Man uit De Panne riskeert jaar ‘omdat hij drugs bijhield voor negental vrienden’

Een man uit De Panne riskeert 1 jaar cel en 8.000 euro boete omdat hij cocaïne en cannabis aan de man bracht in zijn regio. Volgens D.G. Is hij echter niet echt een dealer maar kocht hij in grotere hoeveelheden aan om de drugs bij te houden om een negental vrienden te bevoorraden.

De man liep in december vorig jaar tegen de lamp toen hij door de politie Westkust op heterdaad werd betrapt bij een interceptie. Een man had zonet drie gram cocaïne aangekocht bij D.G. en verliet zijn woning. De politie hield hem tegen en hield daarna met een huiszoeking bij de man.

“In zijn woning werd een geldsom gevonden, 121 gram cannabis, en een lege zak van 1 kilogram”, legde de procureur uit. “D.G. Verklaarde zelf in grotere hoeveelheden per 100 gram aan te kopen via Telegram waarna een runner hem aan huis leverde. Daarna hield hij de drugs bij voor een negental vrienden die zich kwamen bevoorraden waarna hij zijn eigen gebruik kon financieren. Ik vraag 1 jaar cel en 8.000 euro boete, eventueel met uitstel.”

De prille veertiger zegt dat zijn ogen nu zijn geopend. “Hij laat zich intussen begeleiden en bouwt zijn cannabisgebruik fel af. Hij heeft het echter financieel moeilijk maar vond recent werk en doet er nu alles aan zijn leven op de rails te krijgen.”

Toen de rechter D.G. vroeg wanneer die laatst gebruikt had moest die wel toegeven gisteren nog een joint te hebben gebruikt. Vonnis op 9 augustus. (JH)

The post Man uit De Panne riskeert jaar ‘omdat hij drugs bijhield voor negental vrienden’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oude zakenrelatie over verdachte van Tenerife-moord: “Geen van zijn horecazaken op Tenerife draaide naar behoren. Ik heb hem nooit vertrouwd”

“Geen van zijn horecazaken op Tenerife draaide naar behoren. Ik heb hem nooit vertrouwd.” Vlaming Vincent Vandenvelde, al jaren werkzaam op Tenerife, leverde een tijdlang Belgische bieren aan de restaurants van P.A. (44), maar had er nooit een goed gevoel bij. Samen met zijn zoon wordt hij verdacht van de moord op de Belgische Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers

Lees meer »

Dromen van Oostende vervult vierde en grootste droom van Babette: beachfestival mét reuzepopcornmachine

Stad Oostende organiseerde in het najaar van 2023 de wedstrijd ‘Dromen van Oostende’ voor alle kinderen uit het lager onderwijs. Uit 826 dromen koos de Kindergemeenteraad een grote winnaar en kregen nog enkele dromen een juryprijs. De vierde droom die in vervulling gaat, is de grote droom gekozen door de Kindergemeenteraad. De tienjarige Babette zag het groot: “Ik droom van

Lees meer »

Dit is “Manta Ray”: opvallende nieuwe Amerikaanse onderwaterdrone gespot op Google Maps

Een futuristisch uitziend prototype van een bijzondere en grote nieuwe Amerikaanse onderwaterdrone is door enkele opmerkzame mensen gespot op Google Maps, aangemeerd bij een kade van de marinebasis Port Hueneme in Californië. De satellietbeelden van de onderwaterdrone met de klinkende naam “Manta Ray” gaan viraal op sociale media. Maar wat is dit ding? En belangrijker: wat kan het?

Lees meer »

‘The Notebook’-actrice Gena Rowlands heeft nu ook in het echte leven ziekte van Alzheimer

Actrice Gena Rowlands heeft de ziekte van Alzheimer. Dat heeft haar zoon Nick Cassavetes gemeld in een interview met ‘Entertainment Weekly’. De 93-jarige actrice speelde onder meer in het romantische drama ‘The Notebook’, waarin een oude man zijn dementerende vrouw (gespeeld door Rowlands) vertelt hoe zij elkaar in het verleden hebben ontmoet en verliefd werden. De film uit 2004 werd

Lees meer »