Juf Annelies Fonds bezorgt De Graankorrel drie nieuwe fietsen

Na de gewelddadige dood van juf Annelies Verschaeve uit Geluwe werd het Juf Annelies Fonds opgericht. Er kwamen al heel veel giften. Ondertussen mocht men in vrije basisschool De Graankorrel Wervik drie nieuwe fietsen van verschillende groottes in ontvangst nemen.

“De fietsen krijgen een vast plaatsje op school en kunnen gebruikt worden voor wieltjesdagen, sportdag en schooluitstappen”, zegt directeur Ann Alleman. “Dankzij het Juf Annelies Fonds kan ieder kind deelnemen aan elke fietsactiviteit.”

Onder vrij grote belangstelling vond in april op de speelplaats van vrije basisschool De Graankorrel in de Magdalenastraat in Wervik de lancering van de vzw Juf Annelies Fonds plaats. Ter herdenking aan juf Annelies Verschaeve werd een lindeboom onthuld. Annelies Verschaeve werd begin oktober in Menen vermoord door haar ex-vriend.

Ondertussen staat het vast dat de opbrengst van de steeds succesvolle Warmste Quiz in januari in de stadszaal Oosthove zal gaan naar het Juf Annelies Fonds.

The post Juf Annelies Fonds bezorgt De Graankorrel drie nieuwe fietsen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: “Ik wilde mijn angsten overwinnen”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »

Geen pop-up in het Dadipark, maar Heeren Deweer lanceren wel een biertje van weleer

De Heeren Deweer organiseren dit jaar geen Dadipark pop-up, maar zetten de gemeente Dadizele wel met een ander leuk initiatief extra op de toeristische kaart. De vier vrienden brengen terug Den Averechtsen, een bier dat jarenlang gebrouwen werd in de voormalige Dadizeelse brouwerij Devos, op de markt. “We lanceren ons biertje, gebrouwen in brouwerij BCB in Menen, op de Dadizeelse

Lees meer »

Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens Gault&Millau Wine Awards: “Dit zal ongetwijfeld mensen naar ons domein in Kruiseke brengen”

Vergeet de Bourgogne en de Champagnestreek. Wie topwijnen wil scoren, hoeft daarvoor geen uren meer in de wagen te zitten. Wijndomein Ravenstein wist tijdens de Gault&Millau Wine Awards niet minder dan twee titels te bemachtigen. “We zijn het enige Vlaamse wijndomein dat twee awards wist te winnen”, klinkt het trots.
The post Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens

Lees meer »

Zelfs tijdens een zware aanval mochten de camera’s blijven draaien: Céline Dion toont schrijnende strijd tegen ziekte in documentaire

“Moeten we de camera’s uitzetten?” Het zijn beklijvende beelden in de documentaire ‘I Am: Celine Dion’: de zangeres die tijdens een acute aanval van haar stiff-person-syndroom tien minuten lang spasmen moet verbijten. Maar net die rauwe realiteit wil Céline Dion (56) aan de mensen tonen, hoe hard ze voor haar leven vecht. Het levert aangrijpende televisie op, waarbij Dion alles

Lees meer »

Ratten, ziektes en stank: jaarverslagen schetsen verontrustend beeld van onze gevangenissen

Ratten, schurft en stank. De jaarverslagen van de toezichtscommissies geven een schokkend beeld van de omstandigheden in onze gevangenissen. De Standaard nam de jaarverslagen door die maandag gepubliceerd werden bij de Centrale Toezichtsraad voor het Gevangeniswezen (CTRG). Bijna de helft van de 34 commissies waarschuwt voor de gevolgen van deze gebrekkige gezondheidszorg.

Lees meer »