Man (27) uit Kuurne veroordeeld tot 4 jaar gevangenis voor moordpoging op liefdesrivaal tijdens Ezelsfeesten

Een man van 27 uit Kuurne moet 4 jaar naar de gevangenis voor een moordpoging tijdens de Ezelsfeesten vorig jaar. Hij probeerde met zijn auto zijn liefdesrivaal aanrijden, maar raakte uiteindelijk een omstaander. Het slachtoffer liep zware verwondingen op. Hij krijgt voorlopig 10.000 euro schadevergoeding. 

Meer krantenkoppen in België

Juwelier Filip (56) die vluchtende overvaller doodschoot na zes jaar vrijgesproken: “Hij handelde uit een macht waaraan hij niet kon weerstaan”

Zes jaar geleden schoot hij in shock een vluchtende overvaller neer die voor een half miljoen euro aan juwelen had gestolen. Vandaag werd de Gentse juwelier Filip Moens (56) door het hof van beroep in Gent vrijgesproken. De juwelier reageert in een eerste korte reactie opgelucht. “Maar eigenlijk zijn er in deze zaak alleen maar verliezers.

Lees meer »

Uitbater van massagesalon in Brugge veroordeeld voor illegale prostitutie

De uitbater van het voormalige clandestiene bordeel Villa Relaxia in de Hoog-Brabantlaan in Sint-Andries bij Brugge is ook in beroep veroordeeld tot een jaar cel voor prostitutiemisdrijven ten aanzien van dertien slachtoffers.
The post Uitbater van massagesalon in Brugge veroordeeld voor illegale prostitutie appeared first on KW.be.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Froya en Mark kochten stukje berg in de Alpen: “Hier leven is leren loslaten en berusten in wat komt”

Wie definitief uit Antwerpen vertrekt, laat veel achter. Dat zou je toch denken. Wij spraken Antwerpenaren die lang geleden of heel recent hun koffers pakten, iedereen die hen lief was dag zeiden en naar het buitenland verkasten. Vijf keer een verhaal over met weinig of niks vertrekken en (wellicht) nooit meer willen terugkeren. Aflevering 1: Froya en Mark uit Borgerhout

Lees meer »

Aantal antisemitische incidenten in Duitsland bijna verdubbeld in 2023

Het aantal antisemitische incidenten in Duitsland is het afgelopen jaar met meer dan 80 procent gestegen. Vooral sinds het uitbreken van de oorlog tussen Israël en de extremistische Palestijnse organisatie Hamas, op 7 oktober 2023, is er sprake van een forse toename van de Jodenhaat. Dat blijkt dinsdag uit een rapport van het Duitse instituut voor onderzoek en informatie over

Lees meer »

Rustige zomerse start voor buitenzwembad De Krekel in Izegem: “Water heeft dé ideale temperatuur”

Enkele honderden mensen zochten woensdagnamiddag bij temperaturen tot 30 graden de verkoeling op in het buitenzwembad De Krekel in Izegem. “De laatste week van juni is het vooral druk door scholen en groepen die na hun examens langskomen voor een ontspannende activiteit. Op deze schoolvrije namiddag valt het mee en is het gezellig vertoeven bij ons.” En dat bevestigen de

Lees meer »

Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop op podiumplaats in mijn leeftijdsgroep”

De triatleten uit Knokke-Heist steken in bloedvorm. Het voorbije weekend was Tom Defoort het sterkst op de volledige afstand in de Openlakes Champagne. De week ervoor kwalificeerde Bieke Trenson zich in de Ironman van Nice voor het WK in september in diezelfde stad. En ze is ambitieus.
The post Triatlete Bieke Trenson (36) kwalificeert zich voor WK: “Ik hoop

Lees meer »

Engeland groepswinnaar na andermaal matige match tegen Slovenië, Kane opvallend mild: “Speelden een pak beter dan in de vorige matchen”

De kritiek op Engeland zal na een draak van een wedstrijd tegen Slovenië nog toenemen. Who cares? Gareth Southgate en de zijnen plaatsen zich als groepswinnaar voor de volgende ronde op het EK. Al zal Engeland véél beter moeten gaan voetballen om aanspraak te maken op de Europese titel. Naast de Engelsen is ook Denemarken als tweede zeker van de

Lees meer »

Izegem breidt blauwe zone in centrum uit, oppositie hekelt krappe timing: “We hebben hier toch wel wat vragen bij”

De stad Izegem breidt vanaf 1 juli de blauwe zone in het centrum uit. Bedoeling is om de parkeerdruk in enkele straten rond het zwembad, Kerkplein en ziekenhuis aan te pakken en voor meer rotatie te zorgen. Enkele oppositiepartijen hekelen echter de vlugge invoering en het feit dat inwoners voor hun eerste kaart moeten betalen. Schepen Caroline Maertens (N-VA) nuanceert.<br

Lees meer »

Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag vol verrassingen”

Het schooljaar zit erop en dat was meteen ook het laatste van juf Katrien Mestdagh bij Prizma Heilige Familie Basisschool Bosmolens in Izegem. De kleuterjuf mag vanaf nu genieten van een welverdiend pensioen en daar kijkt ze heel erg naar uit.
The post Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag

Lees meer »

De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’

Het lokaal bestuur De Panne gaat samen met het woonzorgcentrum Sint-Bernardus, het Expertisecentrum Dementie en de Alzheimer Liga in zee om met het nieuwe project ‘Dementievriendelijk De Panne’ inwoners met dementie te ondersteunen.
The post De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om covoorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het covoorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »