Juwelier Filip (56) die vluchtende overvaller doodschoot na zes jaar vrijgesproken: “Hij handelde uit een macht waaraan hij niet kon weerstaan”

Zes jaar geleden schoot hij in shock een vluchtende overvaller neer die voor een half miljoen euro aan juwelen had gestolen. Vandaag werd de Gentse juwelier Filip Moens (56) door het hof van beroep in Gent vrijgesproken. De juwelier reageert in een eerste korte reactie opgelucht. “Maar eigenlijk zijn er in deze zaak alleen maar verliezers.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel

Op zondag 7 juli om 16 uur trekt de eeuwenoude optocht, de Godelieveprocessie, door het stadscentrum. Naar goeie gewoonte wordt er extra reclame gemaakt voor het event en dat gebeurt nu onder een nieuwe huisstijl.
The post Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aline Platteeuw sleept stadsprijs Octave Sintobin in de wacht en trekt naar het Conservatorium

Tijdens het Laureatenfeest van de Kunstacademie Art’Iz overhandigde schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe (N-VA) de Izegemse stadsprijs Octave Sintobin ter waarde van 450 euro aan Aline Platteeuw. Ook haar toekomst zoekt de talentvolle muzikante in de muziekwereld.
The post Aline Platteeuw sleept stadsprijs Octave Sintobin in de wacht en trekt naar het Conservatorium appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diksmuide voert dit najaar shop- en go-plaatsen in: “Zowel handelaars als seniorenadviesraad zijn vragende partij”

Op vraag van de handelaars en de seniorenadviesraad voert Diksmuide vanaf dit najaar shop- en go-plaatsen in. De plaatsen worden voorzien bij handelszaken in het stadscentrum, waar voornamelijk sprake is van een korte bezoektijd.
The post Diksmuide voert dit najaar shop- en go-plaatsen in: “Zowel handelaars als seniorenadviesraad zijn vragende partij” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG RODE DUIVELS. Belgen trainen eerst en trekken dan naar Stuttgart, waar Onana en Tedesco met de pers praten

In hun laatste en beslissende groepswedstrijd nemen de Rode Duivels het op tegen Oekraïne. De Belgen hebben minstens één punt nodig om zich te plaatsen voor de achtste finale. Op de dag voor de partij staat bondscoach Domenico Tedesco samen met Amadou Onana de pers te woord. Maar eerst trainen de Belgen voor hun vertrek naar Stuttgart nog in Ludwigsburg.

Lees meer »

Leerlingen VTI Sint-Lucas geven Geluwse vredesboom nieuw leven: “Haal stukje erfgoed in huis”

Van een stil aandenken aan het oorlogsgeweld, tot een handig item dat in ieder huishouden een plaats verdient. De rode beuk, die ooit in de schaduw van de Sint-Dionysiuskerk stond, kreeg dankzij de leerlingen van het VTI Sint-Lucas een nieuw leven. “Wie een stukje erfgoed in huis wil halen, kan dat tijdens de Gapersfeesten.”
The post Leerlingen VTI Sint-Lucas

Lees meer »

Belcroom veroordeeld tot geldboete van 40.000 euro door vervuiling waterlopen na brand

Metaalverwerkend bedrijf Belcroom is veroordeeld tot een geldboete van 40.000 euro, waarvan de helft effectief. Na een zware brand kwam vervuild bluswater in de naburige waterlopen terecht. Volgens de rechter nam het bedrijf onvoldoende voorzorgsmaatregelen om deze milieuverontreiniging te voorkomen.
The post Belcroom veroordeeld tot geldboete van 40.000 euro door vervuiling waterlopen na brand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee jaar effectieve celstraf door vulgaire berichten naar justitieassistente

Een 29-jarige Oostendenaar is door de Brugse correctionele rechtbank alsnog tot twee jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld voor een gewapende overval. S.L. kreeg in eerste instantie twee jaar cel met uitstel, maar hij leefde zijn voorwaarden niet na. De beklaagde bestookte zijn justitieassistente met schunnige berichten.
The post Twee jaar effectieve celstraf door vulgaire berichten naar justitieassistente appeared first on

Lees meer »