KIJK. Opnieuw incident met Boeing in Zuid-Korea: toestel daalt op 5 minuten bijna 8.000 meter, 17 passagiers gewond

De Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Korean Air heeft een onderzoek ingesteld naar een incident met een van haar Boeings 737-8. Tijdens een vlucht van Zuid-Korea naar Taiwan raakten zaterdag zeventien passagiers gewond bij een noodlanding na problemen met het cabinedruksysteem. 

Meer krantenkoppen in België

Speedpedelecs dan tóch toegelaten langs alle groene assen

Speedpedelecs zijn nu toch welkom langs alle groene assen. Die beslissing viel slechts twee weken nadat er specifieke verbodsborden werden geplaatst op de assen waar er – ondanks een al langer geldend verbod – nog steeds veel ultrasnelle e-bikes rijden. Er zijn heel wat voorstanders van deze regel, maar er klinkt ook kritiek.
The post Speedpedelecs dan tóch toegelaten

Lees meer »

Garden of Art in Desselgem zet de deuren open voor het grote publiek tijdens opentuinweekend: “Mijn passie voor planten is enorm”

Op 29 en 30 juni vind het opentuinweekend opnieuw plaats. Een van de 32 West-Vlaamse tuinen dat zijn deuren openzet voor het grote publiek is Garden of Art in Desselgem.
The post Garden of Art in Desselgem zet de deuren open voor het grote publiek tijdens opentuinweekend: “Mijn passie voor planten is enorm” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een bloemetje voor Dorine die haar gezin op de eerste plaats zet

“Ik heb een superdochter”, glundert Dorine Debruyne (60) uit Ruddervoorde als we haar opbellen. “We staan dag en nacht voor elkaar klaar.” Dochter Hanna Lagrou stuurde ons een mailtje dat haar allerliefste mama een bloemetje verdient.
The post Een bloemetje voor Dorine die haar gezin op de eerste plaats zet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier jaar cel voor opzettelijke aanrijding tijdens Ezelsfeesten in Kuurne

Een man is dinsdag in de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot vier jaar effectieve celstraf voor poging tot doodslag. Hij en een kompaan hadden het gemunt op de liefdesrivaal van een van hen, maar reden een andere man aan die niet tijdig kon wegspringen.
The post Vier jaar cel voor opzettelijke aanrijding tijdens Ezelsfeesten in Kuurne appeared first

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen en investeert 320.000 euro in samenwerkingsplatform

Het project EMERGE werd goedgekeurd binnen Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het is het eerste project van culturele spelers sinds 2015 dat wordt erkend binnen deze Europese subsidielijn. BUDA is één van de 3 Vlaamse kunstorganisaties die daardoor middelen binnenhaalt om in totaal 12 onafhankelijke theater- of dansgezelschappen uit deze euregio te begeleiden en ondersteunen.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese

Lees meer »