Kus zonder wederzijdse toestemming is aanranding, bevestigt Spaans Hooggerechtshof

Een kus die “zonder uitdrukkelijke of stilzwijgende toestemming” wordt gegeven, is wel degelijk een vorm van aanranding. Dat heeft het Spaanse Hooggerechtshof dinsdag beslist. Het oordeel van de rechtbank werd met argusogen gevolgd, in de aanloop naar het proces van Luis Rubiales, de gewezen voorzitter van de Spaanse voetbalbond.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee Nederlandse verdachten van verdrinkingsdood op Gentse Feesten verwezen naar correctionele rechtbank

De twee Nederlandse verdachten die betrokken waren bij de verdrinkingsdood van een bezoeker van de Gentse Feesten 2 jaar geleden moeten zich toch voor de correctionele rechtbank verantwoorden en niet voor het hof van assisen. De familie van het slachtoffer had de herkwalificatie naar doodslag gevraagd, waardoor de zaak voor het hof van assisen zou komen, maar daar ging de

Lees meer »

Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman in Hawaï: “Topsporters steunen Stefaan”

Op donderdagavond 1 augustus beginnen de Kriekefeesten met een Hawaï-party ten voordele van Kriekebewoner Stefaan De Clercq, die op 26 oktober deelneemt aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Stefaan kan rekenen op de steun van sportieve toppers zoals Lies Defreyne en beroepsrenners zoals Yves Lampaert, Tim Declercq en Jordi Warlop.
The post Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

KIJK. De vijf opvallendste fragmenten van het spraakmakende debat tussen Biden en Trump

Een verwarde en haperende Joe Biden (81) die voor regelrechte paniek zorgt in het Democratische kamp en een bulderende Donald Trump (78) die de leugens aaneen reeg. Dat is zowat de samenvatting van het eerste spraakmakende verkiezingsdebat tussen de twee Amerikaanse presidentskandidaten. Van een gênante blunder tot golfballen: dit waren de vijf opvallendste momenten uit het debat.

Lees meer »