Juf Natalie schrikt niet van Vlaamse toetsen. “Vaak hoor ik: ‘Juf, waarom moeten we dat kunnen? We hebben rekenmachines’”

“Proefwerken worden soms leeg afgegeven of zijn té snel ingevuld.” De mindere resultaten van de Vlaamse toetsen doen juf Natalie Haine (45) niet schrikken. De invloed van ‘schermpjes’ op de taalkennis en aandachtsspanne van onze jeugd zijn voelbaar. Met welke originele oplossing probeert de school van Natalie dat tij te keren? 

Meer krantenkoppen in België

Jacques Vermeire vindt zichzelf niet verbrand door ‘F.C. De Kampioenen’, anderen wel: “Dankzij DDT sta ik nog steeds voor volle zalen”

Met de herhalingen van ‘F.C. De Kampioenen’, ‘Verschoten & Zoon’ en ‘Hallo K3′ is Jacques Vermeire (73) alomtegenwoordig op televisie. “Het is denk ik de achtste keer dat ‘De Kampioenen’ opnieuw starten, maar kan je geloven dat ik zelf zit te wachten tot het begint na ‘Het Journaal’?”, lacht de man die gestalte gaf aan DDT. “Sommige acteurs voelen zich

Lees meer »

M23-rebellen nemen strategisch belangrijke stad in Oost-Congo

In de Oost-Congolese provincie Noord-Kivu hebben de M23-rebellen de strategisch belangrijke stad Kanyabayonga ingenomen, zo’n 100 kilometer ten noorden van de provinciehoofdplaats Goma. Dat meldt het Franse persagentschap AFP op gezag van lokale autoriteiten. Kanyabayonga wordt beschouwd als de toegangspoort de belangrijke handelssteden Butembo en Beni, in het noordoosten van Congo.

Lees meer »

Uroloog Piet Hoebeke waarschuwt voor illegale erectiepillen: “Online weet je nooit goed of je wel krijgt wat wordt beloofd”

In heel wat seksshops, webshops of via Telegram heb je in een vingerknip een strip illegale erectiepillen besteld, zonder voorschrift van de huisarts. Die piste is populair maar niet zonder gevaar, waarschuwt uroloog Piet Hoebeke (UZ Gent). “Er zijn voorbeelden waarbij het product versneden was en er nog maar een restje van het origineel in de pil zat.”

Lees meer »

Internationaal aanhoudingsbevel tegen Syrische president Assad is geldig en blijft van kracht, zegt Franse rechtbank

Het internationale aanhoudingsbevel tegen de Syrische president Bashar Al-Assad is geldig en blijft van kracht. Dat heeft een Franse rechtbank in beroep beslist. Het bevel was uitgevaardigd door een Franse onderzoeksrechter in november vorig jaar, voor de betrokkenheid van Assad bij oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid tijdens de burgeroorlog in Syrië.

Lees meer »

Stortplaats van Silvamo in Kortemark krijgt dan toch nieuwe vergunning, na vernietiging van vorige vergunning

Stortplaats Silvamo in Kortemark krijgt dan toch een nieuwe vergunning. 2 jaar geleden had minister Zuhal Demir (N-VA) de vergunning met 25 jaar verlengd. In die vergunning stond dat de stortplaats vervuilde PFAS-gronden mag opslaan die bij werken worden opgegraven. Een actiecomité ging daartegen in beroep. Ook de raad van vergunningsbetwistingen vernietigde de vergunning. Nu heeft de minister toch een

Lees meer »

Tien vragen die leerlingen op hun scherm kregen bij de Vlaamse toetsen: hoe goed scoort u?

Voor het eerst legden alle leerlingen uit het vierde leerjaar en het tweede middelbaar centrale toetsen af. De resultaten van de nulmeting maken opnieuw duidelijk dat er nog heel wat uitdagingen zijn in ons onderwijs. Vooral voor begrijpend lezen en het oplossen van wiskundige problemen lagen de scores bijzonder laag. Hieronder vindt u tien vragen die leerlingen op hun scherm

Lees meer »

150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke

Op zondag 7 juli vormen de hoeve en naastliggende weilanden van Willy Hooft (81) in Poeke het feestdecor voor oldtimerlandbouw. Al van bij de eeuwwisseling organiseren Willy en een 50-tal medewerkers, buren en kennissen uit de agrosector onder de titel Paard & Oldtimerfeesten.
The post 150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veel vragen tijdens infomarkt over heraanleg N357

Vanaf 19 augustus starten ingrijpende wegwerkzaamheden op de N357 tussen Wielsbeke en Oostrozebeke. Niet alleen worden er rioleringswerken uitgevoerd, de weg wordt ook voorzien van veilige fietspaden. Op een infomarkt konden geïnteresseerden bij de diverse diensten uitleg bekomen.
The post Veel vragen tijdens infomarkt over heraanleg N357 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Southgate en Engelse spelersvrouwen bekogeld met bier en andere projectielen: grimmige sfeer bij Engeland

Moesten de Rode Duivels het na de alles behalve zaligmakende draw tegen Oekraïne doen met boegeroep, dan was de reactie van de Engelse fans na de trieste bedoening tegen Slovenië (0-0) nog wat anders. Niet alleen bondscoach Gareth Southgate kreeg bierbekers naar zich gegooid toen hij de fans ging bedanken, ook de Engelse spelersvrouwen zagen hoe “vanuit alle hoeken” bekers

Lees meer »

Marktkramer die 600 euro aanrekende voor vier zakjes fruit reageert: “We verkopen dan ook producten van topkwaliteit”

Bezoekers van de Klingse Kalseibraderij hebben zich serieus verslikt toen ze de rekening kregen voor hun aankopen bij een fruitkraam. De klanten werden er naar eigen zeggen verplicht om contactloos te betalen, om vervolgens vast te stellen dat er bedragen tot meer dan 600 euro van hun rekening verdwenen. De marktkramer in kwestie ontkent dat hij mensen oplicht: “Af en

Lees meer »