Karin Robert (Groen): “Speelterreinen in Brugge moeten avontuurlijker en ecologischer worden”

Tijdens de gemeenteraad pleitte raadslid Karin Robert (Groen) voor meer avontuurlijke en ecologische speelterreinen in Brugge. Ze kreeg maandagavond de steun van raadslid Ilse Coopman (N-VA), die ook ijvert voor inclusieve speelpleinen.

“Waar in de jaren ‘80 vooral wippen, schommels en glijbanen de hoofdtoon voerden, ligt de nadruk tegenwoordig meer op de omliggende ruimte, het groen en het landschap”, stelde Karin Robert (Groen), die de stad vraagt om oudere speelpleinen in die optiek te heraanleggen.

135 pleinen

Volgens schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD) telt Brugge telt 135 speelpleinen: ‘”Elk kind heeft binnen de 300 meter een stuk groen of en speelplein. Voor de inrichting hebben we een ontwerper in dienst, een expert die zich vaak bijschoolt. De jeugddienst adviseert, net als de toegankelijkheidsambtenaar.”

“We hebben oog voor het ecologisch aspect, soms teveel. Ik ben niet blij dat op een van onze speelpleinen in de Bloemenwijk een glijbaan uitmondt in een wadi (Water Afvoer Drainage en Infiltratie), waardoor de kinderen in de modder vallen. Door acht maanden vol regen konden de kinderen er niet meer spelen! De ondergrond was oververzadigd met water. Ecologische principes mogen niet ten koste van het speelplezier gaan.”

Inspraak

Volgens Jeugdschepen Matijs Goderis (Vooruit) krijgen kinderen inspraak bij de heraanleg van elk speelplein in Brugge: “Zij zijn de uiteindelijke gebruikers. We zetten hoog in op de participatie van jongeren. Maar na de verkiezingen dient er een nieuw, geactualiseerd speelpleinbeleidsplan uitgedokterd te worden.”

The post Karin Robert (Groen): “Speelterreinen in Brugge moeten avontuurlijker en ecologischer worden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens Gault&Millau Wine Awards: “Dit zal ongetwijfeld mensen naar ons domein in Kruiseke brengen”

Vergeet de Bourgogne en de Champagnestreek. Wie topwijnen wil scoren, hoeft daarvoor geen uren meer in de wagen te zitten. Wijndomein Ravenstein wist tijdens de Gault&Millau Wine Awards niet minder dan twee titels te bemachtigen. “We zijn het enige Vlaamse wijndomein dat twee awards wist te winnen”, klinkt het trots.
The post Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens

Lees meer »

Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem”

Op de allerlaatste dag van het schooljaar werd meester Geert getrakteerd op een opvallend afscheid. De kinderen van basisschool Kaspar in Rekkem vormden een erehaag en hadden zich daarbij gehuld in zijn favoriete schoeisel.
The post Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rapport Vlaamse overheid vernietigend voor cyberveiligheid stad Antwerpen vóór grote hack in 2022: “Onvoldoende maatregelen, pijnlijk voor zo’n grote organisatie”

De stad Antwerpen was amper voorbereid op een grote cyberaanval, zoals die in 2022 gebeurde. Dat blijkt uit een scherp rapport van de Vlaamse Toezichtcommissie voor persoonsgegevens, die openbare besturen controleert over privacy. "Pijnlijk", staat letterlijk in het rapport. Het is het eerste officiële onderzoek van de overheid over de aanval dat naar buiten komt. VRT NWS kon het rapport

Lees meer »

Deze leeftijdsgroep is het gelukkigst in ons land

Van alle Belgen zijn de studenten het gelukkigst. Dat achterhaalde statistiekbureau Statbel bij de nieuwste enquête naar het persoonlijk welbevinden en de levensomstandigheden. Al is er bij alle leeftijdsgroepen een toename in geluksgevoel waargenomen.

Lees meer »

Winnen en bidden: clash met Frankrijk of héél gunstig parcours voor de Duivels? Ontdek hier de (potentiële) achtste finales

De groepsfase op het EK voetbal loopt op z’n einde. Wat ook betekent dat de affiches van de achtste finales stilaan ingevuld worden. Met Zwitserland-Italië ligt er al één duel vast, en na de verrassende ontknoping in groep D kan het voor België loodzwaar worden. Welke clashes krijgen we vanaf 29 juni? U ontdekt het hieronder, met telkens een update

Lees meer »

Voorpost bezet hotel Apollo in Zutendaal terwijl eerste asielzoekers zich settelen: “Families met kinderen intimideren kan absoluut niet”

In Zutendaal hebben militanten van de radicaal rechtse groep Voorpost het voormalige hotel Apollo in Zutendaal een tijdlang bezet. Ze hingen affiches en Vlaamse strijdvlaggen op en staken rookbommen en vuurpijlen af. Enkele weken geleden raakte bekend dat er in het pand zestig asielzoekers onderdak zouden krijgen. Intussen zijn er al zestien mensen ingetrokken, waaronder ook kinderen. “Deze actie is

Lees meer »