurpunt zie ik ook wel zitten. Ik neem straks heel dankbaar afscheid van een mooie periode, maar ik kijk minstens even enthousiast uit naar een leven zonder druk.” (PDC)

The post Meester Henk neemt na 40 jaar afscheid van basisschool Immaculata in Sint-Michiels: “Geen enkele dag met tegenzin naar school gegaan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Muziekfestival Rocktopus in Gistel steunt lokale jeugd

Op zaterdag 29 juni vindt op het einde van de Zomerloosstraat, voorbij sportcomplex Ghistelehof, de negende editie van muziekfestival Rocktopus plaats. Begin juli volgen op dezelfde locatie nog een comedyavond, chirobarbecue en springkastelenfestival.
The post Muziekfestival Rocktopus in Gistel steunt lokale jeugd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buurthuis Venning heft eindelijk zekerheid over nieuwe locatie, op slechts 200 meter: “We zijn heel tevreden”

Er is een nieuwe locatie gevonden voor het buurthuis in wijk Venning. De huidige locatie in de Damastweverstraat kon niet behouden worden door het aflopen van de huur van het gebouw van de oude Deelfabriek. Even paniek bij de vrijwilligers, want tot voor kort was er geen alternatief. Tot nu.
The post Buurthuis Venning heft eindelijk zekerheid over nieuwe

Lees meer »

Regi en Kristel verwachten hun eerste kindje samen

Regi Penxten (48) en Kristel Hubeny (35) deelden dinsdag heuglijk nieuws met de wereld op hun sociale media. “Mini… sun break!” met daarbij foto’s die boekdelen spreken: ze verwachten hun eerste kindje samen. Regi reageerde zelf alvast gevat op hun eigen mededeling: “Goed zaad”.

Lees meer »