Julian Assange vrijgelaten na deal met justitie VS – Dode en 14 gewonden bij brand in woontoren Luik

Met dit overzicht bent u snel mee met de belangrijkste gebeurtenissen van vandaag.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe parkeerverwijsborden voor nog betere parkeerervaring in Brugge

Binnenkort zullen ‘parkeerverwijsborden van de derde generatie’ op strategische invalswegen richting de publieke parkings in het centrum aan bestuurders op voorhand informatie geven over de beschikbaarheid van parkeerplaatsen. De werkzaamheden starten in augustus en tegen november moet alles operationeel zijn.
The post Nieuwe parkeerverwijsborden voor nog betere parkeerervaring in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: “Ik wilde mijn angsten overwinnen”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »

? “Het mooiste vandaag zou zijn als Evenepoel het afmaakt in Bologna”

Na lang aftellen is de Tour gisteren begonnen met een loodzware etappe richting Rimini. Ook vandaag krijgt het peloton op Italiaanse bodem een bijzonder pittige rit voorgeschoteld, met twee keer de beklimming van de San Luca. Krijgen we een eerste keer vuurwerk tussen de klassementsmannen? Wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikt vooruit.

Lees meer »

“Geld nodig voor cocaïne”: duo dat portefeuille advocate stal in Brugs gerechtsgebouw riskeert tot zestien maanden cel

Toen een jonge Algerijn dit voorjaar in het Brugse gerechtsgebouw zijn vonnis kwam aanhoren, besloot zijn ‘tolk’ de portefeuille van een advocate te stelen. Zelf zorgde Youssef C. (19) daarbij voor de nodige afleiding. “Ze hadden geld nodig om cocaïne te kopen”, aldus de procureur, die tot vijftien maanden cel vroeg.
The post “Geld nodig voor cocaïne”: duo dat

Lees meer »

Provincie en Vlaams Agentschap bakkeleien over materiaalkeuze voor heraanleg onveilige Brugse straat waar al fietser overleed

Het dubbelrichtingsfietspad in de Guido Gezellelaan in Brugge is onveilig. In september 2023 overleed een fietser na botsing met een andere tweewieler. Een veiliger oplossing is voorlopig niet in zicht, want het provinciebestuur en het Vlaams Agentschap voor Onroerend erfgoed bekvechten over het te gebruiken materiaal voor de aanleg van een fietsstraat.
The post Provincie en Vlaams Agentschap bakkeleien

Lees meer »