LIVEBLOG ENGELAND-SLOVENIË. Engelsen gaan op zoek naar de 1-0, maar blijven moeilijk tot kansen komen

Engeland wil tegen Slovenië wil het de groepswinst veiligstellen én voor het eerst overtuigen op dit EK. Maar: Engeland-Slovenië is ook een belangrijk duel voor onze Rode Duivels. Als Slovenië verliest, is de derde uit onze groep namelijk altijd zeker van de volgende ronde. Denemarken-Servië, de andere match in groep C, kan u hier volgen! 

Meer krantenkoppen in België

Financiële geletterdheid Vlaamse scholieren afgelopen tien jaar gedaald

De financiële geletterdheid van Vlaamse scholieren is op tien jaar tijd gedaald. Dat blijkt uit het PISA-onderzoek van de vakgroep Onderwijskunde van de UGent. Vlaanderen blijft wel bij de toppresteerders van Europa op het vlak van inzicht in financiële concepten en risico’s. Alleen leeftijdsgenoten uit Denemarken en Nederland doen het even goed als Vlaamse jongeren.

Lees meer »

Bordeelhouders mogen belastingen cash betalen: “Niemand betaalt hier met de kaart en banken weigeren ons als klant”

Twee bordeelhouders die samen 53 vitrines verhuren in het Antwerpse Schipperskwartier, mogen hun belastingen voortaan cash betalen. Dat heeft een rechter in Brussel beslist. De reden waarom de twee naar de rechtbank stapten is simpel: niemand betaalt er met de kaart. En bovendien heeft de sector het nog altijd lastig om een rekening te kunnen openen bij de bank.

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren dit waardevolle huis”

Precies 75 jaar geleden overleed de Oostendse architect Charles Pil. Om hem te herdenken reist een unieke tentoonstelling met beeld en woord door vijf steden en gemeenten, met start in Oudenburg, die een link hebben met de architect. “In onze stad tekende hij zes gebouwen”, aldus cultuurfunctionaris Wouter Dhaeze.
The post Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren

Lees meer »

Bekende Oostendse fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden

In Oostende is de bekende fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden. Hij werd 72 jaar. Jean-Jacques publiceerde in diverse media, maar maakte ook eigen werk. Hij stelde zijn kunstfoto’s vaak tentoon en maakte ook diverse fotoboeken, veelal met Oostende als thema.
The post Bekende Oostendse fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man (57) rijdt door rood licht na Rammsteinconcert in Oostende, rijdt wagen aan en gaat door het lint: 3 mensen naar het ziekenhuis

Vrijdagavond was er wat tumult ter hoogte van het Petit Paris in Oostende. Kort nadat het concert van Rammstein afgelopen was en de uittocht bezig was, reed een 57-jarige bestuurder door het rode licht en botste daardoor op een ander voertuig. Drie mensen werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
The post Man (57) rijdt door rood licht na

Lees meer »

Breekt het cordon in Middelkerke? Lijst Dedecker en N-VA trekken in oktober apart naar de kiezer (ondanks laatste verzoeningspoging)

Opschudding aan de kust, want maandagavond heeft de lokale N-VA-afdeling in Middelkerke unaniem beslist om apart op te komen bij de lokale verkiezingen. Bijgevolg staan Lijst Dedecker en N-VA in oktober lijnrecht tegenover elkaar in de strijd om de sjerp in de badstad. Dat burgemeester Jean-Marie Dedecker de deur openhoudt voor lokale samenwerking met het Vlaams Belang, stoot de N-VA’ers

Lees meer »