Koppel dat 100 honden in huis nam, moet geen cent schadevergoeding betalen: “Ze zaten letterlijk op elkaar gestapeld”

Een koppel uit Lanaken is veroordeeld tot geldboetes van 2.800 euro met gedeeltelijk uitstel omdat ze zonder vergunning 100 honden opvingen in hun gezinswoning. De gemeente vroeg een schadevergoeding van 67.719 euro voor de asielkosten na de inbeslagname, maar de rechter wees dit af.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. 4.000 fans onthalen dolenthousiast ‘Familie’-cast voor première van epische seizoensfinale: “Of de bom ontploft?”

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om ze

Lees meer »

WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen

Op zondag 30 juni kan je om 18 uur genieten van een optreden van de Kortrijk-Gentse band WHORSES in het kunst- en cultuurhuis boEgie woEgie in Menen. Kortrijkzaan Harry Descamps laat al even in z’n kaarten kijken.
The post WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Illegaal krijgt 25 maanden cel voor hele resem diefstallen aan de kust: “Hij kampt met mentale problemen”

Een 49-jarige Algerijn heeft voor de Brugse rechtbank 25 maanden cel gekregen voor een resem diefstallen aan de kust en in Antwerpen. Salah B. schuwde het geweld niet. Het parket had achttien maanden cel gevorderd.
The post Illegaal krijgt 25 maanden cel voor hele resem diefstallen aan de kust: “Hij kampt met mentale problemen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorzitter TransportBond hekelt kritiek op truckchauffeurs: “Ook de samenleving moet verantwoordelijkheid nemen”

Het was chaos op de weg gisteren. Maar liefst zeven uur lang was de E34 richting Knokke afgesloten tussen Vrasene en Sint-Gillis-Waas na een ongeval met meerdere vrachtwagens. Er moet meer aandacht gaan naar maatregelen om het rijgedrag van truckchauffeurs te controleren, schreef onze opiniërend hoofdredacteur Kris Vanmarsenille daar vanochtend over. “Die aanname richt zich ten onrechte op de individuele

Lees meer »

Rob Merchie (35) kijkt uit naar zijn derde Tour als verzorger van Remco Evenepoel: “Hij is eigenlijk ook maar een gewone mens”

Rob Merchie (36) uit Otegem begint dit weekend aan zijn derde Ronde van Frankrijk als verzorger bij Soudal-Quick-Step, de ploeg van Remco Evenepoel. “Als personeel zo’n evenement van dichtbij mogen meemaken, dat is heel speciaal”, vertelt de ex-jeugdwielrenner van KSV Deerlijk.
The post Rob Merchie (35) kijkt uit naar zijn derde Tour als verzorger van Remco Evenepoel: “Hij is

Lees meer »

VS: “Assange heeft mensen in gevaar gebracht”

WikiLeaks-oprichter Julian Assange is na zijn vrijlating aangekomen in zijn geboorteland Australië. Hij sloot een deal met de Verenigde Staten, waardoor hij geen gevangenisstraf meer hoeft uit te zitten. Toch oordelen de Amerikanen dat hij mensen in gevaar heeft gebracht door vertrouwelijke documenten vrij te geven.

Lees meer »

Ode aan garnaal(vissers) en de zee in Oostduinkerke

Een ode aan de zee en in het bijzonder aan de garnaalvissers te paard, dat is de 73ste editie van de jaarlijkse Garnaalfeesten van Oostduinkerke. Tijdens het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 juni staan folklore en ambacht in de kijker. Hoogtepunten zijn de folkloremarkt en het BK garnaalpellen op zaterdag en de Zeewijding
The post Ode aan

Lees meer »

Jaar cel voor gedetineerde die cipier ribbreuk schopte

Een 29-jarige Bruggeling is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot een jaar effectieve gevangenisstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen. Guillaume D. schopte een cipier in de gevangenis van Brugge. Het slachtoffer hield aan de feiten een gebroken rib over.
The post Jaar cel voor gedetineerde die cipier ribbreuk schopte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na trouwcadeau van 2.000 bierbakken: “We ruimen 360 bakken per uur”

“We ruimen in etappes.” Jeremy Desmet (29) en Maité Beernaert (28) zijn druk in de weer om hun huis in Zandvoorde bij Zonnebeke te bevrijden uit de burcht van 2.000 bierbakken, een trouwcadeau van hun vrienden. “We hadden geluk: bij onze thuiskomst was de voorgevel al omgewaaid.”
The post Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na

Lees meer »

Kijk op 6 juli LIVE naar Club Brugge-AEK Athene (14u), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang, live bekijken. De eerstvolgende match is op 6 juli. Dan speelt Club op het Belfius Basecamp tegen het Griekse AEK Athene. Die match kan u vanaf 14u live bekijken.

Lees meer »