LIVEBLOG FRANKRIJK-POLEN (18u). Maakt Mbappé zijn comeback tegen Polen?

Topfavoriet Frankrijk is zeker van een plaats in de achtste finales, maar gaat tegen Polen op zoek naar groepswinst. Het is vooral uitkijken naar Kylian Mbappé, die z’n terugkeer kan maken na zijn neusbreuk in het duel met Oostenrijk. 

Meer krantenkoppen in België

Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout

In het pand op de hoek van de Zwanestraat met de Putstraat (foto), waar een tijdje een fitnesszaak heeft bestaan, komt er vanaf half augustus een nieuwe lingeriewinkel.
The post Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het etiket van oma lijkt haar niet te deren”: ‘ijdeltuit’ Rania van Jordanië kijkt volop uit naar de geboorte van eerste kleinkind

Het is een bijzonder jaar voor het Jordaanse koningspaar. Niet alleen zit koning Abdullah II (62) een kwarteeuw op de troon, ook verwachten hij en z’n echtgenote Rania (53) deze zomer hun allereerste kleinkind. Schoondochter Rajwa (30) is hoogzwanger en volgens kroonprins Hussein (29) loopt zijn moeder over van opwinding: “Ze is weken geleden al babyspullen beginnen kopen.”

Lees meer »

Internationaal Fietscongres Velo-City bezoekt Kortrijk: “Onder de indruk van ons beleid”

Na Ljubljana in 2022 en Leipzig in 2023 is Gent dit jaar gaststad voor het vierdaagse internationale fietscongres Velo-City. Schepen van Mobiliteit Axel Weydts was vorige week als spreker uitgenodigd om op het Fietscongres een presentatie te geven rond het fietsbeleid in Kortrijk. Op donderdag 20 juni streek een delegatie internationale deelnemers neer in Kortrijk voor een begeleide fietstocht.

Lees meer »

KIJK. Jonatan Medart ontmoet wereldster Katy Perry: “Meteen een geheimhoudingsverklaring onder mijn neus”

Jonatan Medart (24) werd door muzieklabel Universal Music Belgium uitgenodigd voor de exclusieve luistersessie van Katy Perry (39). De influencer was sprakeloos toen hij oog in oog stond met de wereldster. “Hallo, leuk je te ontmoeten”, was het enige wat hij kon zeggen. Over de nieuwe muziek van Perry mag Medart niets vertellen, behalve dat de 8 nummers die hij

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Joe Biden laat nu ook al een steek vallen bij de dagelijkse meme van KW! ? En zo iemand wil dan president worden!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kostprijs is vaak bepalend voor behandeling ADHD

De helft van de artsen schrijft vaak niet de meest geschikte ADHD-behandeling voor vanwege beperkingen in de terugbetalingsregeling. Dat blijkt uit een bevraging door het socialistische ziekenfonds Solidaris en het kennis- en expertisecentrum ADHD Centrum ZitStil bij Vlaamse kinderpsychiaters en pediaters, waarover De Morgen dinsdag bericht.

Lees meer »

Amper schoolverlaters die na één jaar nog geen werk hebben

Het aantal Vlaamse jongeren dat na één jaar nog geen werk heeft gevonden, blijft met 6,3 procent erg laag. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport dat de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB donderdag heeft voorgesteld. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt razendsnel een job.

Lees meer »

Kunstenaar Ensor geëerd met tentoonstelling van 70 amateurkunstwerken, opbrengst van veiling gaat naar Kom op tegen Kanker

De komende maand kan je gratis 70 kunstwerken van amateurs geïnspireerd op de grootmeester James Ensor bewonderen in de Koninklijke Bibliotheek van België in het centrum van Brussel. Het is 75 jaar geleden dat de Oostendse schilder overleed. De VRT en museumPASSmusées organiseerden een wedstrijd “De Nationale Expo, editie Ensor”, waarbij maar liefst 3.000 amateurkunstenaars een werk instuurden. Daaruit werden

Lees meer »

Alcoholverbod voor zestiger die zich bevredigde in buurt van zonnende meisjes op strand in Bredene

Een zestiger uit Veurne heeft voor de Brugse rechtbank acht maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor openbare zedenschennis. De man kreeg onder meer een alcoholverbod opgelegd. Al stelde hij zelf een radicalere oplossing voor.
The post Alcoholverbod voor zestiger die zich bevredigde in buurt van zonnende meisjes op strand in Bredene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordaantal daklozen in Londen

Er leefden tussen maart 2023 en maart dit jaar bijna 12.000 daklozen in Londen. Dat blijkt uit de jongste telling van Homeless Link. Het gaat om een nieuw record. De vereniging roept de volgende regering op om actief in te grijpen. Het aantal daklozen ligt nu 19 procent hoger dan vorig jaar en zelfs 58 procent hoger dan tien jaar

Lees meer »

Tekort aan Ozempic houdt aan tot eind februari 2025

De beperkte beschikbaarheid van het diabetesmedicijn en populair afslankmiddel Ozempic houdt aan. Geneesmiddelenwaakhond FAGG geeft aan dat verwacht wordt dat het geneesmiddel schaars blijft tot eind februari 2025. De vraag naar Ozempic is vorig jaar ontploft, omdat het ook bij niet-diabetici als afslankmiddel werkt.

Lees meer »